реклама

реклама

Від 3 вересня гімнасти комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Спартак» продовжили тренуватись.

c3d89720efd7d4159c9a7fc32f937a7f

Про це інформує UA:Черкаси.

Рішення, яке дозволило їм тренування, ухвалив виконавчий комітет Черкаської міської ради. З ним не згодний директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов.

Лист від батьків до керівництва міста з проханням поновити тренувальний процес на виконком принесла мама 11-річної гімнастки Тетяна Александрова. Жінка розповідає, наскільки важливі тренування для її доньки: «Дитина з 4 років живе гімнастикою. То це для неї завжди велика прикрість, але зараз ми в стані підготовки до наступних чемпіонатів – області, України в тому числі. І не можна просто брати і переривати, а потім знову ніби світло вимкнули та увімкнули. Такого з людиною робити не можна. Тим більше це дитина, це організм, треба грамотно підходити до всіх нюансів».

Зі слів тренерки Алли Красовської, гімнасти усе літо готувалися до чемпіонату області та України. Додає, тренування у залі повинні були розпочатися 2 вересня: «Пропуск одного тренування, особливо для старших дітей – це дуже не добре для організму. Тому, що тренер планує тренувальний процес і кожне тренування воно для чогось дано. Тому ця перерва, якщо це один день, це не дуже добре, але не так страшно. Сподіваюсь, що ми почнемо».

Зі слів директора департаменту освіти та гуманітарної політики Сергія Воронова, спортивний зал нині не зданий в експлуатацію, тому тренуватися тут не можна.

«Для того, щоб департамент архітектури ввів будівлю в експлуатацію потрібна проектно-кошторисна документація. Проектно-кошторисну документація директор школи нам не надав. Хоча є відповідні акти підписані посадовою особою про те, що вона їх отримала і відповідно вони в неї», – каже пан Воронов.

Виконавчий комітет одноголосним рішенням дозволив гімнастам тренуватися у залі не зданого в експлуатацію об’єкту.

«Там є доручення міського голови, підписуємо доручення виконавчого комітету організувати навчальний процес. Протягом тижня здати об’єкт в експлуатацію», – сказав міський голова Анатолій Бондаренко.

Директорка «Спартака», Тетяна Бордовська розповідає, у школі займається 350 гімнастів, яких тренує 28 тренерів. Додає – викладацький склад нині без заробітної плати, бо департамент освіти не підписує відповідної документації.

«Ми ще порадимось і зберемо нараду з тренерами-викладачами і за нами стоять батьки. Вони також очікують рішення і я зараз не можу вам сказати, яке саме ми приймемо рішення і яким чином ми будемо надалі працювати», – каєе Тетяна Бордовська.

Зі слів міського голови Черкас Анатолія Бондаренка, міська рада створить комісію, аби знайти можливості для здачі об’єкту в експлуатацію: «Незалежну комісію. Виключно, щоб люди не мали відношення до цього об’єкту. Я думаю, з департаментом архітектури і всіх юристів і провести терміново протягом тижня службове розслідування і доповісти громаді міста Черкас».

Нагадаємо, 30 вересня 2018 року керівництво міста відкрило нову спортивну залу у приміщенні колишнього кінотеатру «Мир». На її облаштування витратили понад 14 мільйонів гривень, 55% із яких – кошти міського бюджету, решта – з держаного бюджету. Торік гімнасти тренувалися у залі. Цьогоріч після літніх канікул департамент освіти не надав дозволу спортсменам та тренерам працювати у спорткомплексі.

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 НУ,ЦЕ ВООЩЕ 04.09.2019 18:51
ПОВНА ПРОФАНАЦІЯ. ТІТКИ СОПЛІ РОЗПУСТИЛИ І ТОХА ПОВІВСЯ. А РАПТОМ ТРАПИТЬСЯ АВАРІЯ ЧИ ПОЖЕЖА В БУДІВЛІ З ДИТЯЧИМИ ЖЕРТВАМИ (ЗАБУЛИ ДРОГОБИЧ, ОДЕСУ).ЦЕ ГОВОРИТЬ ПРО ВІДСУТНІСТЬ КОМПЕТЕНЦІЇ ВИКОНКОМУ ,ЯКИЙ НА СЕБЕ БАГАТО БЕРЕ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100