Черкащанин Олексій Мануйлов припав до душі тещі з Америки завдяки вдало звареному борщу за рецептом кулінарної книги, повідомляє газета «Черкаський край».

– Нещодавно телефоную до Нью-Йорка, а теща мені хвалиться: «Знаєш, чим я зараз зайнята? Варю борщ – руки геть у буряковому соку…», – розповідає Олексій.

У родині його дружини Лізи на свята полюбляють готувати щось нове. На День подяки теща приготувала банановий пудинг. Минулого Нового року Олексій запік лосося в духовці, дружина в цей час робила салат з козячого сиру й буряка. А ще Ліза вміє пекти пиріг з гарбузом: у їхній інтернаціональній родині це одна з фірмових страв.

Зустрілася молода парочка понад шість років тому, але той день, точніше, вечір пам’ятають до дрібниць:

– Я повертався з тренування. Десь уже мало не опівночі заходжу у вагон метро. Зрадів, що знайшлося вільне місце і зміг присісти. На наступній станції зайшла дівчина. Вона мені всміхнулася. Звичайно, я мав би поступитися їй місцем, але від втоми не мав сил підвестися. На щастя, згодом місце поряд мене звільнилося і дівчина сіла, сказавши: «Привіт!». Я привітався у відповідь. Зрозумів, що вона іноземка, тому запитав, чи говорить вона англійською. 

За кілька хвилин, доки вони під’їжджали до «Печерської», Олексій дізнався, що звуть дівчину Елізабет, навчається вона в Києво-Могилянській академії, вивчає українську мову...

– Це було, – каже хлопець, – у середу, а вже в понеділок я вирішив розшукати її.

Подзвонив у ректорат академії, пояснив, що не є родичем, але чекатиме дзвінка від дівчини, тому попросив передати, що дзвонив Алекс.

Лізу знайшли і молоді люди знову зустрілися. Практично з того часу і не розлучаються. Закохані навіть про неприємності згадують з розумінням того, що вони лише зміцнили їхні почуття. Одного дня грабіжники вдерлися в квартиру, яку юна американка винаймала в Києві. Дівчині страшно було навіть залишатися в тому помешканні, тому Алекс допоміг дівчині. Коли влітку 2006 року закінчився курс навчання Елізабет за програмою Фулбрайта, дівчина знайшла собі в Києві роботу в газеті «Kiev-Post». Спершу вела свою колонку з новинами культурного життя української столиці (брала інтерв’ю, бігала в театри і концертні зали), згодом стала редактором. Олексій після закінчення Академії митної служби та університету фінансів й міжнародного права продовжував ще якийсь час працювати в митній службі. Проте пара думала про майбутнє, в якому кар’єрне зростання мало зайняти неабияке місце.

– Коли отримав запрошення від Лізи і, пройшовши необхідні процедури, мав на руках американську візу, подав резюме в одну з престижних міжнародних компаній. Пройшовши співбесіду, спершу мені запропонували посаду в київському представництві, а по приїзді до США я почав працювати у тій же компанії в Нью-Йорку.

Ліза пишається, що свого часу закінчила Оксідентл-коледж, який закінчив і Барак Обама. Після повернення на Батьківщину пішла навчатися в Нью-Йоркський університет: її фах пов’язаний з адміністративним управлінням.

Живуть на платню Олексія, який працює консультантом з митних питань і міжнародної торгівлі, та на кредит, який Ліза отримала на навчання в університеті. Винаймають у Нью-Йорку двокімнатну квартиру. Кажуть, це не набагато дорожче, ніж плата за студентський гуртожиток.

За ці роки їхні почуття пройшли перевірку часом, розлукою, перельотами з однієї країни до іншої, необхідністю пристосовуватися до умовностей, яких вистачає і в Україні, і в США. Коли зайшла мова про весілля, з’ясувалося, що обоє проти показухи з автомобільними кортежами й ляльками на капоті, тож зіграли весілля на Ямайці. Молоді люди знайшли в туристичному каталозі відлюдне місце на Барбадосі й поїхали туди за офіційним документом.

Цей Новий рік вирішили зустріти в Черкасах, де живуть Альошині батьки: на католицьке Різдво йому виповнилося 30.

А відразу після свята, у перший день нового року, Ліза полетіла до Нью-Йорка, чоловік приїде дещо пізніше. Єдине, що їх засмучує, – це те, що в Києві у друзів залишається їхні руда кішка Сочі. Її ще кошеням Алекс подарував майбутній дружині, коли з’ясувалося, що обоє просто обожнюють цих пухнастих істот. Тому милуються Сонечкою-Сочі із відеозаписів на смартфоні.

На запитання, чим може бути цікавою Україна для американців, Лізи відповідає, що лише людьми:

– Лише особистостями, які становлять загальнолюдський інтерес. Як, скажімо, брати Клички чи футболіст Андрій Шевченко. Таких знакових постатей у вас чимало. Вірю, що їх з’являтиметься все більше, – говорить дівчина.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 шаман 06.01.2012 00:15
Ну спасибо---кормилица! оценила....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100