Активісти руху «Чесно» в Черкасах сьогодні презентували результати моніторингу обласної ради, озвучивши кандидатів на відкликання. Причиною для проведення моніторингу активісти називають те, що «прогульники» знову балотуються до облради.


- Справа в тому, що ці люди знову ідуть у списках різних партій. Раніше вони не ходили на сесії та постійні комісій, деякі з них пропускали навіть 100% засідань, а зараз, бачимо, вирішили, що їм важливо бути в раді, - говорить регіональний координатор руху «Чесно» Таїсія Плакута.


Регіональний аналітик руху «Чесно» в Черкаській області Вікторія Фіофілова розповідає, як відбувалась процедура моніторингу.

- Ми надсилали запити в обласну раду щодо відвідуваності депутатами сесій обласної ради та їхньої роботи в постійних комісіях. Це було цікавіше, ніж у міській раді, тому що облрада працювала чотири роки і на наш подив, багато людей всі ці чотири роки прогулювали сесії та комісії. Дехто з депутатів говорить, що це неправда і вони регулярно відвідували засідання, але ми оперуємо тією інформацією, яку надала обласна рада.

Активісти руху «Чесно» спробували взяти коментарі у депутатів-прогульників. Деякі з них не захотіли спілкуватись із представниками «Чесно», а інші, здебільшого пояснюють свої прогули зайнятістю.

Наприклад, Олександр Черевко, обраний мажоритарником по Звенигородському районі на запитання, чому не відвідав 76% сесій і 100% комісій відповідає:

«Я ж практично жив у Києві. Я побув на першій сесії, коли побачив як нагло, відверто всі почали брехати і розказувати якіcь нісенітниці, я принципово почав не ходити. Тому що я підійшов до бувшого губернатора Тулуба, сказав «Що це?». Бо спочатку він дещо запитував по розвитку області, а потім я почув якісь «брєдні». Безцільне перебування на сесії. А коли я повернувся, рік назад, то вже не пропускаю сесії. Все ж таки це громадська робота, а є основна робота», - цитують Черевка експерти у повідомленні на сайті «Чесно».

Те, що депутати не відвідують сесії, керівництво партій не вважає проблемою, говорять активісти.

- Нині ми бачимо, що багато кандидатів на відкликання знову висунуті партіями: О. Сингаєвський, С. Гура, Н. Кравцова, С. Овчаренко, В. Бойко, О. Озірний балотуються в обласну раду у списку ВО «Батьківщина». О. Черевко, А. Ліпкан, Л. Майборода – «БПП «Солідарність», В. Уманець, В. Судакевич – ВО «Черкащани», О. Криницька – «Опозиційний блок» та ін.

У законі про статус депутатів місцевих рад вказано, якщо депутат пропустив понад 50% засідань сесій чи постійних комісій без поважної причини, його можна позбавити мандату.

- Якщо хтось захотів би дійсно відкликати якогось депутата, то у нього відразу знайшлося б мільйон поважних причин – лікарняних, відряджень і таке інше. Крім цього, я жодного разу не чула, щоб хтось був не те що позбавлений мандату, а щоб взагалі піднімалось таке питання,- пояснює Вікторія Фіофілова.


Голова обласного осередку комітету виборців України Максим Михлик говорить, що робота руху «Чесно» та інших подібних організацій має свій вплив на партії.

- Активісти роблять корисну справу, постійно акцентуючи увагу на таких діях депутатів. Якби їх не було, ніхто б не знав, так само як 10 років тому, чим займаються депутати.

За словами Максима Михлика, партійні лідери, які приймають рішення, кого висувати на вибори, зважають на дослідження активістів. А тому будуть критичніше ставитись до прогульників.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #17 Торгсін 04.10.2015 11:00
Чого ви пристали? Хто як може - так і заробляє.. Не на панель же їм іти..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #16 семен 04.10.2015 05:09
Плакута, а ви вибачились перед депутатом якого ви на весь світ опозорили написавши, що він в бігах? Мені здаеться, що такими заявами ви перешли від звання журналіста до "Павлика Морозова"!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #15 марк 03.10.2015 20:29
Цитую вдумливий:
а за що живуть ці експерти?

До-речі вони позиціонують себе експертами майже в усіх галузях!Цікаво чиї замовлення вони виконують?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #14 Сергій 03.10.2015 13:57
Дівчата тупо заробляють... Один з депутатів, яких вони засвітили, два роки мужньо бореться з раком,тому пропускав засідання. Зараз стан покращався. Не можна діяти по-радянські і всіх мести під одну гребінку. В законі чітко сказано "пропустив без поважних причин". Перед тим, як виступати в ролі суддів - так звані "експерти Тася І Віка" спробували б розібратись. Складається враження, що дівки проїли американські гроші для галочки. :P :P :P Дай Боже депутатам здоров`я, а дівчатам совісті!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #13 Спеціаліст 03.10.2015 13:40
Перед тим, як виголошувати "прокурорські висновки", дві ....-грандоїдки поцікавились би: ЧОМУ ДЕПУТАТИ НЕ ВІДВІДУЮТЬ ЗАСІДАНЬ? І чи відповідає Інформація, яку надала їм рада ДІЙСНОСТІ? :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #12 Микола 03.10.2015 11:51
Цитую вдумливий:
а за що живуть ці експерти?

Слово експерти треба брати в лапки. За що живуть? Грантоїди вони, а зараз обслуговують порошенківсько-риговську братію, до того ж, ще і працюють в ОДА.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #11 Олена 03.10.2015 10:57
Цитую Serg:
Ну и про что тут комменты? Что тут написали по существу озвученного рухом "Чесно" мониторинга? Тут конкретно написано, КОГО не интересуют вопросы повестки дня сессий. Какого рожна эти люди прутся снова в депутаты, если их реально не интересует работа в областном совете? Не ходят на сессии - значит их просто не интересуют дела областного значения. и не нужно их снова туда выбирать. И крапка!

Нарешті, хоч один коментар по суті написанного.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #10 007 03.10.2015 06:47
Як можна потискати руку президентові держави, яка напала на твою країну, веде війну, захоплює території, вбиває людей? Як так можна???Ще кілька днів тому з трибуни ООН Порошенко пафосно заявляв про російську агресію, звинувачував Путіна у тисячах смертей і захопленні 44 тисяч квадратних кілометрів української території, а в Парижі - що змінилося?Якщо б Порошенко відмовився потиснути руку вбивці українців, усі б його зрозуміли.І не треба прикриватися дипломатичним протоколом.Пам'ятаєте, як весь світ вітав вчинок прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона, який демонстративно не потиснув Путіну руку у червні 2014 року - через агресію в Україні до речі. Захищаючи нас. Наївний.Тепер усі тиснуть руку кремлівському карлику, і не поспішають допомагати нам, бо ми самі себе не поважаємо. Наш президент не поважає Україну. Не поважає Українців, які свої життя поклали на вівтар цієї війни, за нас, і за ньго з його фабриками.Тетяна ВИСОЦЬКА
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #9 вдумливий 02.10.2015 22:45
а за що живуть ці експерти?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #8 Микола 02.10.2015 21:17
Відділ ради і без ваших запитів періодично публікує цю статистику. Брехуни
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100