Міносвіти України хоче виключити з обов'язкової шкільної програми для 10 і 11 класів фізику, хімію, біологію, географію, астрономію і екологію. Замість цього чиновники - «реформатори» збираються ввести один узагальнений предмет - «Людина і природа». Викладати його буде один учитель три рази в тиждень. Співголова фракції Опозиційного Блоку, народний депутат Олександр Вілкул виступив категорично проти даного проекту навчального плану, який Міносвіти офіційно опублікував.

На своїй сторінці в Фейсбук Вілкул написав: «Міносвіти приєднується до будівництва «аграрно-сировинної супердержави» з напівписьменним нечисленним населенням. Міністерство офіційно (!) Опублікувало проект навчального плану для 10-11 класів. Коротко і без емоцій. Виключаються: фізика, хімія, біологія, географія, астрономія, екологія. Все викладає один учитель 3 рази в тиждень. Називається «Людина і природа». Замість «інформатики» - якийсь напівфакультатив».

Нардеп підкреслив, що паралельно даної навчальною програмою будуть знищуватися високотехнологічні галузі і наука. «Перерахую тільки те, що на слуху: Південмаш працює 1 день в тиждень. Космос ми втрачаємо. Падіння в машинобудуванні за останні 3 роки-більше 60%. «Реформатори» вигнали генконструктора "Антонова" Ківу - він з командою поїхав будувати літаки в Азербайджан. Вчені їдуть, фінансування на науку 0,23% ВВП, в 2 рази менше, ніж в Кенії », - сказав Вілкул.

У висновку він підкреслив: «З наших дітей хочуть зробити нізкокваліфіцірований персонал. без майбутнього, без шансів бути успішними в сучасному світі. Ще можна виправити – але часу мало».

Матеріал надано прес-службою політика.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #1 Оксана 27.02.2017 17:18
Ні Вілкул, ні його прес-служба цього проекту в очі не бачили, але ж треба щось тявкнуть з модного питання. Мова йде про комплексне вивчення предметів, а не про їх виключення. Це дасть змогу глибше вивчати предмети і розвантажити старшокласників . А ще старші класи отримають змогу вивбирати профіль, а отже майбутній лікар зосередиться на хімії, біології і анатомії, економіст - на алгебрі і геометрії, філолог на мові і літературах. Діти будуть глибше вивчати те, що згодиться їм для вступу у вуз і в майбутній роботі, а не все підряд, тут же забуваючи те, що вивчили. Я про таке, коли вчилася в школі і мучилася над алгеброю, геометрією, хімією і фізикою, лише мріяла. А Вілкул дбає про майбутнє українських дітей, всі в це вірять)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100