реклама

реклама

Персональна виставка «Набуток» відомого закарпатського митця Павла Фулея відкрилася в Черкасах.

IMG_20231118_210141

– «Набуток» про родинні цінності та тепло, нашу культуру, яку зараз, як ніколи, важливо вивчати й нести в світ. Тільки так ми можемо представити себе як українців, щоб про нас не забували. Я вважаю, що мистецтво – це мова, для якої не потрібен переклад. Якщо вона щира – її зрозуміють будь-де, – сказав Павло Фулей.

IMG_20231118_210129

На виставці були представлені 11 картин та 9 замальовок традиційних українських страв. Цю серію робіт закарпатський митець підготував спеціально для черкаської галереї «Брама».

– Було дуже складно, бо роботи знаходилися далеко від нас. Деякі доопрацьовувалися майже в останній момент. Ми пройшли всі випробування, і на кінець підготовки нагадали один-одному, що таке мистецтво: воно повинне йти від душі та серця, доходити до ваших душ та сердець. Це про ті традиції, які сьогодні охороняються Збройними силами України, – звернулася до присутніх засновниця галереї «Брама» Тетяна Сегеда.

IMG_20231118_214014

Павло Фулей розповів про своє дитинство. Автор виріс у селі, і тепер транслює все, що відбилося в пам'яті:

– У мене великий багаж знань про традиції українського народу. Дідусь був тамадою на весіллях, він грає на скрипці, бабуся – кухарка. Автентичні страви та музика зі мною з дитинства.

IMG_20231118_210109

Черкащанка Майя Щурик раніше не відвідувала виставки у «Брамі», на захід прийшла разом із друзями. Вона з захопленням повідомила, що тепер хоче побачити витвори інших талановитих людей. Дівчина переконана, саме зараз українці повинні вивчати свою культуру та не забувати про неї.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100