Своєю скаргою до ЦВК голова Придніпровської райради спровокував висновок, нищівний для райрад у Черкасах

Своєю скаргою до ЦВК голова Придніпровської райради спровокував висновок, нищівний для райрад у Черкасах

Центральна виборча комісія зобов’язала Черкаську міську виборчу комісію зареєструвати Віктора Дубину депутатом Черкаської міськради. Про це сьогодні повідомив міський голова Сергій Одарич.

Мер нагадав, що до цього міськрада була недоукомплектована, і працювала в кількості 59 депутатів. Один депутат – Віктор Дубина – досі не приступив до виконання своїх обов’язків.

– Справа в тому, що він пан Дубина – голова Придніпровської районної ради місті – досі не міг визначитися, з яким мандатом він хоче ходити: чи депутата райради, чи депутата міської ради. ТВК кілька разів переносила термін для його визначення. Останнього разу, 28 березня ТВК прийняла наступне рішення: оскільки Віктор Дубина не склав представницький мандан депутата райради, то визнати вибори на виборчому окрузі такими, що не відбулися і призначити нові вибори на травень. Але пан Дубина оскаржив це рішення в ЦВК. 8 квітня ЦВК розглянула його заяву і прийняла рішення, яким скасувала рішення міськвиборчкому і зобов’язала його зареєструвати Віктора Дубину депутатом міської ради, – розповів Сергій Одарич. – Тож є шанс, що ми нарешті отримаємо укомплектовану міську раду у складі 60 депутатів.

Разом з тим Сергій Одарич звернув увагу присутніх на те, що було підставою для прийняття ЦВК такого рішення. Мовляв, підставою було те, що районних у місті Черкаси рад не існує, тобто у Віктора Дубини не може бути другого представницького мандату. Мер зацитував відповідну відповідь з Києва:

– «Депутати Соснівської та Придніпровської районних у місті рад були обрані на чергових виборах 2006 року строком на чотири роки. Виходячи з зазначених положень Конституції та законів України, на сьогодні строк повноважень депутатів Соснівської та Придніпровської районних у місті рад V скликання обраних на чергових виборах 2006 року вже закінчився. Законодавством України не передбачено підстав для продовження строку повноважень депутатів місцевих рад. Таким чином, на даний момент повноважень В. Дубини як депутата Придніпровської районної в місті Черкаси рад не існує, а його представницький мандат вичерпано у часі». Тобто, це на сьогодні ставить майже остаточну крапку в питанні щодо існування районних рад в місті Черкаси. У ЦВК свою позицію чітко визначили, – зазначив Сергій Одарич. – Подивимося, чи буде пан Дубина оскаржувати цю постанову ЦВК, але по суті є офіційна позиція – та, яку озвучував і я, і міська рада приймала відповідні рішення, що термін повноважень рад вичерпався. І тому, при прийнятті рішення про бюджет ми взяли на себе фінансування всіх послуг, що надають районні ради через міський бюджет, через департамент забезпечення діяльності виконавчого комітету для того, щоб не зірвати процес надання послуг. Бо той бюджет, який би ухвалила Соснівська чи Придніпровська райради міг бути визнаний незаконним, оскільки рад як органів і, відповідно, депутатів цих райрад не існує.

реклама

Коментарі  

 
+5 #12 info 12.04.2011 15:18
Скоро будут выборы - вот там и отобъете:))
А потом будете всем рассказывать, что вы ОДИН ни за шо не отвечали, как руководитель избиркома, а тока команда
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #11 Мойша -М.Кудрявцеву 12.04.2011 11:30
Мне очень интересна дискусия..
Но немного по реальной, земной теме. Вы как бывший работник, наполеглыво работавший в кредитной спилке "Фортеця" объясните где и когда я могу получить свои деньги положенные туда на депозит еще в 2007 году?
Или может скажите на какой дильныце во время следующих выборов я смогу их "отбить"????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #10 шпиль 12.04.2011 11:18
Неужели так страшно было? :o Так чего же не ушли? Пусть бы кто другой "помучился". :lol: Или ожидание награды (в виде валюты и должности) за фальсификации и срыв выборов в райсоветы грели душу? :roll:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #9 info 12.04.2011 11:06
після того, як позбудемось правового нігілізму і плювання на закони Черкаської мерії, ВІТО
http://www.sosnrada.ck.ua/news/1174.html
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #8 Вита 12.04.2011 08:12
Коли ми вже позбутимся тих районних рад?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #7 Микола Кудрявцев 11.04.2011 21:26
Тільки ви забули, що Закон визначає ПОРЯДОК (а не строк) припинення повноважень депутатів ЯКЩО ВИБОРИ ВІДБУЛИСЯ.
Приміточка: на вибори 2010 року хотів би Залізняка і "прочая" коментаторів запросити - на "заробіток". Подивився б я на вас, хоробрих Анонімусів, героїв Інтернету...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #6 шпиль 11.04.2011 15:20
Снова Одарич "забыл" сказать, что Закон определяет срок полномочий райсоветов - до вступления в права вновь избранных депутатов. А так как, горсовет сорвал выборы в райсоветы, они и остаются полномочными, хочется Одаричу этого или нет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #5 Залізняк 11.04.2011 15:15
сумує Микола Кудрявцев - не заробить на цих виборах. Ще й клянеться, що решалкіним не працює. Бідний, живе на одну зарплату. Прям сюжет з Нашої-Раши про святого гибедедешника
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #4 Спецкор 11.04.2011 13:57
Суд, не суд, а *** буде, Кирило Моїсєєвич, як писав класик української літератури. Ой, чує серденько, дрогнуть нєрви, побіжать з районів назустріч міським колегам-об'єднуватися..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #3 Їжте! 11.04.2011 13:41
***...Тепер почнеться масове перебігання районних "князєй" під крило Одарича, ПВД, регіонів-та хоч чорта лисого, аби хоч якесь крісло під *** лишилося. :D :D :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100