реклама

реклама

Кореспондент ТСН Ольга Мальчевська вирішила перевірити сільську освіту та все, що з нею пов’язане, влаштувавшись на роботу вчителем англійської мови коритнянської школи, що на Монастирищині.

vch0

Новий вчитель англійської мови не почула від одинадцятикласників жодного зв’язного речення англійською. Навіть на питання «How old are you?» (Скільки вам років?) діти не змогли дати відповіді.

Найпростіше питання «What is your name?» (Як тебе звуть?) також неабияк збентежило дітей.

Не змогла вчителька навіть задати домашнє завдання, оскільки діти повідомили, що у них немає підручників, тому навряд чи вони будуть його робити.

 Виявилось, що на весь клас куплено лише 2 підручники – обидва за гроші батьків. Бракує книжок не лише з англійської, а й з української літератури, української культури. Чотири підручники коштують приблизно 200 гривень, але далеко не в кожній сільській родині знайдеться така сума.

Щоби бодай якось «викрутитися», місцевий бібліотекар їздить до сусідніх сіл – мінятися книжками, якщо раптом там є зайві. Частіше вдається просто позичити. А ще частіше – учнів доводиться обділяти.

– Наприклад, 10 учнів – прийшло 8 підручників. Кому дати, кому не дати? – бідкається бібліотекар Світлана Козодой.

Сама новоспечена вчителька англійської мови підручник з англійської мусила купувати у своєї попередниці в борг.

Натомість кореспонденту ТСН довелося виписувати англійські слова на дошку, щоб вивчити їх могли всі діти у класі.

реклама

Коментарі  

 
-2 #7 стас 20.01.2012 09:29
Ніякої ЖЕСТІ-реалії життя.Наші медіа виховані на плітковому рівні,а от конструктиву-нуль.Чому ж така патріотка не кинула місто і не поїхала виправляти становище?А базікати вміють всі-тут дипломів не потрібно.Взагалі ,проблема комплексна.Наприклад-учні не знають матеріалу-а де батьки.Я з внуками займаюсь домашніми завданнями майже з усіх предметів і результат є.І взагалі-у людини все виходить тільки за її бажанням.Зараз від школи тільки вимагають,в т.ч. найбільше-батьки,а допомоги-нуль.Допомога батьків-це не 100грн. на ремонт,це дещо інше.І ще-я не педагог- я військовий пенсіонер.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #6 Крук 18.01.2012 10:32
Цитую Санек:
Заказной эксперимент 100 %. И Ольга - редкой масти к*за.

Ну, да! Насправді ситуація зі шкільною освітою у нас "впереди планеты всей!" А кляті журналюги підговорили школярів та персонал школи їм підіграти у зйомках конкретної заказухи.
Поїдьте у будь-яку сільську школу щоб пересвідчитись у моїх словах, там справжній "шик".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #5 Санек 17.01.2012 16:33
Заказной эксперимент 100 %. И Ольга - редкой масти к*за.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Семён Семёныч 13.01.2012 12:25
http://youtu.be/e-zsb4HJSf0

А що з приводу подій в ЗОШ№34 думає керівництво міської освіти та мер Сергій Одарич? Чи не соромно Вам, Сергію Олеговичу, за дії своїх підлеглих? Я не бажаю вірити в те, що Ви допускаєте такі речі, і навіть схвалюєте їх (Ви ж сам з сім`ї педагогів). Вважаю так, оскільки Ви не продемонстували громаді протилежного. Ні Ви самі, а ні будь-іхто з керівництва міста не оприлюднив свою позицію відносно подій в ЗОШ№34 і тієї боротьби, що веде Ірина Топчій (руками призначеного виконувача обовязків директора Віри Мукан) з поновленим рішенням суду на посаді директора школи Віталієм Дейнегою. Дії Ваших підлеглих надають значної шкоди Вашої репутації, Вашій партії (чи то "команді") оскільки головним фігурантом та дієвою особою є Ваш "радник з культури" Андрій Більда, та репутації міста вцілому. Спустіться "з небес" трохи блище до людей і вони до Вас знову "потягнуться".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Мирослав 12.01.2012 16:27
Цитую Жуля:
А Дима Табачник только бородку почухивает.....................


Это разве при Табачнике началось?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Жуля 12.01.2012 11:14
А Дима Табачник только бородку почухивает.....................
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 sergo 11.01.2012 22:56
реальная жесть..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100