реклама

реклама

Вихованець юніорської команди «Черкаських Мавп» Ілля Антонєнко цього сезону вступив до однієї з найвідоміших баскетбольних шкіл Світу «IMG Academies», що в Брадентоні, США.

Хлопець грає в баскетбольній команді «Черкаські Мавпи-97» і навіть ставав призером Всеукраїнської юнацької ліги у своїй віковій категорії, повідомляє прес-служба «Черкаських Мавп». Чотирнадцятирічний Ілля мріє професійно займатися баскетболом, в який грає з третього класу.

Ілля поїхав навчатись на узбережжя Мексиканського заливу завдяки зусиллям батьків, які також переконані, що їхній майже двометровий син має баскетбольний потенціал.

До академії в Брадентоні Антонєнко приїхав лише наприкінці року: до цього хлопець провів кілька років у Маямі, де також чимало уваги приділялося баскетболу.

Переїзд хлопця  до «IMG Academies»  тренер  «Черкаських Мавп-97» Анатолій Федоренко вважає серйозним кроком уперед, адже ця школа виховала більше 30-ти гравців НБА. Одним з останніх випускників закладу є гравець «Лос-Анджелес Лейкерс» – Деррік Карактер.

– Цей заклад важко назвати школою: це справжня баскетбольна академія. Туди приїжджають навчатися люди з усього світу, – розповідає черкаський баскетболіст Ілля Антонєнко. – Приміром, нещодавно приїхав п’ятнадцятирічний хлопець з Китаю, у якого зріст 217 см. Там відкривають на баскетбол зовсім інший погляд. Окрім тренувань і навчання, з нами постійно займається психолог, який обговорює певні ігрові моменти.

Уроки з навчальної програми розпочинаються із сьомої ранку і тривають до дванадцятої години дня. Після цього чотири години спортсмени тренуються. А вже під вечір у вільний час хлопці можуть відвідувати басейн тощо. 

Тренажерний зал у Брадентоні

Тренажерний зал у Брадентоні

– Звісно, у перерві між заняттями ми їмо, але, відверто кажучи, американське харчування це, напевне, єдиний мінус цієї академії. За цей час я дуже засумував за українською кухнею, – ділиться спогадами Ілля.

Напередодні Нового року вихованець МГО «Країна Баскетболія» приїхав у Черкаси на різдвяні канікули і навіть встиг допомогти «Черкаським Мавпам-97» здобути кілька перемог у ВЮБЛ. Загалом Ілля хоче грати на найвищому рівні і мріє потрапити до збірної України.

Ілля Антонєнко (на фото справа), 2008 рік. Джерело: www.mavpabasket.com

Ілля Антонєнко (на фото справа), 2008 рік. Джерело: www.mavpabasket.com

– Я хотів би пов язати своє життя з баскетболом: хочу вирости до рівня гравця збірної України, поки що кадетської. Я мрію про те, щоб мене запросили до цієї команди. Зараз, коли я приїжджаю в Україну, постійно ходжу на тренування своєї команди «Черкаські Мавпи-97». Навіть на останній тур прийшов майже з літака, – говорить він.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100