реклама

реклама

pote1 Майданчик для гвинтокрила, оновлений будинок культури та чисті узбіччя. У селах Черкаської області повним ходом йде підготовка до візиту Віктора Януковича.

Місяць тому під час телемарафону "Розмова з країною" президент пообіцяв завітати на гостини до фермера з селища Шарнопіль на Черкащині.

Відтоді по всій області - велике прибирання.

На повороті у село Шарнопіль із траси Київ-Одеса бригада працівників автодору озброєна пилками.

pote2

Вже тиждень вони розчищають узбіччя від хащів та сміття. Кажуть, саме тут має завертати президентський кортеж.

"Так, має їхати. Це наш участок дороги. Ми прибираємо. Ви там далі поїдете, там села прибирають сільські ради," – каже працівник служби автодору.

У сусідньому селі Литвинівка баба Ліда пояснює, чому кожне подвір’я прибране, - такий наказ сільради: "Кажуть, він має їхати десь туди на Монастирище. Ось бачите, прибираємо тут і там, коло дороги".

Селянин Петро загрібає граблями суху траву й розмірковує про стан розвитку держави:

"Немає в нас хазяїна в Україні, да й все. В нас тільки, як президент їде, то должни бути порядки везьдє, а так порядків нема".

Стіни й вікна придорожньої крамниці у селі Житники фарбують троє чоловіків задля одного-єдиного покупця з Києва. Тут сподіваються, що асортимент президенту прийдеться до вподоби. Єдине чого тут немає, так це гречки.

"Туди де президент має приїхати, там є по 3,40. Ось, у газеті читали," – пояснює де і за якою ціною президент має знайти гречку.

На узбіччі біля села Пугачівка бригада людей із сокирами працює зранку до вечора за 40 гривень щодня.

pote3

Президенту теж пропонують взятися до роботи: "Ми б йому предложили сокиру, щоб з нами потюкав цілий день. За 5 рублів тюкать – це хай би знав".

Нова автобусна зупинка у селі Шарнопіль з’явилася на в’їзді кілька день тому, але її ще дофарбовують. Саме це село – кінцевий пункт призначення гаранта. До Шарнополя Януковича під час телемосту запросив місцевий фермер.

У центрі села, поблизу сільради й будинку культури з’явився новий стратегічно важливий для селища об’єкт – майданчик для гвинтокрила. За кілька днів він має бути у повній готовності.

pote4

Місцеві кажуть, прилетить президент на гвинтокрилі й одразу на сцену у сільський клуб. Бригадир Микола Ількович каже, що у тутешньому будинку культури ремонт не робили років із двадцять, дах навіть протікав.

Відтепер у клубі буде і новий дах, і нова стеля, і нові стіни. Кошти на це відшукали за вказівкою обласних чиновників у районному бюджеті, але їх, щоправда, місцеві кажуть – замало.

pote5 

pote6

"Тут і губернатор був. Тут таке було! Просто мало коштів виділили. Всього 80 тисяч, а треба 260 тисяч за районні кошти".

Окрім сільського клубу, президента чекають і в будинку фермера, який його запросив на гостини.

Георгій Паламарчук пригадує, як він готувався до розмови з президентом під час телемосту: "Своєї черги ми чекали довго. На морозі ми стояли, ну, десь години дві з половиною. Чекали. Обіцяв приїхати, то приїде, я думаю. А так, не знаю точно".

pote7

На приїзд Януковича тут чекає вся родина.

За десять кілометрів від президентського маршруту розкинулось село Бузівка. На в'їзді до села величезна купа сміття, хащі на узбіччях тут не прибирають.

pote8

Тутешні мешканці чули, Віктор Янукович їде до Шарнополя. Вони теж сподіваються побачити київського гостя у справжньому українському селі: "Нащо оцю показуху робити? Нехай їде, дивиться, що по селах робиться. Нехай не об’являють, що він приїде".

Гайван Олена, журналістка "Вікна-Новини", СТБ для "УП"

реклама

Коментарі  

 
+2 #11 ціп 18.04.2011 22:42
Мабуть красти на ІСТОРИЧНІЙ СПАДЩИНІ, це дійсно цинізм.
Чи пан Бесараб заперечує?
Але ж і на газопроводі крали. Наприклад, згідно акту ГоловКРУ(2007)
держава "в мінусі" близько 2 млн.гривень, газопровід високого тиску
Селище-Стеблів(до Панди).
Називаю факти, а пан Бесараб просто штатний болтун із НУ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #10 Володимир Бесараб 18.04.2011 17:35
..ціп(у)...
- зі слів опонентів знаю - всі "помаранчеві" злодії. Правда і холодноярківськ их козаків колись називали бандитами. А з вуст нинішньої влади навіть українська мова - наречье русского языка. Залишається лише загадкою: Чому у помаранчевих "злодіїв" вистачало коштів на реконструкції хати Чорновола, утримання шкіл і лікарень, прокладання газопроводів та ремонту доріг, а у сучасних "добродіїв" коштів вистачає тільки на вертолітній майданчик?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
 
 
+4 #8 ціп 10.04.2011 12:33
А чи знає пан Бесараб, що при вашій, "помаранчевій" владі, кошти вкрали навіть у садибі-музею Героя України В.М.Чорновола.
У 2006 р., бюджетні кошти в сумі 354 тис.грн. за програмою "Золота підкова Черкащини", "освоювала", в т.ч. київська фіктивна фірма.
Згідно акту Головкру (2007 р.) збитки склали близько 15 тис грн.
Факт "сховали", а брудну пляму залишили.
А от красти на Історичній спадщині, "нашоукраїнцю" пане Бесарабе, це
дійсно театр абсурду.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #7 Володимир Бесараб 24.03.2011 23:42
Шкода що таке робиться на Черкащині. Одні світячи голим задом роблять спроби накласти косметику, інші глузуючи з них чекають що за них хтось прибере той смітник в якому живуть. Ні гордості, ні поваги. В селах закривають школи, підприємці страйкують, стайкують вчителі, а тут вертолітній майданчик і ремонт у клубі. Мабуть зустрічатимуть із хлібом та сіллю ще й пісень заспівають. Театр абсурду.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #6 аналізатор 24.03.2011 18:08
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D1%82%D1%8C%D0%BE%D0%BC%D0%BA%D1%96%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96_%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B0 Вікі все знає
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #5 Ірина 24.03.2011 17:49
А усі знають, що таке Потьомкінські села? То чому так називається ця бездарна та недолуга стаття та репортаж?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Ірина 24.03.2011 17:47
А що ви бачите поганого в тому, що узбіччя доріг прибирають від тон сміття, яке культурні селяни та городяни туди вивозять чи викидають прямо з авто? А мешканці решти сіл, які знаходяться в іншому боці від гіпотетичного маршруту Президента ще й насміхаються. Дійсно, дурні! Візьміть та поприбирайте також, пофарбуйте свої тини, магазини та клуби, щоб не бути схожими на свиней.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 кум 24.03.2011 13:34
Шановні писаки! Краще приберіть одну купу сміття ,або загребіть хоч 10-15 метрів узбіччя і користі буде значно більше.Хто кому заважає прибрати сміття ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 ІГОРко 24.03.2011 11:24
на днях СТБ показувало сюжет про це
треба, щоб частіше президент оголошував свої поїздки по різних куточках країни - так і відродимо Україну
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100