реклама

реклама

Допоки в Україні триває карантин, у Обласному художньому музеї готують нову постійнодіючу експозицію. Про це Суспільному розповіла заступниця директора художнього музею Світлана Савісько.

0d375370ee517326

Ці картини черкасці побачать вперше. Експозиція діятиме постійно, та на власні очі побачити її черкащани зможуть одразу після завершення карантину.

Музей кілька років збирав колекцію картин про традиції українців. Ці роботи передають дух побуту, культури та природи України.

Деякі роботи написані в стилі сучасної народної картини. Одна з них – робота уманського художника Івана Сердюка "Колодій, або жіночі розваги на масницю".

215b12eb212db0c8

– Картина зображує традицію водіння Колодія. Дівчата молоді, або жінки прив’язували до руки молодого парубка червону стрічку з дерев’яною колодою і прив’язували червоні квіти. Таким чином вони висловлювали своє незадоволення тим, що ці хлопці невчасно одружилися, – розповіла заступниця директора Художнього музею Світлана Савісько.

96866fbe651dcb1a

На думку завідувачки науково-дослідним експозиційним відділом Наталі Гудими, Черкащина – це не лише Шевченків край, це і козацький край. У експозиції представлять картину художника Олександра Музики "Козацький пікет, тривога".

0052e294572854c8

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100