реклама

реклама

На єдиному у Золотоноші державному підприємстві «Златодар», яке належить Держрезерву, виникла конфліктна ситуація: працівники вже протягом трьох місяців не отримують заробітну плату.

o_1ek3q499c19nd14f119bm1i87eqv1k

Як повідомляє «Золотоноша.City», коли вантажівки прибули із зерном, щоб підприємство забрало його на зберігання, люди перегородили в’їзд на підприємство. До пікетуючих прибув міський голова Віталій Войцехівський та начальник управління житлово-комунального господарства Олександр Флоренко. Єдиним проханням владців до обуреного натовпу було: не перекривати рух транспортного потоку через місто, що стало модним останнім часом.

Державне підприємство «Златодар» - одне з найстаріших у Золотоноші. За невисокі зарплати містяни тут працюють цілими династіями. Останнім часом через часту зміну керівників «Златодар» лихоманить. У цьому році до усіх катаклізмів додалася ще й засуха, через яку графік прийому зернових на зберігання змістився на кінець вересня. Зазвичай, уже у кінці липня – на початку серпня вервечка зерновозів у 2 ряди розтягувалася до машинобудівного заводу. Зовсім недавно на посаду директора підприємства призначили Владислава Орленка.

– Колектив досвідчений, знаючий, адекватний, але ситуація з безгрошів’ям досягла апогею, – прокоментував конфлікт Віталій Войцехівський. – Ми поспілкувалися з головою профспілкового комітету, наш юрист проконсультував, які кроки треба зробити для захисту прав працюючих. Домовилися про повторну зустріч у понеділок, 12 жовтня.

Саме до цього часу молодий керівник пообіцяв зрушити ситуацію з мертвої точки: домовитися про оплату зберігання у рахунок майбутнього відвантаження зернових.

Як вважає міський голова, в інтересах керівництва підприємства провести перемовини з потенційними багаторічними клієнтами, щоби не втратити напрацьовані довірчі відносини та зберегти колектив. Наразі міська рада забезпечила повний юридичний супровід для златодарівців. Підготовлені листи-звернення до Державного агентства резерву України, до складу якого входить ДП «Златодар», та прокуратури.

реклама

Коментарі  

 
+1 #7 Solid/ 11.10.2020 16:07
Державне підприємство «Златодар»...
ДЕРЖАВНЕ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #6 Юрій 11.10.2020 13:25
Вони знають чому вони там роблять,по Золотоноші є багато підприємств із робочими місцями і зарплатою!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #5 Русавський 09.10.2020 15:58
Сосіть лапу, якщо не хочети вступати в спір ы цілуйти дупу директору
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Віктор 09.10.2020 07:10
Держрезерв. Спирт. Щастя без меж.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 жытыпоновоньщина пришла 08.10.2020 21:50
Задержки по зарплате закончились ещё в конце 90-х. Это какая-то отсталость
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+43 #2 Чорний 08.10.2020 18:51
В нас, в місті Черкасах, є така служба, яка займаться колективними трудовимии спорами...це відділеня Національноі служби посередництва і примирення і коли в 2017 році в нас винекла така проблема із не виплатою заробітноі плати, в усіх структурних пілдрозділах ПАТ "Черкасиобленерг о, то ми звернулися до відділення і проблема була успішно вирішена і працівники отримали заробітну плату
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+42 #1 Володимир 08.10.2020 17:50
Якщо не виплачують заробітну плаиу, то чому згідно Законодавства Украіни працівникам підприємства не встиупити в колективнмй трудовий спір
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100