Фото з сайту "Української правди"

Фото з сайту "Української правди"

Сьогодні у клубі Кабінету міністрів під час Форуму міністрів освіти Європи після виступу Табачника до нього підійшла студентка Києво-Могилянської академії Дарина Степаненко та вдарила міністра по голові букетом біло-рожевих квітів. Як виявилося, дівчина - черкащанка.

Після цього Дарину забрали в міліцію – у підрозділ Печерського району Києва (вул. Цитадельна, 4), який займається підлітками. Там вона пробула не більш як півгодини, народний депутат України Андрій Парубій, який прибув у райвідділок, домігся, щоб дівчину відпустили.

Під час інциденту в залі були присутні сорок європейських міністрів. Детальніше про інцидент студентка розповіла в інтервю УНІАН.

- Мене відпустили… Мені скоро вісімнадцять років, і я зробила це вчасно, тож поки не несу кримінальної відповідальності як неповнолітня.

- Ваш вчинок – це заздалегідь спланована акція?

- Так. Я є членом Братства Святого Луки. Це мистецька спілка. Нас небагато, але ж ви бачите, кількість не головне, головне – якість. Наша мета змінити щось, але ненасильницькими діями. Ми проводимо різні мистецькі акції. Нещодавно ми встановили символічний пам’ятник убивці Столипіна Дмитру Багрову. Сьогоднішній удар квітами та пам’ятник убивці антиукраїнського діяча Столипіна – події пов’язані між собою. Це не погроза, це наша історична асоціація, це нагадування та попередження. Попередження про те, що міністр Табачник повинен подумати про свою антиукраїнську діяльність.

Крім того, ми не вважаємо, що слід зараз популяризувати Столипіна на всеукраїнському рівні, як це роблять наші посадовці. Зараз саме це прізвище є уособленням всього антиукраїнського.

- А чи є в у вас чітко сформульовані претензії до Дмитра Табачника?

- Ідеться не тільки про його діяльність у сфері освіти. Ще він нас обурює як діяч, який допускає собі антиукраїнські висловлювання.

- А вам не здається, що було несимпатично бити по писку міністра своєї країни у присутності сорока його колег?

- Комусь це здається несимпатичним…. Але мені здається, що це приверне увагу й покаже реальне ставлення до нього молоді та всього суспільства. Ми ж усі за правду, чи не так?

- Я просто хочу зрозуміти. Чи молодіжна нелюбов до міністра – це результат роботи національно-демократичної преси, яка деколи загострює та перебільшує, чи це зрілі почуття молоді?

- Я не є жертвою пропаганди навіть націонал-демократичної преси. Будь-який студент Києво-Могилянки відчув дії Табачника... На Могилянку здійснюється серйозний тиск. І через те, що вона проукраїнська, і через те, що там мала кількість студентів, і з ряду інших причин. Це і моя особиста позиція.

- А чому братство доручило удар квітами саме вам?

- А це насправді дуже красиво... Коли дівчина йде одна та б’є букетом міністра по морді. Це видовщно. Хочу сказати, що формат акції, може, не зовсім мистецький, але він абсолютно несиловий.

- Звідки ви родом?

- З Черкас.

- У вас україномовна родина?

- Я не можу сказати, що вона повністю україномовна. Але вона за українську мову. Я вчилася в українському класі російської школи.

- А ваші батьки вже в курсі?

- Гадаю, вони дізнаються з новин. Вони в будь-якому разі оцінять цей вчинок… Я, до речі, у Могиляку вступила за своїми здібностями, за результатами ЗНО.

- На якому факультеті навчаєтеся?

- Факультет гуманітарних наук. Спеціальність – історія.

реклама

Коментарі  

 
0 #14 Табачник 27.09.2011 15:40
Цитую І****:
Это моя крестница...

Стыдно должно быть...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #13 Фелікс 23.09.2011 15:39
Цитую І****:
Это моя крестница...

Пишайтесь, що маєте честь бути хрещеною такої сміливої Даринки!
На фоні продажних нардепів, безхребетних чиновників та інертної молоді - Ваша хрещениця - безцінний прекрасний алмаз і сонячний промінчик серед сірої маси пристосуванців!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #12 Вася 23.09.2011 13:44
Молодец девчонка !!! :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #11 Круть 23.09.2011 13:40
Ідіотська дія (не вчинок) по формі-бо тикати квіти дядькові, який їй у діди годиться, негоже. По суті-що воно дало? Рух опору? Тьху...Це вся наша "апазіція"..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #10 Лёня 23.09.2011 12:10
героиня =)))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #9 Ursus 23.09.2011 10:43
Молодець дівчина!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #8 456 23.09.2011 00:23
по моему тупо ду** .
мне например не нравились высказывания бывшего министра культуры про "собачу мову " , так что ? П....ть его ?
Любой человек имеет право на собственную оценку событий , если кого-то не удовлетворяет , пусть доказывают аргументированн о , с ссылками и фактами .
А веник , как и поджопник не аргумент , а проявление слабости и бессилия ума .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #7 Виталик 22.09.2011 20:42
Конечно, жестоко, но сколько можно гнуть украинский народ. Все молчат и терпят, потому над нами издевается правительство.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #6 Сергій 22.09.2011 20:24
Вражаюче. :-? Дівчині +1 за сміливість. Це було щиро і ненасильницьки. Боюся представити, що її чекає в університеті.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100