реклама

реклама

Зустріч із Антоном Логовим відбулася 14 січня у Черкасах. Художник провів авторську екскурсію власною виставкою «Світло» у галереї «Мистецька Брама», – про це повідомляє кореспондентка видання «Прочерк».

20230114_155035

Антон Логов – український художник, родом з Одещини, майже 20 років живе та працює у Києві. Основні напрямки творчості: живопис, графіка, скульптура, відеоарт та інсталяція. З 2008 року бере активну участь у виставках в Україні та за кордоном. Його роботи, експонували у Лондоні, Вільнюсі, Тбілісі, а також галереях Києва, Дніпра, Одеси, Львова тощо.

Персональну виставку Антона Логова відкрили у Черкасах 16 грудня під гаслом «Після найтемнішої ночі настає світлий день». На відкритті експозиції автор картин не зміг бути присутній, тому зустріч з художником організували додатково.

Антон Логов розповів, що виставку з організаторами створювали дистанційно: «Це був цікавий процес. Довелося кілька разів дещо переробляти, поки не вдалося знайти оптимальне рішення. Центральна композиція вийшла несподівано, адже організатори запропонували додати по краях сірої композиції червоні вертикалі. У цьому моменті відбулася наша співпраця. Цю виставку ми зібрали з різних серій моїх робіт. У таку композицію ми зібрали картини вперше для цього простору. Декілька робіт я написав спеціально для цієї виставки, вони представлені біля вікон. Також тут є картини створені ще у 2014-му році».

20230114_154727

На зустрічі художник розповів про свою творчість, підготовку до виставок та чому важливо сьогодні говорити про українське мистецтво. Поділився своїми думками, переживаннями та розказав про їх відображення на полотнах експозиції.

«У серії моїх робіт є реакція на події сьогодення. Є картини на яких, деякі образи виникли з моєї уяви і є ті композиції, що пов’язані з історією мистецтва. Інколи я створюю трансформації до творів Пікассо, Мунка, Малевича та інших митців», – зазначив Антон Логов.

20230114_154738

Наразі митець розпочав писати абстракції, як власну реакцію на новини та конкретні події, передаючи емоції. З часом, у картинах з’являлося все більше світла, та віри в хороше майбутнє, перемогу світла над темрявою. Саме ці роботи увійшли до виставки, яка представлена у галереї «Брама».

«Виставка «Світло» передає меседж: світло – це головне, що є у світі, у людині. Це енергія, без якої не буде життя. Ця філософія – вічна. Світло ми повинні виховувати та оберігати в собі. Світло – це мистецтво та певна іскра, яка запалює світ», – пояснив Антон Логов.

20230114_154841(0)  

У виставки є загальний опис, проте під роботами немає назви та опису. Художник розповів, що саме він запропонував не подавати підписи біля кожної роботи, тому що вони мають певну загальну концепцію інших серій:

«Тоді довелося б подавати повну текстову розкладку. Це збиває загальне сприйняття і цілісність виставки зникає. Назви метафоричні, образні та узагальнюючі. Художники їх використовують для того, щоб надати аудиторії певний напрямок для розуміння і сприйняття. Специфіка абстрактного мистецтва полягає у тому, що тут немає конкретного сюжету. Кожен може назвати картину по-своєму, побачити у ній щось інше».

Як відповідь на сьогоднішні події художник почав створювати плакатні малюнки із закликами зупинити війну. Згодом, він направив свою творчість на фіксацію найжахливіших подій задля поширення у соціальних мережах. Саме такі його роботи люди почали друкувати на плакатах та показувати на демонстраціях, зокрема за кордоном. Оригінали таких малюнків художник наразі не продає для приватних колекцій, проте може створити копії на замовлення.

20230114_150427

«Мені сподобалося, що художник, у стилі мінімалізм, зміг створити чисту емоцію. Техніки виконання захоплюють. Ми дивимося на картину і бачимо там три кольори, але я, як художник, розумію, скільки там накладання різних кольорів. Відгукується те, що виставка присвячена світлу. У своїх роботах художник демонструє, що світло пробивається крізь тіні. Це актуально до часу, у який ми живемо: якби не було важко, кожен має робити свою роботу через «світлу душу». Класно, що люди знаходять у собі сили та сміливість таким чином висловлювати свою думку», – поділилася враженнями відвідувачка заходу, черкаська художниця Марія Гвасалія.

Прикметно те, що першу частину зустрічі провели у галереї без світла, через планові відключення електроенергії. Пізніше світло увімкнули і відвідувачі могли детальніше розглянути картини.

20230114_152415

Виставку Антона Логова «Світло» експонуватимуть у черкаській галереї «Мистецька Брама» до 4 лютого.

Анастасія Бут

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100