реклама

реклама

Події вчорашньої сесії та сьогоднішньої вранішньої зустрічі у міського голови пацієнтів клініки "Фрезеніус" та керівництва клініки наштовхнули директор департаменту охорони здоров'я Олега Стадника на роздуми щодо ситуації навколо фінансування гемодіалізу.

«Вкотре було акцентовано увагу на те, що з серпня 2015 року відбулися зміни до формульних розрахунків медичної субвенції для міста і області. Так, із міського бюджету вилучено 22 млн грн.За рахунок чого? За рахунок зменшення нормативу бюджетної забезпеченості на 1 жителя: з 781грн у 2015 році до 696 грн у 2016. Натомість у формулі обласного обсягу з явились цільові кошти для лікування методом гемодіалізу. Зараз там закумульовано 75 млн грн. Область виділила субвенцію у 11,6 млн грн для розрахунку із ТОВ "фрезеніус" за міських жителів.Проведено переговорну процедуру купівлі в одного учасника, акцептовано пропозицію клініки, правда не за ціною у 1 675 грн за 1 процедуру як у минулому році, а по ціні на якій наполягав учасник- 2 053 грн. Коштів буде досталь до 31 грудня 2016 року. Так залишилась незрозумілою мета появи на сесії пацієнтів із лозунгами і транспорантами. Хоча, напевне, можна здогадатись- чергове залякувння про закриття клініки. Так, у міської влади є судовий спір про борг минулого року, але ж тоді не було субвенції з обласного бюджету, а "винним цапом -відбувайлом " визнали міську громаду.Ну спір є спір, тим більше в судовому порядку.А чи порядно хворих людей шантажувати, виводячи на мітинги?

Лише окремий штрих до "сесійного мітингу"- коли перенесли зустріч до кабінету мера, зграйка щебетливих молоденьких дівчаток галасливо метушились по вестибюлю, намагаючмсь комусь здати уже непотрібні транспаранти, навіть підходили до мене.

І наостанок. Потрібно раз і назавжди усвідомити, що кошти на гемодіаліз зосереджені у обласному бюджеті, гемодіаліз- це не притаманна функція меддопомоги для міст і районів, управління охорони ОДА повинно укласти одну угоду із ТОВ "Фрезеніус" для пацієнтів області, які лікуються там, і в кінці кінців, перестати спихувати у ці райони субвенції, перекладаючи разом з ними і відповідальність.Потрібно сісти за круглий стіл і домовитись про принципові речі. Бо немає чого ревти волам , коли ясла повні( в яслах 75 млн обласного бюджету на гемодіаліз і ці кошти цільові,на іншу мету не можуть бути спрямовані)..» – зазначив у "Фейсбуці" Олег Стадник.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 смс 20.04.2016 18:07
Не зрозумів,що намагалися зробити головному мачу Черкас молоденькі дівчата?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 пенсіонер 20.04.2016 13:45
22 мільйони у велосипедні доріжки - чекаймо.дороги вже маємо :roll:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100