реклама

реклама

Пісня "Як ти, Херсоне?" черкаського гурту "Спів Братів" потрапила до російської пропагандистської програми. Ведучий в прямому ефірі обурювався тому, що патріотичні українці співають про "русский Херсон" та навіть переклав слова пісні російською мовою.

maxresdefault-1024x576

Самі ж музиканти дізналися про те, що їхню творчість обговорювали пропагандисти, випадково. Про це у коментарі Про все розповів лідер гурту Дмитро Осичнюк.

- Хтось із наших підписників скинув скрін і сказав, що наш кліп показують у соловйова. Я дуже здивувався. Як би не хотілося, але мені довелося зайти на той канал і знайти повне відео. Передивився всю частину, де про нас говорили. Записав той фрагмент, щоб поділитися з нашими слухачами, аби вони теж побачили, як там про нас говорять, - пригадує Дмитро.

Музикант каже, не очікував того, що про гурт будуть говорити на росії.

- Певною мірою, це навіть наша маленька перемога. У відео видно, як у них (ред. - росіян) "підгорає" через те, що, як вони говорять, "они поют про наш русский Херсон". Хоча наша музика ніколи не була направлена на російського слухача, але якщо в них вона викликала певні проблеми - то якась наша задача теж виконана. Це те, що ми називаємо "музичним фронтом", - каже лідер гурту "Спів Братів".

Проте, за його словами, вірогідно, що після появи на російському ТБ, на музику гурту можуть посипатися скарги.

- Можливо, вони спробують заблокувати відео. Насправді, це для нас, як для гурту, не класно. Тому зараз важлива підтримка української аудиторії. В ютубі якщо більшості відео подобається, люди ставлять лайки, то його показують ширшій аудиторії. Тому ми дуже цінуємо, коли є перегляди та активність, адже це означає, що пісня "буде жити" і її не заблокують, - говорить Дмитро Осичнюк.

Пісня "Як ти, Херсоне?" була написана в дні звільнення міста, зараз вона назбирала майже 300 тисяч переглядів. Також лідерами за переглядами на ютуб-каналі гурту "Спів Братів" є пісні "Москва" (понад 5 мільйонів), "Бахмут", яка вже назбирала мільйон переглядів, та "Чорнобаїка", яку подивилися більше 800 тисяч разів.

Нині гурт "Спів Братів" працює над новою музикою та збирається анонсувати тур містами України.

- У підтримку цього туру ми випустимо нову пісню. Вона буде не про якусь конкретну подію, а заради загальної підтримки українців. Повномасштабна війна триває майже рік і багато людей почуваються виснаженими. Але саме в такі моменти відкривається "друге дихання" і ми хочемо цією піснею підтримати кожного, - додає Дмитро.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100