реклама

реклама

Два дні поспіль титуловані боксери із трьох країн – України, Сербії та Білорусі показували свою майстерність на чигиринському рингу. Тут 25-26 серпня проходив Міжнародний жіночий турнір із боксу, присвячений Дню незалежності України. Захід відбувся за підтримки Благодійного фонду Віктора Тимошенка. Також посприяв у організації змагань голова обласної Федерації греко-римської боротьби, кандидат у народні депутати по одномандатному виборчому округу № 195, відомий аграрій Петро Душейко.


У спортивному залі Чигиринської ДЮСШ – жодного вільного місця. Подивитися на жіночий бокс зійшлися і школярі, і люди старшого віку. Глядачі відзначають: для райцентру  міжнародний турнір такого рівня – справжнє свято. Тим більше, що на ригну битиметься і їхня землячка – Марина Мальована, вихованка ДЮСШ.

Під гучні оплески до рингу виходять команди, запрошують до вітального слова і організаторів. Президент Благодійного фонду Віктор Тимошенко  відзначає, що на Чигиринщині – сильні спортивні традиції. А Петро Душейко висловлює переконання, що тут вдасться підняти спорт на ще вищий рівень, і гетьманська столиця знову привертатиме увагу всієї світової спільноти. Своєю причетністю до організації змагань вони не хваляться. А от представники районної влади не забувають нагадати, що й вони тут доклали неабияких зусиль. Заступник голови районної ради Віктор Півторак починає всіх вітати від імені районної організації Партії регіонів.


– Районна влада не стоїть осторонь… Щоб ви сьогодні могли зібратися в цій залі, багато зусиль приклала і районна рада, виділивши чималу суму коштів, щоб зробити ремонт у цій залі, перенести сюди ринг, створити всі умови… Можливо, ще не всі, але ми будемо далі працювати в цьому напрямку… – звернувся він до глядачів.

Головний тренер України з боксу серед жінок, молоді та юніорів Сергій Данілов розповідає: Чигирин не вперше приймає титулованих боксерів. Навесні тут уже проходив чемпіонат всеукраїнського рівня.

– Сподіваємося, що тут буде колиска українського боксу, з’являться олімпійські чемпіони, – каже тренер.

Як зазначають організатори, жіночий бокс якраз нещодавно було включено до програми Олімпійських ігор.


Тим часом на ринг запрошують першу пару боксерів. Після 4-х раундів українка Вікторія Вірт перемагає супротивницю із Сербії.

– Звісно, було переживання, – ділиться враженнями Вікторія. – Бо не знаєш, з ким ти вийдеш в ринг, і що чекати від суперника. Але ми готувалися.

Вікторія – родом зі Львівщини. Нині їй усього 17, але в спорті – вже 10 років. Має титул чемпіонки Європи.

– Все почалося з того, що школі мені якось порвали хлопці сумку. Батько віддав мене в секцію кікбоксінгу. Спершу я теж плакала, бо не хотіла тренуватися. Але коли в 2004 році виграла чемпіонат Європи, зрозуміла, що не треба кидати, а варто іти далі, – розповідає вона.


Тим часом, на рингу вже б’ється інша пара боксерів. Усім учасницям –по 17-18 років, але вони вже мають чимало титулів. В бою знову перемагає українка – Ольга Трушик. Крім боксу, дівчина встигає займатися футболом і плаванням.

Одним з найбільш напружених під час змагань був бій між представницею Чигирина Мариною Мальованою та сербкою Марією Павловою. Землячку чигиринці зустрічали гучними оплесками і вигуками. Спортсменки вже втретє зустрічаються на рингу – у 2010 році Марія перемогла Марину на чемпіонаті у Франції, а через рік у Росії перемогу здобула вже черкащанка. У цьому ж чемпіонаті бій закінчився нічиєю.

Зрештою, у підсумку змагань більшість перемог у боях дісталася українським боксерам. Віктор Тимошенко та Петро Душейко нагородили спортсменів кубками, дипломами та цінними подарунками.


– Проведення таких змагань – це ініціатива чигиринців. Свого часу до мене звернувся заслужений тренер України з боксу Андрій Мальований з проханням допомогти в облаштуванні відповідного залу. Наш благодійний фонд, допоміг, зокрема, і  з придбанням рингу… Це досить жорсткий вид спорту, але дівчатка цим займаються і вони задоволені. Шкода, що Чигирин нині відрізаний від Смілянського виборчого округу, бо ми дуже плідно співпрацювали. Але я із задоволенням передаю естафету Петру Григоровичу Душейку. Переконаний, що він підтримуватиме чигиринців не гірше, а то й краще, – зауважив Віктор Тимошенко.


У свою чергу Петро Душейко розповідає: нині йому доводиться опікуватися не одним благодійним проектом. Свого часу підтримував і жіночий бокс, який також розвивається на Чорнобаївщині.

– Тут зроблено чимало для розвитку спорту, і я зобов’язуюся примножувати здобутки і виправдати довіру чигиринців. Впевнений, що спорт у Чигирині і загалом Чигиринський район нам вдасться підняти на значно вищий щабель розвитку, – переконаний Петро Душейко.

Усі фото - Сергія Редька

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100