Багато хто знає Анастасію Портнову як ведучу на телебаченні, а ще більше – як вчителя танців. Незважаючи на свій юний вік, ця дівчина спромоглася стати однією із популярніших танцівниць міста та відкрити власну школу танців. Про свої досягнення, мрії та перемоги Анастасія Портнова розповіла «Черкаському спорту».


– Як Ви почали займатися танцями?

– На танці мене привела мама, коли мені було сім років. У школі я відвідувала клас мистецтв. Усі діти, які навчалися в цьому класі, мали обов’язково відвідувати якісь секції самодіяльності. Якось так склалося, що я потрапила на народні танці. Навчаючись уже в старших класах я, як і всі мої однолітки, почала цікавитися модними танцювальними направленнями, такими як хіп-хоп, диско і тому подібне. Із подругами переглядали кліпи «Backstreet Boys» та Britney Spears, мріючи танцювати так, як вони. Але мріями це все не обмежилося: ми почали докладати зусиль, аби втілити їх у життя.

– Що найбільше подобається у танцях?

– Танцюю я вже 18 років. Увесь цей час намагаюся відкривати для себе щось нове, не стояти на місці, а постійно рости та розвиватися. Адже танці – це захопливий світ, де можна прожити багато життів: зараз ти україночка у віночку, а завтра – пристрасна танцівниця «гарячого» танго, ще післязавтра можеш перевтілитися у балерину і так постійно. Дуже до душі вислів: «Живу танцюючи і танцюючи живу».

– Коли і як Ви відкрили власну школу танців?

– Студія «ZeT» була створена більше трьох років тому. Сестричка почала викладати східні танці і запропонувала мені разом з нею орендувати приміщення. Ось саме з цього все і почалося. Спочатку було два види фітнес-тренувань та два тренери. Наразі у нас п’ять видів тренувань та три тренери: я, моя сестричка та ліпша подруга Настя.

– Чи важко співпрацювати з сестрою?

– Співпрацювати із сестрою – саме задоволення. Ми розуміємо одна одну з півслова. Взаємопідтримка, відсутність конкуренції та велика любов до танців – це наш рецепт успіху.

– Що викладають у Вашій танцювальній школі?

– Наразі у студії займаються понад 30 людей. Основні танцювальні напрямки: східні танці, стрип-пластика, «Go-Go» танці, аеробіка, степ та фітнес-зумба. Кожен охочий знайде у нас той вид тренування, який буде йому до смаку. Ми весь час досліджуємо та вивчаємо, що цікаво черкащанам. Тому, не виключено, що в найближчому майбутньому у нашій студії почнуть викладати нові танцювальні напрямки. Адже для нас важливо, щоб дівчата ходили на тренування із задоволенням.

– Як виникла ідея створити шоу-балет «Бомби»?

– Ідея створити шоу «Бомби» виникла в минулому році. Захотілося чогось новенького, цікавого та незвичайного. Хотілося чимось здивувати черкаську публіку. А вийшло так, що буквально за рік здивували не лише Черкаси, але й всю Україну. І хоча зараз про нас знають мало, я впевнена, що все ще попереду.

– Як Вам вдається поєднувати танці і роботу на телебаченні?

– Поєднувати танці та телебачення не складно, адже з дитинства я звикла, що за день маю встигнути багато чого. Мені здається, що якщо дитина має якесь захоплення, то у майбутньому це захоплення допоможе йому стати більш організованим, пунктуальним. Зі свого досвіду і з досвіду подруг можу сказати, що танці дуже дисциплінують. Тому поєднувати це зовсім не складно. Адже займатися тим, про що мріяв – хіба це не щастя? Дуже рада, що мені не треба обирати між двома улюбленими роботами!

– Про Ви що мрієте?

– Мрію разом з чоловіком об’їхати весь світ. Дуже люблю подорожувати, ну просто обожнюю. Навіть почала вивчати французьку, адже мрію колись поспілкуватися з французами рідною для них мовою.

– Чи маєте хобі?

– Якщо чесно, то, окрім танців, я не маю ніяких хобі. Хоча іноді мені здається, що сумок та сонцезахисних окулярів у мене більше, ніж достатньо. Але я просто дуже люблю ці речі. Маю вдома цілу колекцію, проте носити встигаю не все, тому просто складаю. Ось таке хобі «плюшкіна».


– Який вид спорту, окрім танців, Вам до вподоби?

– Дуже подобається фігурне катання, художня гімнастика та синхронне плавання.


– Як Ви проводите вільний час?

– Вільний час проводжу в колі родини та друзів. Дуже люблю відпочинок на природі. Обожнюю кататися на велосипеді, хоча дуже шкода, що не завжди є змога. Ще одна моя пристрасть – це шоколад. Усі близькі це знають. Можу дозволити собі дуже багато, а за фігуру переживати не доводиться, адже на тренуваннях все, що з’їла, – витанцюю.


– Чи маєте життєвий девіз?

– Дуже давно мені сподобався вислів: «Бачу ціль – не бачу перешкод». З того часу намагаюся жити за таким принципом. Якщо чогось дуже хочу, то намагаюся це отримати усіма силами. Найважливіше та найважче – це прислухатися до себе, почути себе. За спеціальністю я психолог і знаю, що перший крок до щастя – це улюблена робота. Або, інакше кажучи, ціль, яка буде надихати та надавати сенс життю. І найважливіший секрет щастя – любов та вдячність. Людина,яка наповнена любов’ю та вдячністю, зможе все!

 


реклама

Коментарі  

 
+5 #1 Сергій з Кривалівки 17.06.2012 08:50
"Школа бальных танцев, вам говорят..."
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100