реклама

реклама

«Живий камінь» і «Черкаські джазові дні», за рішенням Ради з питань туризму та курортів, увійшли до рейтингу «100 кращих подій для туріндустрії України 2012 року». Таким приємним сюрпризом завершилася в Києві фахова конференція «Travel Marketing 3D», у якій брали участь представники Туристично-інформаційного центру міста Черкаси.

Сертифікати, які підтверджують високий статус черкаських фестивалів, урочисто вручив голова Ради з питань туризму та курортів, головний редактор спеціалізованого журналу «Готельний і ресторанний бізнес», модератор конференції Євгеній Самарцев. Він зазначив, що під час створення рейтингу основними орієнтирами були якість проведення заходу, оцінка події публікою, культурне значення.

– Той факт, що водночас два черкаські фестивалі потрапили до сотні найкращих, – коментує директор Турінфоцентру міста Світлана Неухацька, – свідчить про високий рівень розвитку фестивальної культури в Черкасах. Це спонукає розвивати івент-туризм і організовувати для жителів і гостей міста нові неординарні заходи. Як бачимо, місця в рейтингу завоювали не просто яскраві події, а фестивалі з історією, тобто ті, які стали вже традиційними, щорічними.


А й справді, музичний фестиваль «Черкаські джазові дні» відбувається в місті з 1988 року. З порівняно скромного джазового концерту він «виріс» до насиченої, феєричної триденної програми, яка включає виступи світових зірок джазу, як, скажімо, Саскія Лару, Сергій Манукян, Гавард Віїк, Віктор Лівшиц, Джо Форд тощо.


Що ж до фестивалю «Живий камінь», то він виник за ініціативи міського голови Сергія Одарича у 2008 році. Тоді тематика скульптурних творів стосувалася поеми «Енеїда» видатного українського письменника Івана Котляревського. Протягом наступних чотирьох років митці, які з’їжджалися до Черкас з усієї України, увічнили в камені теми кохання, кам’яних фонтанів і олімпійських змагань. Цього року скульптори «оживили» в камені художній світ українського генія Тараса Шевченка.

Фестивальне життя туристичного міста стало однією з тем обговорення на конференції «TravelMarketing 3D». Представники Львова поділилися з публікою своїм досвідом організації брендових, іміджетворчих заходів. Наприклад, завдяки щорічним фестивалям кави та шоколаду Львів асоціюється в туристів із цими смаколиками. Що ж до Черкас, то такі позитивні асоціації можуть виникнути завдяки фестивалю «Полуниця – насолода смаку», який, сподіваємося, в наступні роки стане ще більш цікавим і різноманітним, зазначає прес-служба Черкаського міськвиконкому.

Учасники заходу підхопили цю «кулінарно-туристичну» ідею та запропонували присутньому в залі заступникові голови КМДА Олександру Мазурчаку організувати у столиці фестиваль, присвячений «Київському торту». Як виявилося, цей відомий столичний делікатес донині залишається без належної уваги. Посадовець пообіцяв, що таке свято скоро з’явиться.

Крім цього, Олександр Володимирович під час конференції розповів повчальну історію зі свого професійного життя. Працюючи на посаді мера Кам’янця-Подільського, він вирішив організувати лицарський турнір. Урешті-решт, взяло участь – уявіть лишень! – з десяток лицарів і одинадцятеро глядачів. Жителі Кам’янця-Подільського просто не повірили оголошенню про захід, адже до того часу в місті не було жодних цікавих туристичних подій. Зате через чотири роки в турнірі брали участь 150 вояків із кільканадцяти країн, а змагання із захватом дивилося понад сорок тисяч глядачів! Таким чином і будь-яка інша туристична подія за умови наполегливої праці організаторів і підтримки міської громади може стати грандіозним заходом.

Неординарний туристичний підхід, який активно використовують на Заході, – створення корисних туристичних міні-програм або додатків для смартфонів і планшетних комп’ютерів. Наприклад, київський фестиваль «Книжковий арсенал» запустив однойменний додаток для системи «Android», завдяки якому кожен охочий міг продивитися програму дійства, зареєструватися для участі в тих чи тих заходах.

«Конференція TravelMarketing 3D, – вважає Світлана Неухацька, – стала для Черкасько-го турінфоцентру джерелом цінного туристичного досвіду. У найближчі роки ми плануємо запроваджувати всі сучасні новації у Черкасах, щоб відродити імідж міста як курорту».

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Оксана Колісник 18.10.2012 10:36
Ну, судячи з цієї події та з того, що соц. мережами гуляє рекламний ролик однієї кафухи, в якому артистами виступили працівники міськвиконкому на чолі з нашим "чотким мером", то потенціал є, таки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Иегудиил 18.10.2012 09:02
Возрадуемся хоть чему-нибудь, ибо в иных летописях дела наши прискорбны...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100