реклама

реклама

29 червня більше тисячі ліхтариків полетіло у черкаське небо у Долині троянд. Однак не масово, як планувалось, а хаотично – у різний час.


Катя Чистякова прийшла запускати свого ліхтарика разом зі своїм хлопцем, В’ячеславом Шинкаренком. Про таке свято вони дізнались із соціальних мереж.

– Пускаючи ліхтарик, загадаємо бажання обов’язково разом, – ділиться думками дівчина.


Вони не чекали «офіційного» запуску ліхтариків, пустили його значно раніше, тому що «просто захотілося».


Таких як вони тут ще сотні. Дехто, вистоявши чергу та купивши ліхтарик, який коштує 20 гривень, відразу розкриває його і вже йде запускати.


Тих, що все-таки чекали сигналу організаторів, розважали розіграшами безкоштовних ліхтариків: обирали найкращого танцівника та співака за кількістю аплодисментів.


«Офіційний» запуск ліхтариків постійно затримували: спочатку його перенесли з 21:30 на 21:45, а потім і зовсім на 22:15. Людям набридало чекати, тому у небі з’являлось усе більше і більше ліхтариків «без сигналу».

За словами директора магазину «Піротехніка» Станіслава Зганяйло, запуск затримали, бо тривали конкурси, в яких активну участь брали черкащани.

 

 

Коли о 22:17 Олександр (ведучий заходу) почав розповідати як правильно розпаковувати та запускати небесні ліхтарики, у руках присутніх черкащан їх вже майже не залишилося. Тому під романтичну музику їх злетіло всього 5 штук, які «найтерпеливіші» черкащани таки притримали до кінця.

  

Був випадок, коли ліхтарик загорівся, навіть не взлетівши…

Був випадок, коли ліхтарик загорівся, навіть не взлетівши…


Попри те, що масового запуску ліхтариків зробити не вдалося, більшість черкащан залишились задоволені, адже для Черкас це поки що новинка.

– На мою думку, такі акції об’єднують людей. Схожий захід ми вже робили на День закоханих. І тоді, і зараз, він пройшов вдало. Сподіваюсь, ця традиція приживеться у нашому місті, як, скажімо, святкові феєрверки, без яких черкащани вже мало уявляють День міста, – розповідає Яна Піддубна, помічниця директора КП «Дирекція парків» Олександра Радуцького, який є організатором заходу. – Я думаю, наступного разу черкасці будуть уважніше слухати організаторів і нам все-таки вдасться запустити ліхтарики разом.

DSCN1144

За словами директора магазину «Піротехніка» Станіслава Зганяйло, за вечір було продано більше тисячі ліхтариків.

Зауважимо, що до проведення заходу деякі читачі «Прочерку» критикували Олександра Радуцького за організацію масового запуску повітряних ліхтариків через пожежонебезпечну ситуацію, що склалася у спекотні дні на Черкащині. Проте Олександр Романович заспокоїв усіх у соцмережі «Фейсбук», зазначивши, що «цими днями будуть дощі»…

реклама

Коментарі  

 
+6 #8 Андрей 03.07.2012 12:58
кстати, на будущее, можно предложить ещё такой заработок: запуск воздушных змеев, конкурсы мыльных пузырей, рисунок на асфальте, пивной фестиваль, фестиваль мяса и вареников, наклейки на авто - я кохаю Черкаси!, значки - Рідне місто, конкурс - оточи себе петуніями, и так далее. Все идеи в одном сообщении и не уместить.

Знаете, больно и неприятно слышать, видеть и осознавать, что из дейсвительно классных идей, способных сделать жителей города более сплоченными, патриотичными, искренними и гордыми за свой город, свою страну - вырастают бизнес-спекуляции на разочек-другой, которые могут дже стать ежегодными, направленные на разовое или ежегодное обогащение за счет городского бюджета и (или) за наш с вами счет.
Я не сторонник халявы, шары. Любой труд и товар должен оплачиваться, но! Есть же какой-то предел, не говоря уже про совесть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #7 SMART 02.07.2012 16:37
Цікаво, чи немає даних, скільки лісу вигоріло під Черкасами в результаті акції.... Зараз спекотно....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #6 Оксана Колісник 02.07.2012 10:13
Цитую Андрей:
А если оптом брать, больше 1000 шт., то цена за фонарик опускается до 4 - 6 грн.
Але ж купували по 20? Аж бігом! Бізнес, панове, бізнес. Той, хто перший допетряв, той і ухопив. Ну або, хто з тим, хто допетряв в долі:) Парки для тих, хто ними управляє,а також організовані розваги можуть бути (і є) стабільним джерелом додаткових заробітків. А на скільки там все "кошерно"? Це вже інше питання.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 Андрей 02.07.2012 09:54
А если оптом брать, больше 1000 шт., то цена за фонарик опускается до 4 - 6 грн.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Прокурор 02.07.2012 09:37
Торік "мерія" торгувала прапорцями перед Днем Незалежності точно так з накрутками, як зараз ліхтариками. В радянські часи хлопці банально називалися б "спекулянтами".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Светлана 01.07.2012 18:49
По-моему,это показатель наплевательског о отношения к людям -начиная с нарушения пожарной безопасности и заканчивая переносом времени. А завышенные цены- вообще позор...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 марфа 01.07.2012 15:49
та ерунда эти фонарики!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Небайдужий 01.07.2012 00:48
а супермаркете такой фонарик стоит 9.99 грн

продавали по 20 грн ))) в ввиде МЕГА-скидки в связи с акцией

..........!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100