реклама

реклама

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького днями зібралися однокурсники журналістки Катерини Таран, колеги та студенти-медійники, щоб вшанувати її пам'ять.

IMG_20231006_195220

Катерина Таран – заслужена журналістка України, яка творила телебачення Черкащини. У Києві 2020 року вийшла друком її книга «Поміж реалій та ілюзій», проте ще не встигла набути великої популярності серед освітян, творчої інтелігенції, студентства й черкащан загалом.

IMG_20231006_194926

Брат Катерини Таран, Олександр, розповів про ідею створення книги, а також, де шукали фінансування:

– Вона завжди хотіла написати книгу про своїх героїв, а ми згадали й про неї саму, як героя. На жаль, вона померла, а укладачі вирішили зробити так, щоб видання слугувало пам'яттю про неї. Коли все було готове, постало питання «за що її добувати?». Я зателефонував своїм давнім знайомим – це Михайло Савченко та Петро Євич, які займаються аграрним бізнесом. Вони не дали мені хвилинки, щоб напружитися, сказали «питань немає, ми заплатимо, ми знаємо Катю».

За його словами, коли видається книга, завжди є проблема з грошима, але цього разу пощастило.

IMG_20231006_195148

Микола Тимошик – один із упорядників збірки, однокурсник Катерини Пилипівни по факультету журналістики КНУ ім. Т. Шевченка. Він розповів, що ця книга повинна бути настільною для студентів, які опановують спеціальність «Журналістика».

– Її авторка  толерувала журналістику, якої в нас зараз немає. Це журналістика з людським обличчям, з національною душею. Катерина Таран була журналісткою, яку не любила влада, і яка завжди говорила правду.

Якщо брати по розділах: це її роздуми про життя, її інтерв'ю, замальовки, герої. Герої, не в яких багато грошей, і не які мають відношення до сенсацій, а кореневі українці, багаті розумом, знаннями, – сказав Микола Тимошик.

IMG_20231006_195357

Колега Юрій Плаксюк згадав, що саме безкомпромісність робила її беззахисною. Журналісти вчаться захищати себе, в будь-якій ситуації треба вміти відстоювати свою точку зору.

– Катя відстоювала, але вона була при цьому беззахисна, оскільки все тримала в собі, що й позначилося на її здоров'ї.

Учасники презентації, майбутні журналісти, отримали в подарунок від організаторів заходу збірки «Поміж реалій та ілюзій».

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Алекс 08.10.2023 18:59
Спілкувався у свій час.класна жінка!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100