реклама

реклама

За наполяганням першого секретаря Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка представники Генеральної прокуратури України погодилися провести ревізію справи побиття на черкаській дамбі під час Революції Гідності фотокореспондента газети «Вечірні Черкаси» Ігоря Єфімова та доповісти про її результати на нараді в Адміністрації Президента України.


Про це сьогодні, у Міжнародний день боротьби проти безкарності за злочини проти журналістів, повідомили під час наради щодо питань захисту професійної діяльності журналістів в Адміністрації Президента України.

Фото Сергія Томіленка із соціальної мережі «Фейсбук»

Фото Сергія Томіленка із соціальної мережі «Фейсбук»

«Святослав Цеголко (прес-секретар Президента України, – ред.) погоджується із моїми претензіями до ГПУ щодо якості розслідування випадку жорстокого побиття черкаського фотокора Ігоря Єфімова взимку 2014 року. Бо ГПУ звітує про передачу до суду справи, оголошення про підозру міліціонеру Паливоді. Але у побитого журналіста і його колег – море претензій щодо якості розслідування, плутанини свідків тощо, – пише на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» Сергій Томіленко. – Цеголко наголошує, що головне – не формальна статистика прокуратури, а результат».

Постраждалий фотокореспондент «Вечірніх Черкас» Ігор Єфімов у коментарі «Прочерку» підтвердив, що зрушень у справі немає.

– Останні кілька місяців правоохоронці не виходять на контакт зі мною. Я знаю, що ніби скерували справу до суду. Я був на перших двох засіданнях. Але ось вже кілька місяців – тиша, – говорить Ігор Єфімов.

Нагадаємо, що у вересні представники міської прокуратури викликали до суду побитого під час силового розгону Євромайдану в Черкасах у січні 2014 року власного кореспондента «Інтера» Станістава Кухарчука у справі силового розгону активістів на дамбі 20 лютого минулого року. Найбільше обурило журналіста те, що його викликали як… міліціонера.

У прокуратурі Черкаської області відразу повідомили, що ця інформація не відповідає дійсності, посилаючись, зокрема, на те, що виклики прокуратурою міста Черкас не здійснювались, оскільки процесуальне керівництво у кримінальному провадженні покладено на один із відділів прокуратури області.

Вони зауважили, що прокурор відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури області запрошував Станіслава Кухарчука на судове засідання для допиту як свідка у вказаному провадженні.

За інформацією керівництва НСЖУ, справу з розслідування побиття черкаського журналіста Ігоря Єфімова обрано в Адміністрації Президента як показову, тобто про якість розслідування та його результати доповідатимуть працівники ГПУ на нараді на початку наступного року.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 Дописувач 23.11.2015 20:21
А де ж принципова позиція, про яку так полюбляють згадувати в прес-службі прокуратури області?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 федор принципиальный 23.11.2015 18:00
Правильно,что под прокуратурой стоят уже несколько недель,только непонятно,что никому нет дела до этого,прокурор овчареннко только ухмыляется,може т на него надо тоже черкасского Парасюка ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Оперативно! 23.11.2015 17:12
Не пройшло і два роки :)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100