121218099_3463234630404699_1522009617631780160_n Піарники Анатолія Бондаренка довго привчали Черкаси, що мера слід називати «Залізяка». Перед тим, як бути обраним у мери, він і сам із задоволенням підтвердив під час теледебатів цей «позивний», як кажуть солдати або ж «погрємуху», як сказали б соратники Януковича. Клявся, що Залізякою став начебто таки в армії, а не в інші часи бурхливих 90-х. Попередник Бондаренка, невиправний інтелігент Одарич, якого за любов до фестивалів так і прозвали «Фестивалем», запам’ятався з тих теледебатів скаргою на те, що «Залізяка» розбив йому окуляри, перестрівши у коридорі телестудії…

Мігруючи з Черкас після програшу на виборах, Сергій Одарич залишав у місті баскетбольний клуб з рудою мавпою в емблемі і партію з білою вороною на зображенні… Водночас залишив і два віртуальних предмети – невидимі граблі на «розтяжці» перед дверима мерського кабінета, щоб наступник зміг на них наступати протягом усієї каденції і… так само віртуально – свої биті окуляри.

Кажуть, прихильники містичних теорій схильні вважати, що якимсь магічним чином саме розбиті окуляри Одарича відновилися на носі у Віктора Євпака, який нині став головним конкурентом Бондаренка на мерських перегонах. Частина політологів свято вважає, що в тих «оккультних окулярах» віддзеркалився антирейнг Бондаренка, здатний потягнути його на дно у другому турі точно так, як колись потіг антирейтинг Одарича.

Якими будуть результати того другого туру – ще побачимо, але факт є факт у іншому: у Черкасах на мерських виборах представник «слуг» програв, хоча й не настільки з тріском, як у Києві. Натомість, у міськраді «слуги» матимуть найбільшу фракцію. На другому ж місці за кількістю голосів, як свідчать дані екзитполу – партія «За майбутнє», яка точно не мала б такого результату, якби мер міста на Дніпрі, виконуючи зобов’язання перед друзями з міста, яке так і зветься Дніпро, не вчинив би за заповітом «сам погібай, а друзєй виручай!»

«Батьківщина» ж, яка тепер вже не друг Бондаренкові, вперше загрозливо захиталася на межі прохідного бар'єру, отримавши у Черкасах рекордно низький результат. При цьому рейтинг зовсім молодого «Нацкорпусу» практично сягнув рейтингу партії «вічної» Юлі. Щезають з політичного горизонту «вільні демократи», вільними від мандатів і посад стануть і «свободівці». Модна колись в Черкасах партія соціалістів – на рівні «зеро з хвостиком». Але не краще у «нових ліц» із свіжосклепаних партій. Пальцем в небо потрапив Пальчевський, коли називав свою партію «Перемога», бо в Черкасах вона заледве перемогла «Пропозицію» - і тепер обидві мають заледве більше аніж по одному відсотку голосів…

Звісно, всі ті дані – тільки попередні, з екзитполів Савіка Шустера, який навіть партію «Черкащани» написав як «ЧеркащанА», в результаті чого всеукраїнські ЗМІ розгублено називають партію у своїх публікаціях то «ЧеркащИНА», то «ЧеркащАНИ».

Проте якщо відкинути претензії на точність у цифрах, то абсолютно точним залишається інше: кандидат, який у інтерв’ю журналістам розповідав, що мав єдину кличку «Євпачонок», нині загрозливо дихає в потилицю «Залізяці» - і від того дихання потіють не лише «оккультні окуляри» минулого мера, а й потилиця мера чинного…

122855873_3496330043761824_697459136372373801_n

Андрій Кравець, журналіст

*допис з "Фейсбуку"

реклама

Коментарі  

 
-3 #7 Сара 01.11.2020 22:19
Я за окуляри Одарича в команді Євпака!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Яків Миколайович 29.10.2020 12:02
Цитую Хард против софта?:
По дифолту - это нераздельная пара. Железо без мозгов - только лишь железо. Но мозгов без железа просто быть не может. А в идеале, одно точно должно соответствовать другому.

Был бы софт годный - железо найдётся. А вот тупая железяка с софтом от Бени - рецепт СМЕРТЕЛЬНЫЙ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #5 Яків Миколайович 29.10.2020 11:47
Цитую правда:
я проти євпачонка - він цинік і двуликий

Путлерятко справді вважає Бондаренка щирим та чутливим? Чи просто дали команду гавкати - то й гавкаєш?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #4 Секундант 27.10.2020 19:11
Євпачок не здолає. Здолає Залізяка сам себе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #3 правда 27.10.2020 10:14
я проти євпачонка - він цинік і двуликий
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+32 #2 ПВД партія власників ДЕПО 27.10.2020 08:10
невиправний інтелігент Одарич запустив в ЧМВК братву і всяких упирів і залишив після себе забудований сквер за драмтеатром і непорозуміння за червоною лінією- Хрещатик-Сіті
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #1 Хард против софта? 26.10.2020 20:21
По дифолту - это нераздельная пара. Железо без мозгов - только лишь железо. Но мозгов без железа просто быть не может. А в идеале, одно точно должно соответствовать другому.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100