Колишній сільський голова Червоної Слободи Микола Котко обурений інформацією, яку поширює прес-служба обласної прокуратури, де йому приписують порушення закону. Про це Микола Котко повідомив у інтерв’ю «Прочерку».

85826ca2abc2b7d0eb47fb11d313b965

Нагадаємо, що учора у ЗМІ прокуратурою було поширено прес-реліз, у якому йдеться, що до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього сільського голови одного з сіл Черкаського району, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування встановлено, що чоловік, перебуваючи упродовж 2012 - 2015 років на посаді сільського голови, без винесення питання на розгляд сесії сільської ради, самостійно видавав розпорядження про преміювання заступника сільського голови, внаслідок чого останньому було незаконно виплачено премії на загальну суму близько 95 000 гривень, у зв’язку з чим  сільській раді завдано збитків на вказану суму.

– Вважаю, що мене просто хочуть прибрати з перегонів на майбутніх виборах сільського голови. Бо про вибори вже ходять розмови, що вони будуть цьогоріч. Та й справа ця, думаю, не остання, яка готується проти мене. Якщо я минулого разу зайняв на виборах до сільради друге місце, то, очевидно, що і зараз можу скласти конкуренцію, – зауважує Микола Котко. – На мою думку, все це діло рук організованої групи осіб, яка веде роботу, направлену проси сільської ради, нинішнього сільського голови і готується до позачергових виборів. Он вже в сільраді третій секретар працює, заступника вдруге змінили, тиск шалений. Написала заяву про звільнення головний бухгалтер.

За його словами, і він, і нинішня влада так званій ініціативній групі все не такі.

– Вони обписували сільраду, наносячи таким чином збитки державі. За їх наполягання названій іменем загиблого героя АТО Іллі Іделя було через суд повернуто назву «Радянська», – зазначає Микола Котко.

Щодо звинувачень в умисній розтраті коштів, то Котко дивується, чому ж прокуратура та інші органи не звертали на це увагу раніше.

– Я працював раніше учителем. Потім мене обрали сільським головою у 1998 році, незважаючи на те, що я був чужаком, бо сам з Лесьок. Але я себе зарекомендував чесною людиною, тому люди й обирали. Щодо переплат і розтрати коштів, що мені ш’ють. Преміювання сільського голови затверджувалося на сесії, а решті працівникам – ні. Ситуація змінилася через постанову Кабміну у 2006 році. Я про це не знав, бо не був тоді сільським головою. Та й чи змінило б це щось? Адже ми діяли прозоро, преміювання завжди закладалося в бюджет і кошти контролювалися фінансовим управлінням райдержадміністрації. Також маємо розшифровку штатних працівників сільради, де є посадовий оклад, надбавка за вислугу, ранг, премії. Тобто все було до копійки враховано і назвати преміювання збитками неможливо, бо ми все це закладали в бюджет, просто не за формою затверджували, як потім виявилося. А ще всі рішення сесії ми надсилали в 10-денний термін до прокуратури. Виходить і прокуратура цей момент недотримання формального затвердження премій на сесії прогавила? Та ще ж і в сільраді є юрисконсульт, який має перевіряти рішення сесій, сільського голови, інші документи. Є в нас і головний бухгалтер. І КРУ що два роки перевіряє використання коштів… Однак, як бачимо, постанова Кабміна вийшла у 2006 році, та все було гаразд донедавна. Ніхто не виявляв порушення і не вказував нам на нього. Аж у 2015 році на порушення було вказаної тоді ми на сесії все узгодили і привели у відповідність.

– Ми з адвокатом підготували документи про мою невинуватість на 159 сторінках. І подали прокурору, щоб долучила до справи. А прокурор не долучила! Уявляєте? Ось як діють певні особи, як впливають. До речі, все це йде від тієї ініціативної групи, яка ще розхитувала місцеве самоврядування у 2013-2014 роках… Обурює і позиція слідчої, яка дозволяє собі спілкуватися російською. Все це я викладу в своїй скарзі до Луценка, бо бачу, що тут все виключно має політичне підгрунтя. Будучи учасником двох майданів, я не можу так просто на все це дивитися, - каже Микола Котко.

реклама

Коментарі  

 
0 #10 Володимир 10.08.2016 03:04
Коли при Януковичу проводили наради в РДА то один лише Котко виступав проти того устрою. Тоді любили дуже "нагинати" особливо Скляров, говорили - ви що хочите бути схожі на Котка, тоді лише він міг поставити на місце районних чиновників, ще тоді ПР найшла б на нього і справи і незаконні рішення і розтрату коштів. Зараз до влади рвуться всі кому не лінь: пхають Швиденка якому ще в 98-му потрібно було іти, але він тоді мав гарну роботу в лісі ", Синявський пішов в заступники а потім повернувся в юристи "бо малий дохід" саме Синявський підбурює "ініціаторів" подавати такі звернення і мовчить що на своє депутатське місце протягнув Бортника який і обмалюва сільську раду в селі тільки який з Синявського Голова, такий як і з Михайленко щоб пройти до влади підтягують до себе на виборах всіх кумів, таке було за часів Ющенка .Я Котка майже не знаю але справи його бачив і не слухайте тих хто через особисті образи (наголошую) хоче показати когось іншого як не порядну людину.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #9 олег 08.08.2016 09:45
Цитую лісник:
Головою сільради повинен бути Шввиденко Яків!!!! Тоді буде порядок

За нього попросив(щоб взяли на роботу заступником сільського голови) один з бувших керівників райлікарні.А до цього він був безробітний , бо ніяк не може пристроїтись за фахом - в лісовому господарстві.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #8 олег 06.08.2016 20:32
Дуже сумнівно, але думаю, що все таки є справедливі судді, але тут на 100 відсотків впевнений, що замовна справа попаде до такого судді як слідчі і прокурори в цій справі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #7 іван 06.08.2016 20:24
Цей чиновник розкрав 36 га. замлі біля дніпра, а саме ліс з озерами у садівничому коперативі "дніпро" і ще.... кримінальні справи успішно були закриті через пару років бо було чим платити - посада давала такі можливості! А "попався" на такій мілочовкі...і тоді коли програв вибори!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 Сеня Рудик 05.08.2016 21:09
Розкрадачі державного майна ведуть інший спосіб життя: іздять на шикарних автомобілях, відпочивають на дорогих курортах, живуть в шикарних особняках. Микола Котко живе в звичайній сільській хаті, їздить на давно не новому ОПЕЛЬ-АСТРА, вирощує індиків... Иабуть замовники цього скандалу всіх справжніх крадіїв переловили і тепер дійшла черга до Котка. А що, був сільським гловою найбільшого села - значить до чогось можна придратися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #5 Аліса 05.08.2016 12:02
Цитую лісник:
Головою сільради повинен бути Шввиденко Яків!!!! Тоді буде порядок

Яків Шевченко ? Це смішки - ЦЕ ПОЛІТИЧНІ ПОВІЇ !!!!! Вся нинішня влада і голова і заступник. Скільки по партіях бігали , і в яких тільки не побували . Поскільки мають земельних ділянок?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #4 Іван Крилов 05.08.2016 09:25
Цитую Любов Майборода:
Микола Котко - не просто давній товарищ нашої сім`ї, але для мене взірець чиновника служіння громаді. .....Соромно, що частина правоохоронних органів продовжує обслуговувати злочинні угрупування.

Пані Любо, ви ще будете довго чухатися, кусати лікті, а можливо ридати проклинаючи себе за те що не маючи уявлення про наслідки приймали участь в започаткуванні того, що зараз діється в державі.
І цьому пану теж не снилося в страшному сні, що його "порядного і чесного" будуть тягати після того як він стояв в перших рядах тих чиновників, хто своїм нутром почув повалення попереднього режиму і неохідність засвітитися серед тих хто буде наступним.
Я особисто думаю, що вина цього чоловіка в тому, що комусь захотілося поїсти.
Якщо хочете детальніше, читайте байку Крилова "Вовк та ягня"
Прикінцеві рядки.
"Досуг мне разбирать вины твои, щенок!
Ты виноват уж тем, что хочется мне кушать".-
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-20 #3 лісник 04.08.2016 21:13
Головою сільради повинен бути Шввиденко Яків!!!! Тоді буде порядок
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #2 Любов Майборода 04.08.2016 21:10
Микола Котко - не просто давній товарищ нашої сім`ї, але для мене взірець чиновника служіння громаді. Добрий, усміхнений, справедливий - таким знаю Миколу понад 20 років. Мета травлі грошолюбцями Миколи цілком очевидна - не допустити його можливого балотування на посаду сільського голови. Соромно, що частина правоохоронних органів продовжує обслуговувати злочинні угрупування.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #1 Нестор Іванович 04.08.2016 19:52
Наскільки мені відомо використання бюджетних коштів перевіряють органи державого казначейства, фінансового управління, держфінінспекці ї - це щонайменьше. А винний чомусь один Котко. Дійсно схоже на замовлення.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100