реклама

реклама

На Святвечір, 6 січня, сакральною колядою, освяченням Різдвяної шопки на Театральній площі розпочався Різдвяний фестиваль мистецтв у Черкасах. 

Артисти-шевченківці виконали уривок з вистави за Різдвяною містерією-бурлеском Тараса Шевченка «Назар Стодоля». Колядки і щедрівки жителі міста, котрі прийшли на площу, співали разом з акторами.


За словами керівника фестивалю, виконувача обов’язків художнього керівника Черкаського театру Сергія Проскурні, він давно мріяв, щоб не тільки у Львові, Києві перед Різдвом з’являлась стаєнка.


– Шопка чи Вертеп у Центральній Україні, на Черкащині нагадували раніше більше ляльковий театр, – говорить Сергій Проскурня.– А от таку величну різдвяну композицію зі скульптурами зазвичай ставлять у Європі. Але ж Черкаси – європейське місто. Тому сьогоднішній вертеп є одним із символів, що Черкаси поступово переймають європейські традиції. І для театру це дуже символічно, адже ми однією родиною зустріли Святвечір.


Різдвяний фестиваль продовжуватиметься до 20 січня. Уже 7 січня на Різдво, о 18.30 відбулася перша вистава фестивалю – Різдвяна містерія-бурлеск Тараса Шевченка «Назар Стодоля».

На Театральній площі настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці Черкас УГКЦ отець Юліан провів освячення різдвяного Вертепу

На Театральній площі настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці Черкас УГКЦ отець Юліан провів освячення різдвяного Вертепу


– Характерною рисою фестивалю, який, сподіваюсь, стане традиційним, є підтримка мерії міста Черкаси, – наголошує Сергій Проскурня. – Завдяки цій підтримці, Агенція культурних ініціатив «Живи в Черкасах» сформувала лояльну цінову політику – вартість квитків на усі гастрольні заходи від 30 до 100 гривень. Ми сподіваємось, що глядачі усіх вікових та соціальних груп зможуть побувати на виставах і концертах фестивалю. Спеціально для працівників культури, вчителів, медиків – представників гуманітарної сфери – вартість квитків – 30 гривень, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100