реклама

реклама

Загадці, яка є в селі Коржовий Кут на Черкащині – понад 5 мільйонів років. На камені – чітко видно сліди людських стоп. Як пише «Комсомольська правда в Україні», віруючі вважають, що їх залишили Божа Мати і святий Микола. А дехто припускає, що не обійшлося без інопланетян. Але всі підтверджують один факт: сліди лікують тіло і душу та приносять удачу.

фото - blik.ua

фото - blik.ua


Останнім часом невелике село Коржовий Кут почало приваблювати все більше людей. Сюди їдуть не тільки з найближчої Умані, а й із Черкас, Києва, Львова.

- Поки в чоловіка відпустка, ми возимо сюди батька, - розповідає Наталія з Умані. – Через хворобу він уже навіть з палицею ледве пересувався. А тут сталося диво. Він по сходах з долини піднявся без палиці… Як добре, що сусідка розповіла про сліди. Ми спочатку не вірили: ну подумаєш, камінь.

Сходи, які ведуть до каменів, - завдовжки в півтори сотні метрів і досить круті. Навіть молодій людині піднятися по них не завжди легко…

Валерій Дмитренко, колишній сільський голова Коржового Кута, каже, що сам спершу не повірив у диво. Але артрит так скрутив, що вирішив таки перевірити цілющу силу каменя.

- Коліна боліли, сил не було, - згадує Валерій. – Махнув на все рукою і побрів до слідів. Постояв поруч. Посидів на камені. І якось раптом легко мені стало, добре. На наступний день пішов на роботу і давай крутитися як білка в колесі…

Цим слідам більше 5 мільйонів років

Цим слідам більше 5 мільйонів років

Коли ще був сільським головою, Валерій Дмитренко допоміг організувати сходи до каменів, почав агітувати людей, щоб звести біля дивовижного каменя каплицю.

- Всіх, хто сюди приїздив, я розпитував, чи помогло, - розповідає Валерій. – Виявляється, так. Не всім так, як мені, що відразу здоровими стають, але допомагає. Вчетверте батьки привозять нам з Донецька хлопчика з ДЦП. І щоразу розповідають, що після цього в дитини поліпшується рухова активність. Розмовляв я й  з дівчиною, яка три роки даремно лікувалася від безпліддя. А посиділа на камені і вдалося завагітніти…

Загадка криється в тому, що два сліди на камені ідентичні слідам сучасної дорослої людини. Розмір стопи – близько 43-го, але форма жіноча, вузька. Третій слід – дитячий. Але як вони могли з’явитися, ніхто не може сказати. Граніт у цих місцях застигав понад 5 мільйонів років тому.

Учасник Черкаського уфологічного клубу Юлія Головко, яка давно почала вивчати загадкові сліди, вважає, що вони могли належати представникам таємничої цивілізації, яка населяла землю мільйони років тому. Також існує версія відвідин долини інопланетянами, розповідає уфолог.

- Географія навколо Коржового схожа на аномальні зони. Цей район відомий частими візитами НЛО, - каже вона.

Байкерів з Бельгії теж потягло до унікального місця

Байкерів з Бельгії теж потягло до унікального місця

Але місцеві в більшості своїй вірять, що диво-сліди – святого походження. Це підтверджують священики й екстрасенси. В селі вже не раз відбувалися дива. У страшні роки Голодомору, коли вимучених голодом людей природа залишала ще й без води, бо висихали водойми, біля каменів один з колодязів завжди був повний чистої води. Люди з уст в уста передають легенду, що в колодязі бачили лик Божої Матері.

Ще одна дивовижна здатність слідів – витвережувати. Цю здатність випробував Степан Буряк, коли очолив відділ культури адміністрації Уманського району. Каже: випив склянку горілки, але через півгодини зрозумів, що голова ясна.

Отець Микола з храму села Городецького – частий відвідувач дивовижних каменів. Стверджує, що сліди мають чудодійну силу, але для цього треба їхати сюди з чистими помислами і очистити свою душу для сприйняття божественного.

Зошит з проханнями про здоров'я лежить в капличці

Зошит з проханнями про здоров'я лежить в капличці

Є своя версія зцілень і у лікарів. У долині, де лежать таємничі камені, для людини нема нічого шкідливого. Там навіть мобільні телефони не беруть. У долині ростуть 280 видів лікарських трав, на яких настоюється свіже, кришталево чисте повітря. Чим частіше тут бувати, тим краще організм очищується.

- Найпотужніший лікар – це наш організм, - впевнена психолог Анна Стасюк. – Якщо людина вірить у силу цих слідів, то вона цією вірою себе й лікує.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #4 Марія 17.06.2018 16:35
Як туди поіхати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Юрій 08.07.2012 17:42
Напишіть хтось, як доїхати з Умані, коли і як часто ходять автобуси?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 Олена 09.05.2012 19:42
Я побувала сьогодні в цьому святому місці! Словами не можна передати, що я відчула.Але тепер я точно знаю, що в нас з чоловіком будуть дітки, яких ми чекаємо вже майже 9 років.Чомусь саме там я стала впевнена в цьому. Шановні, їдьте туди, зціляйтеся! Бажаю Вам здоров’я і хай Господь Бог Вам допоможе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Володимир 23.11.2011 15:28
а ви вчитувались у листки зошита в капличцы, що прохають люди в Бога? Спецыально ж сфоткав найцікавіші сторінки, коли прохають Лмборджіні, дівок і т.д.
Якщо насправді, то знайшовши ці сліди у далекому 2007 році (здається), то таки навіть журналісти відмітили - після візиту до них і на душі легше, і гонорарів більше :)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100