– Кажете «Доброго дня»! Це Вам від нас подарунок – фірмовий хачапурі! Якщо страва готується дуже довго, люди не повинні сидіти голодними! – такими були настанови офіціанткам «Чайки» шеф-кухаря Арама Мнацаканова, відомого українцям із програми «Пекельна кухня». 


Хачапурі тут змінилось. Правильно готувати цю страву навчив кухарів «Чайки» учасник «Пекельної кухні-2» Гія Хучуа. Це не єдина страва, яка змінилась у меню ресторану.



– Із старого меню ми залишили лише 5-6 страв, усі інші готувались тут неправильно, тому їх доводилось або змінювати, або взагалі прибирати з меню, – розповідає Арам.

За 5 днів телеканал «1+1» у програмі «На ножах» намагався максимально вдосконалити черкаську «Чайку». Місцевий ресторан потрапив до 12-ти обраних організаторами закладів харчування «у скрутному становищі», яким потрібно допомогти. Група професіоналів працювала над покращенням сервісу та якості страв.

За словами виконавчого продюсера проекту Олександра Омельянова, меню стало простішим, однак страви смачнішими. Тепер тут, крім традиційних страв, готуватимуть ще й ексклюзивні. Також до меню додали нове, смачне та «доступне» за ціною вино.

Нове приготування страв прийшлося до смаку не всім:

– Усе подобається, але салат «Цезар» – тут щось не так. Забагато зелені, – ділиться враженнями відвідувачка Наталія. У цьому закладі вона вперше. А от персоналом гостя, навпаки, задоволена. – Офіціантки – такі молодці. Уже разів 5 підходили: «Може, вам допомогти обрати?», «Ви вже вибрали?», «Чого ви бажаєте?»… Салат мені принесли вже за 7 хвилин.


За словами відомого шеф-кухаря, у ресторані повинна змінитись не тільки якість їжі, а й швидкість приготування:

Раніше тут люди годину сиділи, чекаючи на замовлення, тоді як суп та салати повинні приносити за 15-20 хвилин.

Також професіонали з «1+1» працювали над покращенням сервісу у «Чайці».

Тут не було команди. Робота створена так, щоб нічого не вийшло. Ресторан радянських часів. Нова команда наклалась на стару команду, а на неї ще одна. Я вчив їх працювати з посмішкою, разом, – розповідає про роботу з персоналом Арам Мнацаканов. – Спочатку вони ставились негативно, адже ми говорили про недоліки, але потім зрозуміли, що так, як ми кажемо, краще.

За словами власниці ресторану Валентини Білик, увесь склад персоналу залишивсь незмінним:

– Хоч на початку мене попереджали, що, можливо, когось доведеться змінити. Однак наш персонал сподобався шеф-кухареві. Тренування були зранку і до години ночі. А на 9-ту знову усім на роботу. Я дуже задоволена, однак головний вердикт скажуть відвідувачі.

Гостинності не варто було довго чекати. Від Арама Мнацаканова на двір прямують дві офіціантки, швидко несуть відвідувачам невеличкі ковдрочки, щоб зігрітись, – вечоріє.

На вулиці гостей зустрічає радіоведуча «101 Далматин» Ольга Касьянова. Запрошує усіх пройтись по червоній доріжці, біля стенду сфотографуватись та побажати щось «Чайці». Біля Олі грає оркестр, вона в такт підтанцьовує. Після фотографування усім дарують білі кульки та запрошують посмакувати черешнями на новенькому місці «Чайки» – літній терасі.


– Арам – людина з великим стрижнем. Увесь персонал слухав його з відкритим ротом. Він дійсно багато змінив тут, головне – щоб усе прижилось, – каже радіоведуча «101 Далматин».


За словами Олександра Омельянова, черкаську «Чайку» із 2000 українських закладів харчування відібрали тому, що захопились історією будівлі. Також організаторів проекту «На ножах» вразила відкритість власників ресторану до змін. Вдосконалення «Чайки» для сім’ї Білик було безкоштовним.

В ефір програма «На ножах» вийде з 13 червня. «Чайка» – четверте з дванадцяти місць, де побували телевізійники.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Мы 02.06.2012 20:46
Были в ресторане Чайка пару дней назад, действительно изменилась кухня, и обслуживание. Респект вам ребята.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Сірко 28.05.2012 13:02
Я то і думаю, чому тоді 20 грудня 2012 року біля метро "Дніпро" де проводився гей парад стояли разом ......................... Це напевно теж сімейне свято.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Дмитро 27.05.2012 14:34
кул, буде ще одне нормальне місце )
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Ольга Шаповал 27.05.2012 00:31
НАЙКРАЩІ ПОБАЖАННЯ СІМ.Ї БІЛИК!!! КЛАСНИЙ РЕСТОРАН! МИ З ЗАДОВОЛЕННЯМ СВЯТКУЄМО ТАМ СІМЕЙНІ СВЯТА!!! "НО НЕТ ПРЕДЕЛУ СОВЕРШЕНСТВА" ХАЙ ЩАСТИТЬ111 :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Хурман 26.05.2012 17:40
теперь там можно попробовать тартар аля миньют?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100