реклама

реклама

У Черкасах фінішує чотириденний фестиваль короткометрівок “Кіношот”. Цього року містяни мали змогу переглянути 30 кращих фільмів короткого метру, створених за період незалежності України. Їх безоплатно демонстрували у кінотеатрі “Україна”, а також у Долині троянд.

кіношот_день 2

Окрім кінопоказів, черкащани також мали змогу випити вранішню каву з кіномитцями, подискутувати із кінокритиками та кіносценаристами, а також послухати живі виступи місцевих гуртів.

Цьогоріч гостями фестивалю стали колишній міністр культури, актор театру Євген Нищук, кіносценарист Андрій Кокотюха, режисер фільмів “Черкаси” та “Лев” Тимур Ященко, художник-мультиплікатор Анатолій Лавренішин та кінознавець Олександр Гусєв. Також сьогодні, 25 серпня, у межах фестивалю у кінотеатрі “Україна” виступить режисер Олег Сенцов. Початок заходу: о 18:00.

Фестивальні дні були поділені за кіножанрами: хроніка, анімаційні фільми, ігрові стрічки. Родзинкою фестивалю стала демонстрація німого фільму Олександра Довженка “Звенигора” в Долині троянд 24 серпня. Його показали під діджейський сет Олега Старіченка та під супровід живої музики від Лариси та Леоніда Красавіних.

Кіношот_глядачі

“Ми з моїм партнером часто імпровізуємо. Але такого, щоб ми імпровізували під клубну музику - це вперше. Складність була в тому, що трек уже був готовий і потрібно було вигадувати супровід уже під нього. Ми працювали близько тижня, дивилися фільм, думали, як ми можемо підсилити його своєю музикою. Це було доволі складно, – ділиться піаністка-імровізаторка Лариса Красавіна. – Дякую організаторам “КіноШоту”, які постійно підтримували нас. Було дуже приємно виступати в такому чудовому місці, на березі Дніпра, в Долині троянд, у таке важливе для України свято – День Незалежності”.

Цього року фестиваль “КіноШот” провели завдяки підтримці Українського культурного фонду та Черкаської міської ради, Державного агентства України з питань кіно та Фонду Кароліни та Віктора Євпак.

кіношот_день 4

За словами організаторки фестивалю Вікторії Лаврентьєвої, цьогорічний “КіноШот” відвідали близько 1500 учасників.

“Цьогоріч до Дня Незалежності ми вирішили зробити фестиваль особливим. На відміну від попередніх чотирьох років, ми не проводили конкурсу фільмів. Натомість вирішили показати жителям Черкас знакові для історії України кінострічки – ті фільми, що були відзначені нагородами, представлені на міжнародних кінофестивалях. Частину фільмів демонстрували в Черкасах уперше”, – зазначає Вікторія Лаврентьєва.

фільм Довженка

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100