реклама

реклама

Перед Новорічними святами музичний гурт з Черкас “Спів братів” записав нову пісню “Бахмут” і створив однойменний кліп, повідомляє “Козацький край”. Пісню присвячено найгарячішій на сьогодні точці фронту російсько-української війни.

321805670_1308605673257497_2904718361906493054_n

“Бах-бах, голосно в Бахмуті, Мій страх – ніщо проти духу тих, хто на рубежі, у камуфляжі”, – співають брати про воїнів ЗСУ, які геройськи стримують натиск російських окупантів. Пісня зі словами, що легко запам’ятовуються і кліпом, що западає в душу, стає дедалі популярнішою у соцмережах  – зокрема, на сторінці гурту у Facebook кліп всього за три дні переглянуто вже більше півтора мільйони разів. “Бахмут тримають титани” – ці слова з пісні черкащан найкраще передають ставлення українців до тих, хто у ці хвилини протистоїть спробам сусідньої держави-терористки захопити землі українського Донбасу.

321785822_1416434365430589_4203975197980429335_n

Нагадаємо, навесні 2022 року пісня «maskva» (про втоплений однойменний флагман російського флоту) від цього ж гурту з Черкас стала однією найпопулярніших на українських FM-радіо, зокрема – у чартах колишнього «Русского радіо», перейменованого після початку повномасштабного вторгнення росії на радіо «Байрактар». Самі ж учасники гурту найбільше гордилися тоді простим роликом TikTok, який записали на телефон бійці на фронті; під слова «москва згоріла і втонула, москва пішла на корм акулам» – запальний танець воїни ЗСУ виконали у балаклавах, імітуючи «гру» на автоматі Калашникова замість гітари. Це відео стало “вірусним” у соцмережах.

Довідка

«Спів Братів» – рок-гурт, створений 2010 року у місті Черкаси. У складі гурту грають у співають четверо рідних братів, яких у ЗМІ іноді називають «українським Бітлз» за аналогією з ліверпульською четвіркою: Дмитро, Артемій, Антоній і Леонтій Осичнюки.

Гурт завжди мав у репертуарі цікаві й оригінальні пісні власного авторства, проте найбільшу популярність в Україні і вже за її межами черкащанам принесли пісні, записані після 24 лютого. Вперше вони були об’єднані альбомом під назвою «Музична оборона». Окрім пісні «maskva», до нього тоді увійшли сингли «Час для розмов пройшов», «Ірпінь.Гостомель.Буча», «Чорнобаївка», «В городі Херсоні», «Bunker», «Ти кнопка» і «Після Перемоги».

Брати продовжують записувати нові пісні на найгостріші теми сучасної війни, а їхні концерти відбуваються не лише у відносно “тилових” містах України, а й на щойно визволених від ворога територіях…

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100