реклама

реклама

23 серпня в Черкасах у суботу о 20:00 в Долині троянд планується встановлення рекорду України – наймасовіший благодійний запуск небесних ліхтариків. Про це інформують організатори в соцмережі «ВКонтакті».

«Ліхтарики будуть продавати на місці запуску по найнижчій ціні 15-25 грн (різних розмірів), щоб кожен зміг узяти участь в благодійності. На гроші ,виручені від продажу ліхтариків будуть придбані каремати, навушники для розвідників, спальні мішки, медикаменти для наших українських військових у зоні АТО. Усі ліхтарики полетять у небо одночасно по сигналу організаторів», – інформують організатори.

 

При цьому черкаські рятувальники радять утриматися від подібної розваги в період посухи. Адже мало хто звертає увагу на те, що згаслі паперові конструкції «осідають» на землі, як сміття, а в палаючому стані несуть реальну пожежну небезпеку.

МНС нагадує, що не можна запускати небесний ліхтарик в безпосередній близькості від дерев, ліній електропередач, автозаправок, аеропортів, аеродромів, складів пально-мастильних матеріалів, будинків і споруд. Для розваги необхідно вибирати відкриту територію. Категорично не можна використовувати небесний ліхтарик при швидкості вітру більше 5 м/с, оскільки політ буде неконтрольованим і куля може залетіти у відкрите вікно чи заплутатися в проводах. Ліхтарик може змінити напрям руху і полетіти у бік житлових будинків або лісової зони, приземлитися не тільки на дерево, автомобіль, але і на суху траву.

– Небесний ліхтарик - це не іграшка! Пам'ятайте, що в Україні оголошено найвищий, 5 клас, пожежної небезпеки, будь-яке використання відкритого вогню в лісі може привести до масштабної трагедії. Запалений ліхтарик може потрапити на балкон багатоповерхівки і спричинити пожежу. На Сходів традиція запуску небесних ліхтариків була досить продумана: там їх запускали лише тоді, коли вітер дув від берега до моря. Я вважаю, що слід знаходити інші методи обєднання людей, – зазначив у коментарі «Прочерку» речник начальника Державної служби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області Костянтин Проценко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100