реклама

реклама

75 років тому було звільнено Шполу від нацистських окупантів. Відомо, що з 31 липня 1941 року по 27 січня 1944 року місто Шпола знаходилася в облозі військ Німеччини, повідомляє «Шпола-онлайн». Тисячі воїнів поклали свої життя заради того, щоб у наступних поколінь було світле майбутнє без фашистського ярма. У нашому місті, мабуть, немає жодної родини, в якій не було б загиблих під час тієї кровавої війни пращурів.

shpola1-1

Ми завжди будемо пам’ятати про героїзм наших солдат, який було проявлено на бойових рубежах. Задля вшанування їх пам’яті, у парку Слави відбувся мітинг із хвилиною мовчання, покладанням квітів. У цьому заході взяли участь разом із мешканцями Шполи, представники влади, міської об’єднаної територіальної громади та району.

shpola-14

Було зазначено, яку дорогу ціну прийшлося заплатити щоб вдалося звільнити Шполу та район від нацистів. До того ж, цей день збігається із Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту.

Під час окупації німці здійснювали масові вбивства, переслідували євреїв та жорстоко розправлялися з ними за етнічну приналежність.

shpola2

До могили воїнів-визволителів міста – розвідників I Повітряно-десантнох армії, Анатолія Ванюшина та Петра Єрьоміна, розташованої на території Шполянської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату було покладено квіти.

Усі присутні висловили свою повагу та щиру подяку пращурам за те, що змогли захистити майбутнє покоління українців, віддавши найцінне – своє життя.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #4 Слава защитникам! 29.01.2019 11:34
Интересно, почему "ватные" так радостно подвизгивают каждый раз, когда звучит тема Второй мировой.
Это же не их тема - "деды воыевали". Это тема воинов АТО. А тема ватных - судьба полицаев, которых уничтожали за сотрудничество с оккупантами (в наше время читай - с рашистами).
Отчего радуетесь, ушлепки? Дело победителей фашизма сейчас продолжают те, кто борется против рашизма.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 Ден 29.01.2019 09:34
Лучше пусть будет немного людей, приходящих на церемонии возложения цветов добровольно, искренне отдающих дань памяти погибшим, чем массовый принудительный сгон подневольных бюджетников на всякие томос-туры.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Що це було? 29.01.2019 09:14
Обидва мої діди загинули на фронтах Другої світової, захищаючи свій дім.
Шкода, що наші сусіди забула про уроки історії і повторили помилки Гітлера, вторгнувшись в український Крим і Донбас.
У підлості і зла - однакове завершення. Нюрнберга не буде - але буде Гаага.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Уманский Еврей 29.01.2019 04:42
Спасибо воинам Красной Армии, партизанам, которые ковали победу и освобождение от коричневой чумы. Жаль что так мало людей пришли на церемонию. Всё таки 75 лет прошло. Вечная память. Спасибо Деду за Победу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100