реклама

реклама

Понад 100 учасників віком від 6 до 17 років долучилися до Другого міського фестивалю «Мистецтво орігамі», що відбувся в черкаському Палаці молоді. Участь у конкурсі взяли вихованці міського багатопрофільного молодіжного центру, різноманітних клубів, дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів. Про це інформує прес-служба Черкаської мерії.

origa1

  Найкращих митців визначали в різних напрямках мистецтва у молодшій та старшій вікових категоріях. Учасники подали на конкурс творчі роботи різного формату та художнього стилю: від мініатюрних шедеврів до монументальних творінь. Серед традиційних виробів орігамі (квітів, лебедів, куль тощо) великою популярністю на фестивалі користувався символ наступного 2012 року – дракон. Утім кожен відвідувач знайшов на свій смак та уподобання витвір.

Відкриття фестивалю супроводжували виступи зразкового дитячого ансамблю «Квітограй», вихованці якого подарували композиції в японському стилі. На свято завітав депутат Черкаської міської ради Андрій Більда, котрий передав вітання від депутатського корпусу і презентував кращим роботам матеріальну допомогу зі свого фонду.

origa3

– Думаю, що фестиваль вже став успішним, судячи з якості робіт та кількості конкурсантів. Приємно, що захід набирає обертів, – зазначила директор департаменту освіти та гуманітарної політики МВК Ірина Топчій.

Організатори пообіцяли, що кращі роботи продовжать презентувати й продадуть на благодійному проекті «Смачна новорічна країни», вилучені кошти з якого дістануться онкохворим дітям.

Що ж до результатів фестивалю, то вони наступні. У номінації «Модульне орігамі» перше місце журі віддало Анні Казанцевій за роботу «Китайський дракон», друге – Наталії Мельник («Кактус»), третє – Владиславу Луценку («Доісторична тварина»).

У розділі «Квілінг» визначили найкращих у двох вікових групах. Серед старших перемогли роботи Сергія Сапетко «Пасхальне яйце» і «Квіткова поляна», «Візок садовника» Наталії Бойко і «Весняний будинок» користувачів дитячої бібліотеки-філії № 1 відповідно отримали «срібло» і «бронзу» фестивалю. Переможницею молодшої вікової групи став витвір Софії Завгородньої «Лісова мешканка», а «Будинок моєї мрії» Софії Монько тут був другим.

У номінації «Паперопластика» не було рівних «Котигорошку» Вірі Тимошенко, «Жар-птиця» Яни Ахламової дістала «срібло», «Ангел» Алыни Довбуш – «бронзу».

origa2

Поміж розділів «Оіргамі в рамці», «Кусудама», «Композиційне орігамі», «Сувеніри з елементами орігамі» найсильнішою роботою визнали витвір Назара Різника, друга сходинка дісталася Анастасії Лопатовій за «Таємничу незнайомку», третя – Владу Придатку («Рамка для фото») і Таїсії Довгань («Клоун»).

Кожен учасник заходу отримав подарунок, а призери – грамоти, нагороди.

 Довідка: Орігамі (з японського «орі» – «складати», камі – «папір», тобто «складений папір») – мистецтво складання паперу. Метою цього мистецтва є створення витворів шляхом використання схеми геометричних згинів і складок. Термін орігамі відноситься до всіх типів складання паперу, а не тільки японських зразків.

 

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100