реклама Делікат

Юні таланти з різних громад Черкащини виступили на музичному фестивалі «ЦВІТ У СВІТ 2024» у парку Богдана Хмельницького.

45

Зокрема, під кінець заходу відбувся прем'єрний виступ дитячого зведеного оркестру «JUNIOR ORCHESTRA CHERKASY». Серед учасників: маленькі музиканти з Черкас, Ватутіного, Шполи, Золотоноші, Сигнаївки, Матусова, Сміли. Репетиції тривали з Нового року, протягом декількох місяців усі з'їжджалися до обласного центру.

– Заняття музикою дають дітям загальний естетичний розвиток і виховання. Вони знають, що зберуться в невеликий колектив, підготують красивий, відповідальний виступ. Це також їх трохи повертає до нормального життя. Намагаємося зробити так, щоб діти менше думали про війну, більше – про навчання, розваги, – сказав організатор фестивалю, голова ГО «Черкаси Джаз Оркестра» Михайло Євтушенко.

Без назви

Також музичні школи міста організували інтерактивну виставку музичних інструментів. Так батьки могли обрати музичну школу для своєї дитини, після знайомства з викладачами, інструментами, які цікавлять.

Сьогодні на їхній локації усі охочі грають на бандурі, скрипці, баяні, домрі, трубі, синтезаторі, розповіла заступниця директора Черкаської дитячої музичної школи №3 Лілія Сіньковська.

– Проводили майстер-класи діткам, щоб вони могли відчути наживо всі інструменти, і, можливо, обрати те, що їм було б до душі. Ми пропонували дитячі розмальовки, на яких зображені й інструменти, не представлені тут, – додала Лілія Сіньковська.

44

Сергій Лемехов прийшов на фестиваль з родиною. Сьогодні на сцені виступила його донька.

– Донька закінчила другий клас дитячої школи мистецтв імені Талаха, на заході вона співала пісню «Дивина». Загалом атмосфера сподобалася.

Директор Черкаського міського Будинку культури імені Івана Кулика Євген Валовенко розповів, що вони теж долучилися до організації фестивалю, а саме: надали необхідне звукове обладнання, приміщення для репетицій.

Проект реалізовується зусиллями ГО «Черкаси Джаз Оркестра», Черкаським міським Будинком культури імені Івана Кулика, а також завдяки фінансовій підтримці з міської програми надання стипендій для реалізації проєктів у галузі культури м. Черкаси. За словами організаторів, його планують проводити щороку.


Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100