реклама

реклама

Черкаський клуб любителів фіалок організував у місті виставку цих чарівних квітів. Проходитиме вона з 24 по 26 лютого з 10 до 17 години в Черкаському музеї «Кобзаря» Т. Г. Шевченка (вул. Байди-Вишневецького, 37). Вхід на виставку безкоштовний.

– Ми заснували свій клуб восени. Вирішили об’єднати любителів цих квітів, щоб можна було поспілкуватися, поділитися досвідом, сортами, – розповідає одна з організаторів виставки, член клубу «Сенполія» Людмила Куцевол.

Усього на виставці представлено близько 100 сортів фіалок. Похвалитися своєю колекцією на виставку прийшли не лише черкащанки, а й колекціонер зі Знам’янки.

Найкращою на виставці вважається фіалка сорту Алла Пугачова. Так-так, саме таку назву має ця квітка, яка вже давно цвіте в черкащанки Олени Геращенко. Є серед квітів і мініатюрні фіалки.

Людмила Куцевол розповідає, що кожен сорт відвідувачі можуть придбати.

– Листочки і невеликі «дітки» коштують від 7 гривень. У інтернеті все набагато дорожче. Ми ж просто намагаємося поширити культуру сортової рослини, а не займаємося комерцією, – говорить пані Людмила, яка поряд з іншими любителями цієї рослини представила свою колекцію.

– У мене тут представлено до тридцяти сортів. Вирощую фіалки на спеціальних багатоповерхових полицях. Квіти потребують спеціального догляду, освітлення, – розповідає колекціонер.

Члени клубу «Сенполія» планують також провести виставку фіалок навесні, 16-18 березня.

 

 

Черкаський колекціонер Олена Геращенко тримає квітучу Аллу Пугачову. Листочки цієї фіалки у черкащанки розкуповують найшвидше

Черкаський колекціонер Олена Геращенко тримає квітучу Аллу Пугачову. Листочки цієї фіалки у черкащанки розкуповують найшвидше

 

 

Мініатюрна фіалка

Мініатюрна фіалка

 

 

 

 

Усі фото сайту «Прочерк»

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 кактус 27.02.2012 12:02
хто не сходив на виставку, той проспав. Тепер тільки в магазині.... Є такі магазини де кввіти продаються. Або чекати березневої виставки. Там он написано, що в березні знов буде
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Ігор 26.02.2012 21:44
а де можна купити такі сорти?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100