Україна стає осередком епідеміологічної загрози для всієї Європи. З 2014 року в Україні від ботулізму померли 34 людини, а захворіли понад 500. У порівнянні з 2013 роком, в 2014 році від цієї хвороби померли на 50% більше людей, в 2016 на 83% більше, навіть за перші півроку 2017 вже на 40 % більше, ніж чотири роки тому за весь рік.

Співголова фракції Опозиційного Блоку в парламенті Олександр Вілкул сказав:

- Ми вимагаємо зміни керівництва медичної галузі. Люди не повинні вмирати через безграмотність чиновників. У 2016 році в Україні майже 20% зростання інфекційних захворювань. А в цьому році зареєстровано 76 випадків зараження ботулізмом, про який вже забули цивілізовані країни. І зараження не тільки «побутові», а й «промислові» - коли люди масово заражаються від продукції, що не виробляється кустарним способом, а на промисловому підприємстві та купленої в офіційній торговельній мережі. Україна стає осередком епідеміологічної загрози для всієї Європи.

Причина - в трьох ключових проблемах. Знищена система санітарно-епідеміологічного контролю. Чи не сформований запас необхідних вакцин. Всесвітня організація охорони здоров'я б'є на сполох щодо рівня вакцинації населення в Україні. З 2016 організація оцінювала ситуацію як гіршу в Європі. Незважаючи на заяви навіть від європейських експертів, сироватки від ботулізму в Україні офіційно не зареєстровані вже 3 роки.

МОЗ повідомляє, що на всю країну у них є 25 одиниць полівалентної сироватки від ботулізму. За 100 тис грн за одну вакцину. Всі вакцини в Києві. При тому, що хворий повинен отримати медичну допомогу в найближчі півгодини, максимум - 2 години після постановки діагнозу. І її неможливо доставити за такий час в Ужгород або Запоріжжя.

В результаті родичі хворих змушені шукати сироватки самостійно, втрачаючи дорогоцінний час. А на на чорному ринку препарати коштують дорого (від 200 грн. До 5 тис. Грн. За одну ампулу) і час доставки поштою мінімум 1-2 дня. Але найголовніше, що на препарати, куплені «з рук», ніхто не дає гарантії якості і лікарі офіційно не будуть їх застосовувати.

- Ще з часів СРСР, не дивлячись ні на які обставини, в країні завжди був т.зв. незнижуваний запас життєво важливих препаратів, в тому числі для лікування і ботулізму. Тепер цього немає. Необхідно вживати термінових заходів - Україна скочується по рівню інфекційної захворюваності до країн 3-го світу. Якщо розглядати абсолютні цифри, то в 2016 році кількість інфекційних хворих збільшилася на 1,2 млн. Чоловік, а загальне число випадків склало 8,2 млн. Чоловік, - сказав Вілкул.

Матеріал надано прес-службою політика.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #2 Абрек 18.07.2017 14:06
От Прочерк знайшов спікера :-x Що воно не ляпне, так зразу в новинах... Мабуть платить :oops:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 СОЛДАТ 18.07.2017 11:32
А вілкул у нас виявляється ще і епідеміолог? Коли вже його, цього у&бня, якась холєра забере? Надоів зі своіми тупими балачками..... ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100