реклама

реклама

 Сьогодні президент України Віктор Янукович в рамках телепроекту «Діалог з країною» поговорить з народом. Спеціально для цього в Києві та на вулицях кількох міст і, можливо, селищ будуть поставлені «мобільні телестудії». Подія тим більше знакова, враховуючи, що останній раз подібне спілкування з країною глава держави влаштовував 2 роки тому – у квітні 2011 року. Як пише «Комсомольська правда в Україні», тоді президенту ставили абсолютно різні питання – від реформування країни і вектору її зовнішньополітичного руху до особистих проблем.

Вислуховуючи прохання, Янукович робив відповідні розпорядження – відреагувати, виділити кошти, побудувати. Неочікуваним стало запрошення в гості від сім’ї багатодітного фермера з села Шарнопіль в Черкаській області. Трохи подумавши, глава держави запрошення прийняв. І приїхав у гості з подарунками.

«КП» вирішала згадати неочікувані епізоди зі спілкування глави держави з «простими українцями», зокрема, і про монастирищенських фермерів, яким зелений чай приніс процвітання.

Фото з архіву

Фото з архіву


До багатодітних фермерів Григорія та Валентини Паламарчуків із села Шаронопіль в Черкаській області, які запросили президента в гості, Віктор Янукович приїхав не з порожніми руками. Делегація привезла з собою мікроавтобус «Газель», в якому аграрій міг би возити своїх сімох дітей, а також невеликий трактор з необхідним інвентарем. У село Янукович прилетів на вертольоті, який сів прямо на пшеничне поле.

Читайте також: Президентський гвинтокрил зчинив у селі піщану бурю (ВІДЕО)

– На мікроавтобусі вибираємося в Черкаси всією родиною. А трактор помагає нам вибирати картоплю, – розповідає «Комсомолці» Валентина Паламарчук. – Чоловік зв’язку із президентом не втрачає. Час від часу зідзвонюється з його адміністрацією, обговорює з ними аграрні питання.

Жителі Шарнополя також не забули приїзд делегації. На пам’ять про себе вона залишила ідеально рівну дорогу до райцентру, відремонтовані Будинок культури й місцеву школу (село досить велике – в перший клас підуть не менше 12 школярів).

– Такий випадок – один на мільйон, – емоційно каже шарнопільський сільський голова Микола Шпирка. – Чекати нашої черги на дорогу довелося б ще років двісті, не менше, але її зробили буквально за тиждень. А ще від президента нам залишилась… екологія: коли люди запитали його, що видно з висоти, Янукович відповів – мовляв, багато диму, стерню палять. З тих пір почали за це штрафувати, причому принципово. Торік, наприклад, один орендар заплатив 70 тисяч гривень за те, що підпалив солому.

Цікаво, що після візиту президента налагодився і бізнес фермера Паламарчука. Він взяв у оренду 250 гектарів землі, оновив техніку й полагодив будинок. А ось витрат «на обід з президентом» багатодітна сім’я зазнала мінімальних: Віктор Янукович приїхав у Шарнопіль в Чистий четвер, під кінець Великого посту і дозволив налити собі лише трохи зеленого чаю.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100