5 місяців роботи, більше 15 тисяч фото і, як результат, – новий 7-хвилинний ролик про рідне місто Черкаси. За одну добу перебування в Інтернеті відео «Entering The City» передивилося вже майже 3 тисячі осіб. І все це – без жодної реклами.

Автор відео Вадим Сапатрило своєю роботою задоволений, хоча вже й знайшов у ньому технічні огріхи. Вперше до рук він взяв фотоапарат у 2010 році, сьогодні ж свого життя без фото вже не уявляє.

Проект – некомерційний, бо ж головне тут – донести глядачам свою ідею.

Це вже третя відеоробота хлопця у техніці «time lapse». Усе відео складається з фото. Таких він назнімав аж 15205, однак використав лише 2/3, бо ж інші довелося «забракувати».

– На знімання одного 4-секундного сюжету йшло від 5 хвилин до кількох годин. Все залежало від витримки та інтервалів між кадрами. Бувало, доводилося ставити витримку на 2 хвилини (було дуже темно), а таких кадрів треба 100. А це три з половиною години на одному місці, – говорить Вадим Сапатрило.

Робота над відео тривала з липня минулого року і аж до лютого. Попри непрості зйомки найскладніше виявилося попереду – монтаж.


– По-перше, важко сидіти на місці. Зі зйомкою було цікавіше. По-друге, складно було побудувати послідовність із відзнятих сюжетів, а їх дуже багато, – каже хлопець.

Щоб вдало підібрати знімки, йому довелося друкувати по одному кадру з кожного сюжету на листах А4.

– Я все це друкував, розкидав на підлозі і, дивлячись на загальну картину, писав на аркуші паперу послідовність номерів, який сюжет за яким йтиме. А потім згідно цієї послідовності виставляв їх вже в редакторі, – розповідає про технічний бік роботи Вадим.

Попри те, що у відео є чимало цікавих та неординарних ракурсів, фотограф каже: навмисне їх жодного разу не шукав.


– Я їх відразу якось помічаю. Не шукав навмисне, не готувався. Просто були дні, коли я виходив з камерою, і відразу знімав, як щось бачив, – запевняє Вадим.

Неодноразово хлопцеві доводилося фотографувати і вночі. Батьки хвилювалися, однак розуміли, що завадити ніяк не зможуть.


– Звичайно, що переживають, але знають, що мене не зупинити. Так що нічого не залишається, як підтримати. Просто просять бути обережним. Та й знають, що я не сам ходжу – частіше за все зі мною були друзі, – зазначає Вадим.

Автор відео переконує: зробити усе, що запланував, – не вдалося. Здебільшого через брак коштів. Тепер же почне шукати спонсорів, щоб наступну ідею реалізувати ще краще.

Однак головна задумка авторові все ж вдалася – показати жителям міста та іноземцям красу рідних Черкас.

0 Мета мого відео – в словах Хосе Ортеги-і-Гассет. В перекладі з англійської вони звучать: «Для людини, для якої дрібниць не існує, велике не є великим». Далі моя вставка: «Звертайте увагу на дрібниці, вони великі». Люди перестають цінувати те, що навколо них, формуються нові цінності, причому, я підозрюю, що фальшиві. Всі потребують якоїсь феєричності, шоу, видовищ. Забувають, що все що потрібно – навколо нас. На цей навколишній світ я і хотів звернути увагу, – підкреслює хлопець.

Найбільше ж Вадимові сподобалося фотографувати «черкаське море» – Дніпро.


– Про Дніпро мені важко щось сказати. Моя безкінечна любов до нього не дає знайти потрібні слова, з ним у нас особливі стосунки. Мене вражає його краса, хоч і штучна, оскільки це водосховище, але я дуже радий, що Черкаси розташовані саме в такому місці, – каже фотограф.

За його словами, поки що від вдячних глядачів чув лише позитивні коментарі. Однак знайшлися і ті, хто думку автора не зрозумів…


– Мені дивно читати відгуки, що людям нудно дивитися на зорі чи воду. Для людей небо, сонце, зорі – дрібниці. Але ці дрібниці – великі, як буквально, так і фігурально. Дуже важливо звертати увагу на ці дрібниці, в них ховається велич. Частіше дивіться в небо, – радить Вадим Сапатрило.

ТУТ можна переглянути відео «Entering The City».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100