Черкаський гурт «4F!LMS» грає «неформатну» музику. Учасники гурту – самі собі і менеджери, і продюсери. Нині хлопці виступають на безкоштовних концертах і платних вечірках у клубах, пише «Радіо «Свобода». Музиканти впевнені: у Черкасах насправді гарні умови, щоб розвиватися та ставати популярними.


Черкаський гурт «4F!LMS» – це три хлопці: майбутні психолог, фармацевт та інженер енергоощадних систем. Тарас Аврамченко, Віталік Дашковський та Антон Сердитий у музичний бенд об’єдналися влітку 2011 року. А до цього усі вони займалися музикою та грали в різних черкаський гуртах.

Хлопці кажуть, що музичний стиль «4F!LMS» тяжіє до «інді-поп» – «нової та цікавої популярної музики». А рівень популярності їхніх пісень залежить від користувачів інтернету. Адже поки що це основна аудиторія «4F!LMS». Тому всі події з життя бенду, зокрема, концерти, запис нових пісень чи зйомка відео, насамперед анонсуються у соціальних мережах, зазначає вокаліст гурту Тарас Аврамченко.


– Усе, що ми робимо, – записуємо пісні, знімаємо відео – це все ми робимо для інтернету. Бо зараз дарувати або роздавати диски комусь трохи неактуально. Дуже прикольно бачити спочатку людей в інтернеті, які пишуть, що сьогодні прийдуть на концерт, а потім і справді бачити їх під час виступу, – розповідає він.

Черкаські можливості «засвітитися»

Гурт «4F!LMS» – активний учасник вуличних благодійних концертів та різноманітних фестивалів. У таких заходах, кажуть хлопці, вони залюбки беруть участь безкоштовно. Втім, у черкаських та київських клубах, де з відвідувачів беруть гроші за вхід, хлопці грають за платню. Причому умови виступу з адміністраторами закладів вони вирішують самостійно – «4F!LMS» не має ані менеджера, ані продюсера.

Водночас хлопці переконані, що в Черкасах навіть для «неформатних» гуртів є безліч можливостей «засвітитися» та стати популярним.

– Це достатньо просто. Зараз є фестиваль «SOUNDЧе», який проводить місцеве радіо. Також місцеві телеканали постійно запрошують на інтерв’ю або передачі. Досить часто телефонують. Є і благодійні, вуличні концерти. От незабаром ми візьмемо участь у другому сезоні телерадіопроекту «SOUNDЧе», де гратимемо наші нові пісні, – пояснює Тарас Аврамченко.

Музика як професія

Хлопці зізнаються, що музика допомагає їм показувати себе та бути успішними. А ще – вона вже частково стала їхньою професією. І хоч усі вони здобувають освіту за різними спеціальностями, та не виключають, що саме музика і гурт «4F!LMS» будуть справою їхнього життя.

Бас-гітарист Віталік Дашковський, наприклад, цього року завершує навчання на фармацевта і мріє продовжити освіту та стати науковцем-біологом. Причому паралельно пов’язує своє майбутнє і з участю у «4F!LMS».


– Два роки томуя давав уроки гри на гітарі. Зараз ми більш професійно займаємося як гурт. І надалі, я думаю, просто навіть дурно буде залишати цю справу. Ми багато в це вклали, і у нас є певні успіхи. Треба розвиватися весь час, – каже Віталік.

Усі пісні гурту «4F!LMS» – українською та англійською мовами. Вокаліст та автор пісень Тарас Аврамченко каже, що планував до кількох музичних композицій написати російські тексти. Між тим, після ухвалення мовного закону «Ківалова-Колесніченка» він принципово вирішив: найближчим часом російські пісні в репертуарі гурту не з’являться.

Нині гурт «4F!LMS» має близько 15 музичних композицій, на дві з яких учасники самотужки зняли відео. Цього року хлопці збираються записати кілька нових пісень та відзняти три відеокліпи. А в перспективі хочуть підкорити міжнародний конкурс The Global Battle Of The Bands.


У 2011 році щойно створений гурт «4F!LMS» став фіналістом національного фіналу цього міжнародного конкурсу. Наступного разу хлопці планують щонайменше потрапити до міжнародного фіналу.

ТУТ можна переглянути відеокліп на пісню «Ти відчуваєш»

Фото з офіційної сторінки гурту в соціальній мережі «ВКонтакті»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100