Співголова фракції Опозиційного Блоку у Верховній Раді Олександр Вілкул проводить серію зустрічей з європейськими політиками для об'єднання зусиль в досягненні миру в Україні дипломатичним шляхом. Про це йдеться на персональному сайті політика.

У Лондоні під час зустрічі в парламенті Великобританії з членом парламенту, головою депутатської групи дружби Великобританія-Україна Джоном Уіттінгдейлом, Олександр Вілкул сказав:

- Відновлення миру дипломатичним шляхом - головне питання не тільки для України, але і для безпеки всієї Європи. Це принципова позиція Опозиційного Блоку. Ми - єдина політична сила в Україні, яка з самого початку конфлікту виступала за такий підхід. Вирішити конфлікт на Сході України можна максимум за півроку, і ми розуміємо, як це зробити.

36769_london_1

Джон Уіттінгдейл зазначив, що офіційна позиція Великобританії також полягає в необхідності виконання Мінських угод і відновленні миру дипломатичним шляхом. Для цього Великобританія в лютому 2015 року проголосувала в Раді безпеки ООН за резолюцію, яка затвердила текст Мінських угод, як обов'язковий юридичний документ для виконання з точки зору міжнародного права.

Вілкул підкреслив:

- Є позиція лідерів провідних країн Європи, яка збігається з нашою позицією, а є дії влади, яка це ігнорує. Приклад - введення миротворчого контингенту в зону конфлікту. Якби влада підтримала питання введення «блакитних касок» ООН на Донбас ще в 2015-му, коли я і мої колеги це пропонували, то це зберегло б тисячі життів, і не була б так зруйнована країна.

Він зазначив, що ОпоБлок розробив Мирний план відповідно до Мінської угоди і подав його до Верховної Ради.

- Об'єднання наших зусиль з європейськими партнерами - найважливіший крок в тиску на владу, яка продовжує заробляти на війні і не хоче її зупинити. Це ставить під загрозу безпеку європейського континенту, - сказав Вілкул.

В рамках системної роботи з європейськими політиками Олександр Вілкул раніше зустрівся з віце-президентами Європарламенту - Райнером Віландом, Ришардом Чарнецьким і Іоанном Мірча Пашку, керівництвом Венеціанської комісії, а також керівниками ряду Комітетів Європарламенту і представниками європейських регіонів.

*Матеріал надано прес-службою політика.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #8 Солідний європеєць 25.11.2017 16:28
Цитую Гарне хвото:
З усіх мільйонів європейців Вілкул вибрав для фото-селфі найунікальнішог о - з галстуком, запрвленим у штани :lol: :lol: :lol:

Галстук в штанях і самі штани пожмакані - то дрібниці. Головне - чим Вілкул так напхав йому кармана, що той від піджака стирчить на пів метра?)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #7 Савр 25.11.2017 08:52
Вілкул і вічний двигун придумає за три дні! І еліксир молодості виготовить! Він такий!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #6 Ірина 24.11.2017 23:25
"- Є позиція лідерів провідних країн Європи, яка збігається з нашою позицією, а є дії влади, яка це ігнорує. Приклад - введення миротворчого контингенту в зону конфлікту. Якби влада підтримала питання введення «блакитних касок» ООН на Донбас ще в 2015-му, коли я і мої колеги це пропонували, то це зберегло б тисячі життів, і не була б так зруйнована країна." - питання до Вілкуна: Хіба не оспівувана опозиційним блоком Росія увесь час блокує введення миротворців на Донбас, постачає туди озброєння та боєвиків? Українці не дурні, все розуміють, а піаритись на крові і горі людей - то ганебно, хоча пану Вілкулу не звикати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Рятівники ви наші! 24.11.2017 17:00
На фото - УіттінгДейл і УіттінгЧіп. УіттінгГаєчка десь чай заварює)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #4 СОЛДАТ 24.11.2017 16:59
Смішний заголовок.Вілкул провів зустрічі в парламенті Великобританіі.А парламент Великобританіі хоть зрозумів, що він зустрічався з самим вілкулом?Дядько, у якого галстук заправлений у штани, щось не дуже на парламентарія схожий. :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Гарне хвото 24.11.2017 16:58
З усіх мільйонів європейців Вілкул вибрав для фото-селфі найунікальнішог о - з галстуком, запрвленим у штани :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Черкащанин 24.11.2017 16:55
Дайте *опоблоку владу - і вони здадуть Донбас росії навіть швидше, аніж за пів року :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 олег 24.11.2017 16:43
це експансія.захват.як і в Грузії,Молдавії ,Сірії.відродження СРСР.який теж воював в десятках країн,експортую чи московський соціалізм.Корея де втратив Союз 300літаків воюючи з США 50-53рік.Ірак Вєтнам Ангола Ефіопія Мозамбік Афган ,всього 30країн в які Москва закатала понад 100млрд доларів.знову воювати українцям по всьому світу якщо піти до Москви.і в Чечні і Дагестані б воювали українці якби не відділились.через Афган Москва прогнала 150тис укр.через масу війн за соціалізм і збанкрутувала економіка Союзу до 90року.замість вкласти мілярди в свої народи Москва вкладала в чужі.а своїм навіть кредит на будівн хат не давала до 86року.пусті прилавки були продуктові в держмагазинах.три голодовки зробили -21,33 і 47рік.а партійні і радянські чиновники получали прод пайки по держціні,безк квартири.окрему медицину 4го управління мінздраву в Феофанії і Черкасах.ну не хотіли вони лікуватись у лікарів в яких лікується народ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100