Заступник начальника УМВС України в Черкаській області – начальник міліції громадської безпеки полковник міліції Іван Корсун припускає, що молодики, які «засвічуються» на кожному мітингу опозиції, можуть бути групою підтримки якоїсь політичної сили.

 

При цьому сам Іван Григорович цих молодиків не бачив. Зокрема, на мітингу опозиції 22 березня Іван Корсун «бачив перед собою людей похилого віку». Про це він повідомив учора на прес-конференції.

Нижче ви можете побачити фото журналістів, які того дня висвітлювали подію. Як бачимо, невідомі молодики таки присутні на мітингу.


Відповідаючи журналістам на запитання, що за молодики, зчепившись ліктями, допомагали міліції блокувати вхід до облдержадміністрації, Іван Корсун сказав таке:

– Я стояв зі своїми працівниками. Я бачив, що там різні політичні партії використовували пацієнтів «Фрезеніусу». Мені прикро, що «Фрезеніус» штовхають просто на міліцію. Це не демократія. Використовують людей похилого віку і втягують в це міліцію… – трохи відійшов від теми Іван Корсун. – А заявки на мітинг подавали ВО «Батьківщина», Партія регіонів і всі інші політичні партії. З якої партії молодики, за яких ви питаєте, я вам відповісти не можу. Можливо, це чиясь група підтримки… Триває перевірка і буде дана правова оцінка.

– Все-таки є порушення в тому, що перед шеренгою міліціонерів стояли молодики? Зчепившись ліктями, вони не пускали депутатів, журналістів, зокрема, й мене, і ви це добре бачили. Чи є в цьому порушення? І чому ви це порушення не припинили? – за всіх присутніх журналістів допитувалася журналістка Тетяна Воронцова.

– А скажіть, кого ми не допускали на сесію? – запитанням на запитання відповів Іван Корсун.

– Мене не допускали, – почулося від представників багатьох ЗМІ.

– Такого просто не може бути! – заперечив Іван Корсун.

Варто зауважити, що, крім журналіста нашого видання, й інші журналісти стверджували, що їх не пускали на мітинг. Про те, як невідомі закрили двері до владних коридорів перед журналісткою «5 каналу», видно ось з цього сюжету.


Проте на всі ці зауваження Іван Корсун відповідав так: «Неправда!»

Далі він наголосив, що бачив перед собою лише людей похилого віку, а також депутатів рад різних рівнів.

Дивіться також ВІДЕО з прес-конференції.


– Щодо тих, про кого ви запитуєте, то можу припустити, що це могла бути група підтримки.

– Чи могла це бути група підтримки міліціонерів? – допитувалися журналісти.

– Я ще не дожився до того, щоб з числа молодиків брати собі групу підтримку. Моя група підтримки – батальйон патрульної служби. Щодо молодиків – не знаю, – ще раз сказав Іван Корсун.

– Чи могли б молодики за власною ініціативою прийти допомагати міліції? – поцікавився «Прочерк».

– Я в своєму житті не зустрічав ще таких людей, щоб прийшли допомагали міліції на таких заходах, що відбувалися на Черкащині в березні...

Опозиціонери надали нашому виданню фото, де видно, як начальник Соснівського райвідділу міліції підполковник міліції Руслан Іванович Висоцький на прохання опозиціонерів спілкується з групою молодиків. Це було 3 квітня під стінами Соснівського райвідділу міліції, де опозиція влаштувала пікет із гаслом «Сьогодні міліція б’є нас, завтра вбиватиме наших дітей!». Протест людей був викликаний системним перешкоджанням з боку міліції опозиціонерам та нанесення шкоди їхньому здоров’ю.


З відео у цьому матеріалі видно, що на думку Руслана Висоцького, ці хлопці - футболісти. Проте нижче цих же самих хлопців ми бачимо в антисемітських футболках на мітингу опозиції, що відбувся 6 квітня у суботу.

 


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100