1 вересня 2012 року близько 18 години поблизу м. Умань Черкаської області сталася дорожньо-транспортна пригода – зіткнення автомобілів Мерседес та DAEWWO NEXIA. Внаслідок цієї ДТП загинув наш єдиний – син Гуртовий Дмитро Миколайович. Він був добрим, чуйним, мав багато друзів і  планів на майбутнє, але ця страшна подія перекреслила все.

01.09.2012 року була порушена кримінальна справа №1811200077 прокуратурою Уманського району Черкаської області за ч.2 ст. 286 КК України за фактом дорожньо-транспортної пригоди, яка мала місце 01.09.2012 близько 18 годин на 198 км + 200 м автодороги Київ –Одеса на території Уманського району Черкаської області.

04.09.2012 кримінальна справа прийнята до впровадження слідчим відділом прокуратури Черкаської області. Справу вів старший слідчий слідчого відділу прокуратури Черкаської області радник юстиції Возний Ю.В.

І тут виникає багато запитань. В цій ДТП загинув наш син і була тяжко травмована Босенко М.В. Двоє їхніх друзів, які знаходилися на задньому сидінні –Буц К.В. та П’ятак С.С. – дивним чином міцно заснули через одну хвилину після виїзду з заправки де вони запитували дорогу на Черкаси, так як заблукали. Чому вони, колишні друзі нашого сина, не дали свідчень, кого і чого вони бояться і як вони збираються з таким тягарем жити далі?

Як за кермом  MERCEDES- BENZ GL 550, такої дорогої машини, яка належить сестрі народного депутата України Яценка А.В., опинився простий безробітний Гавриленко С.В.? Чому з цієї машини відразу були зняті номери й вона була перевезена до Уманського райвідділу, а не на штрафмайданчик? Тоді як наша машина залишалася на місці ДТП і ніхто не збирався її нікуди евакуювати.

Чому вже 1 вересня було відомо, що водій Гавриленко був тверезий, а Антон Яценко, не маючи даних судово медичної експертизи починаючи з 02.09.2012 року на каналі «1+1» в телефонній розмові журналістці «ТСН» сказав: «Водитель DAEWWO NEXIA был пьян».

Читайте також: «Чому Антон Яценко паплюжить пам'ять нашої дитини?» – батьки загиблого в ДТП юнака

3 вересня 2012 року на прес-конференції в м. Черкаси та Києві  Антон Яценко сказав: «Зараз це майже точно відомо, що нетверезий водій зробив порушення правил дорожнього руху, і на жаль, ця людина працювала в правоохоронних органах, тобто класичний приклад, як наявність чи то службового посвідчення, чи якихось інших речей дозволяє вживати алкогольні напої за кермом».

Чому він, стверджуючи скрізь, що до даного ДТП не має жодного стосунку, намагався так очорнити нашого сина?

Чому при останній зустрічі зі слідчим  Возним Ю.В., коли ми запитали, з якою швидкістю їхав автомобіль MERCEDES-BENZ GL 550, він, не маючи даних транспортно-трасологічної та автотехнічної експертизи, сказав: «108 км»?

Чому, коли по кримінальній справі не згадується прізвище Яценка А.В., Возний Ю.В. сказав: «Хай мене навіть виженуть з роботи, але я обов’язково викличу Яценка А.В. і скажу, щоб він допоміг вашій сім’ї й сім’ї Босенків»?

Тепер про журналістів.

Журналіст каналу «ТВІ» Артем Шевченко зробив сенсаційний матеріал на нашому горі, але коли у нас на руках були дані судово-медичної експертизи про те, що наш син під час ДТП був абсолютно тверезим і ми запропонували йому зробити репортаж про спростування інформації, розповсюдженої Антоном Яценком, він цього не зробив і перестав навіть відповідати на наші дзвінки.

Кореспондент «ТСН» Світлана Тараканова зробила репортаж в день поховання. Пізніше, коли в нас були результати аналізу крові нашого сина, ми запропонували їй зробити репортаж, який би спростував розповсюджену Антоном Яценком інформацію, що наш син нібито був за кермом у нетверезому стані. Журналістка відповіла: допоки не закінчаться вибори, цей репортаж робити заборонено.

Виникає запитання: чи такі вже й незалежні наші журналісти і чиї насправді відстоюють інтереси?

Слова подяки висловлюємо кореспондентам Черкаського  телеканалу «ВІККА», які зробили правдиві репортажі.

Є такий правозахисник Богдан Хмельницький. Відразу після дорожньо-транспортної події він розгорнув активну діяльність, затребував у нас доручення на право відстоювати наші інтереси, але вся його діяльність закінчилася відразу після виборів. Так що добре подумайте, чи варто мати справу з таким «правозахисником»?

Ми також мали телефонну розмову з народним депутатом України Антоном Яценком, в якій запропонували спростувати раніше оприлюднену ним інформацію про те, що наш син був п’яний за кермом. Він посилався, що неправдиву інформацію йому надав начальник Уманської  ДАІ, але у нас є письмова відповідь начальника Черкаського ГУ ДАІ, про те, що на час скоєння ДТП начальник Уманської  ДАІ був у відпустці і ніхто інший такої інформації Яценкові не надавав. Хоча в тій таки телефонній розмові Антон Яценко пообіцяв зібрати конференцію й спростувати раніше розповсюджену інформацію. До цього часу він цього і не зробив.

Це звернення, цей крик душі ми зробили до всіх українців, щоб ми ще раз усі задумалися: чи можливо у нашій рідній Україні добитися правди, чи захистять нас наші правоохоронні органи, чи справді народні обранці відстоюють наші інтереси?

Батьки загиблого 25-річного Дмитра Гуртового Лідія Антонівна та Микола Іванович

реклама

Коментарі  

 
+9 #3 taipan 17.12.2012 18:52
этой ***ле только маслина в лоб
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+27 #2 Анна 14.12.2012 19:34
Безкарність одних і бездіяльність інших рано чи пізно призведе до того, що люди візьмуть справу покарання у свої руки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+29 #1 Вася 14.12.2012 13:59
Бідні батьки! Немає де шукати правди... Як у такій країні можна жити, народжувати дітей, працювати, відпочивати :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100