На запрошення голови фракції бельгійської партії «Рух реформ» Деніса Дюкарма співголова фракції Опозиційного Блоку Олександр Вілкул проводить серію робочих зустрічей в парламенті Бельгії.

Деніс Дюкарм є координатором правлячої більшості в парламенті Бельгії. У 2015-16 роках він неодноразово відвідував Україну, в тому числі, в якості спостерігача на виборах і добре знайомий з ситуацією в нашій країні.

Коментуючи зустріч з бельгійськими колегами, Вілкул зазначив:

- Ми почали з питань реформ, з питань міжрегіонального співробітництва, економіки. Але, на жаль, в результаті розмова перейшла і на зростання ультранаціоналістичних настроїв і рухів в Україні, на радикалізм, на проблеми, пов'язані з 9 травня.

Деніс Дюкарм, в свою чергу, підкреслив, що вкрай правий популізм є проблемою для всієї Європи, і спроби перетворити його в домінуючу ідеологію в Україні не можуть не викликати занепокоєння.

На зустрічі також було обговорено і прийнятий Верховною Радою закон про введення в Україні квоти на телебаченні - 75% ефіру українською мовою.

- У Бельгії три офіційні мови: фламандська, німецька і французька. Тому тут введення 75% квот на одну мову на телебаченні в багатонаціональній країні ніхто не розуміє. Ми все-таки повинні будувати нормальну толерантну Україну, в якій всім буде спокійно, мирно і комфортно жити, - підкреслив Вілкул. Він зазначив, що українська - державна мова, але відповідно до Європейської хартії про регіональні мови повинні бути забезпечені права і російської мови, яку розуміють всі жителі України і на якому говорить майже половина населення.

Говорячи про перспективи розвитку економічних відносин, Вілкул сказав:

- Успішна Україна, в яку ми віримо, це, перш за все, світ, розвиток економіки, підвищення зарплат і пенсій. У нас є ряд принципових питань, які ми почали обговорювати з нашими європейськими партнерами, один з них - це перегляд квот на поставку вітчизняної продукції в Європу. Ми повинні створити умови для створення в Україні нових робочих місць і зростання зарплат, - підкреслив український парламентарій.

Деніс Дюкарм наголосив на важливості того, що діалог про перегляд торговельних відносин між Україною та Європою проходить і на рівні Європейського парламенту, і з парламентами країн-членів ЄС.

- Для нас важливо, щоб Україна повернула собі стабільність і стала надійним партнером, - сказав він.

Також Вілкул і Дюкарм обговорили перспективи міжрегіонального співробітництва між областями України та провінціями Бельгії, а також перспективи нарощування бельгійських інвестицій в економіку України.

Раніше, в Страсбурзі Олександр Вілкул провів серію зустрічей з керівництвом Європейського парламенту, на яких було обговорено ряд важливих питань в рамках взаємини Україна-ЄС, а також перспективи міжрегіонального співробітництва Європи і українських регіонів. Вілкул зустрівся з двома віце-президентами Європарламенту - Райнером Віландом і Іоанном Мірча Пашку, а також членом Комітету з міжнародних справ Міхаель Галер і главою Комітету з прав людини П'єром Антоніо панцер.

Також нардеп Олександр Вілкул провів робочу зустріч з Президентом Асамблеї Європейських регіонів пані Ханд Базатлі.

Матеріал надано прес-службою політика.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #4 СОЛДАТ 29.05.2017 18:40
Судячи з задоволеного обличчя цього Деніса Дюкарма вілкул йому дуже сподобався.В усіх відношеннях сподобався. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Регіональна Тальнівщина 29.05.2017 16:20
Вілкул продовжує лобизатися з НАТОвцями. Сподіваюсь, єврогеї його пошвидше приобщать до європейських цінностей і він більше не буде займатися колорадською діяльністю. Покається і стане доброю дівчинкою
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 влкул крутий! 29.05.2017 15:34
З одним зустрівся у буфеті і зробив селфі, а з іншими - тільки в коридорі і на ходу пофоткаться не вийшло :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Є_І_Э 29.05.2017 15:26
Ржака! Азіат, мізки якого заточені на кремлівського окурка-фюрера, руSSкій мір і тайожний союз, регулярно намагається ізобразіть із себе проєвропейськи орієнтованого політика. Гидкувате видовище :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100