реклама

реклама

«Жертвами» поділу округів на Черкащині стали нардепи Богдан Губський та Сергій Терещук. Щодо обласного центру, то не дуже задоволений поділом Черкас на округи може бути міський голова Сергій Одарич. Про це у коментарі «Прочерку» повідомив провідний експерт дослідницько-аналітичного центру «Енігма» Юрій Сас.

– Терещук і Губський вже працювали в межах умовних округів і як діючі нардепи, і як кандидати у депутати. Але вони могли відштовхуватися лише від того поділу округів, який ми мали на виборах у 2002 році. Постанова ж ЦВК дещо змінила межі округів і саме цих двох нардепів можна було б назвати «жертвами» поділу округів, – зазначив Юрій Сас. – Неоднозначною є ситуація в Черкасах, адже більша частина міста входить до одного округу – №194. Очевидно, цей округ може обрати для балотування міський голова Сергій Одарич, проте по цьому ж округу може йти голова правління «Надра Банку» Валентина Жуковська. А Одарич, думаю, не захоче з нею перетинатися.

За словами експерта, якщо керуватися виключно логістикою виборчого процесу, то межі округів на Черкащині мали б бути дещо інакшими, наближеними до тих меж, що були в 2002 році.

– Тоді округи були більш-менш збалансованими. Нині ж можна було б змінити межі у рамках декількох сіл і все. Бо те, що вийшло, це нелогічно. Можна припускати, що деякі округи створювалися під певних кандидатів. Наприклад, округ №199 з центром у Жашкові міг бути створений під Валентина Нечипоренка, а Корсунь-Шевченківський округ (№196) – під Геннадія Бобова. Також погляньмо на округ №195, куди входить Драбівський, Чигиринський і Чорнобаївський райони. Явно цей округ робився, щоб потім там можна було застосувати адмінресурс чи під якогось кандидата, наприклад, заступника губернатора Олексія Головка, – припускає Юрій Сас.

реклама

Коментарі  

 
+2 #6 Starik 04.05.2012 13:51
губскій відпочивае знього хвате
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Коропчик 04.05.2012 12:14
Анатолій Бондаренко нічого не втратив,в нього й так не має рейтингу,що по старому поділу, що по новому. Його обирала тільки смт Лисянка, а по району він мало відомий для пересічного селянина! Сьогодні Ничипір наливає гірку і в селян він у фаворі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 МАРГО 03.05.2012 22:44
ЧОМУ САМЕ ГУБСЬКИЙ І ТЕРЕЩУК? ВОНИ ПОСТРАЖДАЛИ НЕ БІЛЬШЕ , ЧИМ, НАПРИКЛАД, ВІКТОР ТИМОШЕНКО, АБО БОНДАРЕНКО!. ЩОСЬ ЕКСПЕРТИ СТАЛИ ВИБІРКОВО БАЧИТИ І ОЦІНЮВАТИ СИТУАЦІЮ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Ужасть 03.05.2012 20:14
Интересно теперь будет наблюдать за благотворительн остью пана Губского. Как и прежде, не принимая в расчет границы избирательных округов будет щедрить...или пламенные речи и переживания ограничатся новыми границами и телемедийные центры перекочуют в соседние районы:)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Марія 03.05.2012 19:43
Пролетів Губський. Отак роздавав все направо і наліво на лівобережжі, а тепер срочно треба буде задарювати інгший регіон. Бідний Бодя...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Оксана Колісник 03.05.2012 19:30
Очікується грандіозне купилово!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100