Ситуація, коли журналістів не пускають на той чи інший офіційний захід, який проводить влада, не може не насторожувати. Можливо хтось скаже, що це повинно обговорюватись лише в журналістському середовищі, бо іншим на це чхати, але я не згоден. Адже перешкоджання журналістській діяльності – це не просто поганий тон чи невихованість. Це ознака того державного режиму, до якого ми з вами таки наближаємося, хоч і не віримо цьому. Тож утисками журналістів повинні перейматися не лише самі журналісти. Це повинно тривожити всіх нас.

Хоча, будемо відвертими, у Черкасах журналістам не так вже й погано. Хочеться вірити, що нам і надалі ніхто не вставлятиме палки в колеса. Принаймні я схиляюся до думки, що вчорашня ситуація була швидше непорозумінням, аніж спланованою дією. Та й постраждали учора хіба що аркуші паперу на трибуні у Сергія Тігіпка.

А сталося те, що сталося. Я описав ситуацію у замітці, що потрапила вчора до стрічки новин. Коротко: дівчина з прес-служби губернатора зустрічаючи журналістів, що йшли на нараду за участі Віце-премєр-міністра, плутано просила всіх через 15 хвилин після початку наради покинути залу засідань. Мовляв, нараду вирішили зробити закритою. Хто вирішив і чому неможливо було зрозуміти. Хоча особисто мені ця представниця прес-служби не вперше відповідає плутано… Пізніше у залі засідань журналістів про те ж саме слізно попросила прес-секретар губернатора Анна Турська. І також ніяких чітких пояснень...

На початку наради насамперед виступав звичайно ж Сергій Тігіпко. Тож через 15 хвилин після початку його виступу журналістам довелося йти саме до нього і просто з-під носа вихоплювати диктофони і мікрофони. Під час цього неетичного і невихованого дійства хтось з колег і перевернув склянку з водою.

Погодьтесь, що дурна ситуація. Забирати з-під носа у виступаючого диктофон якось невиховано по відношенню до людини. Ускладнюється ситуація тим, що після наради на прес-конференції Сергій Тігіпко здивувався, чому мовляв журналістів виставили за двері з зали засідань. Якщо Тігіпко справді не був ініціатором цього (а я думаю не був, оскільки для нього занадто мілко перейматися такими питаннями, бо все секретне він міг сказати Сергію Тулубу у зручний для нього час), виходить що київський гість вважатиме черкаських журналістів невихованими. Неприємна ситуація.

Йдемо далі. Шановні представники прес-служби С. Тулуба, а чи не думали ви над тим, що виставляючи журналістів за двері, ви тим самим закладаєте ще одну цеглину в не вельми позитивний образ Сергія Борисовича. Буквально нещодавно на обласних нарадах він привселюдно показував зразки культурної поведінки, коли кричав на начальника управління майном обласної комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Володимира Семерея, або коли просто таки знущався з міського голови Сміли Вадима Решетняка. А тут ще губернатор, який виставляє за двері журналістів. Еталон вихованості!

Після прес-конференції Сергія Тігіпка начальник управління інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ Черкаської ОДА Тетяна Очеретяна також зауважила, що ніяких вказівок виставляти журналістів за двері не поступало. Тож хто створив цю дурну ситуацію? Враховуючи скільки дівчат останнім часом представляють прес-службу обласної влади на нарадах чи прес-конференціях, можна припустити, що хтось чув дзвін, не дочув, який він, але побіг виконувати.

Та все таки пані Анно, звертаюся насамперед до вас. Я вас поважаю і ніякого упередженого ставлення до вашої роботи у мене немає. Просто поясніть, чому все таки журналістів виставили за двері? Адже дурість ситуації ще й у тому, що як повідомили мені декілька чиновників, які були на нараді, нічого секретного і надважливого там не звучало. Чи можливо цими п’ятнадцятьма хвилинами ви і хотіли привернути увагу до наради???

Назарій Вівчарик, відповідальний редактор інтернет-сайту «Прочерк»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-4 #16 Оксана Колісник 23.04.2012 19:37
Цитую О.Мацюцька:
Журналісти, не панікуйте... Непрофесійність всіх тих "дівчат" поставила пана Тігіпка у дуже двозначну ситуацію: перше, що він подумав,коли йому з-перед носа стали забирати мікрофони, - що це демарш з боку журналістів Черкас, які адекватно оцінюють його потуги "з поліпшення і покращення" життя народу... Навіть таку елементарну справу не можуть організувати, чим підставляють С.Тулуба. Якщо йому хтось відкриє на цю ситуацію очі...
Ну років у ...-надцять теж думала, що керівництво у нах - гарне, а от тільки підлеглі підводять та підставляють. З тих пір - купу урядів та ОДА з міськ- та всякими -комами проспостерігала і недвозначно переконалася, що нічого не робиться без відома 1-ї особи. І, якщо щось робіться, то тільки тому, що 1-й особі так потрібно. В нароід дааавно помітиди: "Риба гниє з голови". Так що ніхто Тулуба не підставляє, як і Тігіпку глибоко до дупи якісь там " непонятки" із журналістами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #15 Ню-ню 23.04.2012 14:09
[quote naЦитую Дядя Вася:
Турская объяснила все элементарной тупоголовостью пешек.А вы тут грудью на амбразуру бросаетесь.

Дядя Вася, а ти текст читав? Назар стверджує, що Турська його персонально "слізно просила про те саме" - піти через 15 хв.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #14 Детектор 23.04.2012 11:38
"Несостиковка" у Назарових словах. Бо або як він пише "Тігіпко здивувався, чому мовляв журналістів виставили за двері" або ж знов-таки як Назар пише "київський гість вважатиме черкаських журналістів невихованими". То в яких словах автора - правда: Тігіпко запитував "чому мовляв журналістів виставили за двері", чи може запідозрити їх у демарші? Як кажуть у Одесі, "ето двє большиє разніци". А взагалі журналістам ігнорувати потрібно не всі засідачки, а саме такі - де їх використовують як 15-хвилинну ширму і виставляють за двері. Тут навіть не професійні стандарти, а елементарна самоповага мала б спрацювати
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #13 Дядя Вася 23.04.2012 09:39
Симон и Ужасть,рано вы раскорячились,Т урская объяснила все элементарной тупоголовостью пешек.А вы тут грудью на амбразуру бросаетесь.И автор правильно вопрос поднял.Если кому нормально,что его как ср..ого кота выставляют за дверь(зачем тогда приглашать?)то пусть ходит и дальше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #12 Оксана Колісник 23.04.2012 08:37
Цитую Ужасть:
Демократия - это не вседозволенност ь. Ну давайте Вас журналистов..(на 90% продажных и знаете за, что? За деньги!!!) пускать на совещания начальника СБУ, милиции, прокурора области, да что это... Вы согласитесь пан Вивчарык допускать Ваших коллег в Вашу постель с женой.
Вам же дали возможность присутсвовать на этом собрании с киевским чиновником, но хамите...не диктуйте свои условия власти. Если так поступили, значит на это есть такие причины и не нужно зарабатывать ДЕШЕВЫЙ популизм...а соотвественно и ДЕНЬГИ,,, Или Вы работаете без зарплаты???
Бо же, що ж це за "Ужасть". Я все грішила на одного безбашенного "писачка", але, по-всьому, це і для нього занадто.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #11 Оксана Колісник 23.04.2012 07:44
Але цитат вже на 4 (на даний час)_ "паса від Тігіпка" вистачило. Зрештою, а хто чого більше від журналістів чекає? :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #10 В шляпе 23.04.2012 07:33
Цитую Дядя Вася:
А ситуація розрулюється елементарно :просто журналістам протягом якогось узгодженого між собою часу треба повністю ігнорувати усі заходи під егідою ОДА.Тобто-не ходити,не писати,не друкувати,що присилають.Нехай це роблять ті,кого остаточно нагнули.


Снимаю шляпу!! +1
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #9 колян 22.04.2012 14:02
ну, прес-служба не вперше показує грандіозні розумові здібності))буга гага :lol: о, панно Анно, пано Анно...чого ж ви так?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #8 О.Мацюцька 22.04.2012 13:51
Журналісти, не панікуйте. Це саме те, про що казав В.Чорномирдін :"Хотели как лучше, а вышло как всегда..." Непрофесійність всіх тих "дівчат" поставила пана Тігіпка у дуже двозначну ситуацію: перше, що він подумав,коли йому з-перед носа стали забирати мікрофони, - що це демарш з боку журналістів Черкас, які адекватно оцінюють його потуги "з поліпшення і покращення" життя народу. Та ще коли розлили воду! Тепер є хороший інформаційний привід, щоб не раз про це згадувати, писати, аргументувати свої думки і посилатись на факт.
Це не утиски журналістів, це елементарна недолугість челяді, яка обслуговує владу. Навіть таку елементарну справу не можуть організувати, чим підставляють С.Тулуба. Якщо йому хтось відкриє на цю ситуацію очі, то "пєрєтрахіваніє" кадрів неминуче. Таких "дівчат" в запасі ще багато у Черкасах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #7 МАРГО 22.04.2012 12:42
Наче бачу, як не прийшли до губернатора на прес-конференцію журналісти комунальних ЗМІ, або Молодіжки, чи Черкащини рыгиональної! Хтось з коментаторів, працюючи, наприклад на "Росі", або В "Новій Добі", відмовився б від завдання зробити статтю з прес-конференціі! І на якій підставі!Тоді ефективніше було б порадити журналістам державних і комунальних ЗМІ просто з понеділка не виходити на роботу! Що стосується безглуздого випадку на нараді, то вказівка (зрозуміло не від клерка, або начальника відділу) на 100 відсотків була, але, хто ж вам скаже!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100