реклама

реклама

3 квітня у Черкасах під стінами Соснівського райвідділу міліції опозиція влаштувала пікет із гаслом «Сьогодні міліція б’є нас, завтра вбиватиме наших дітей!». Протест людей викликаний системним перешкоджанням з боку міліції опозиціонерам та нанесення шкоди їхньому здоров’ю, інформує сайт опозиції «Про головне».

 

Нагадаємо, 22 березня міліція, «Беркут» та молодики характерної зовнішності не допускали народних депутатів Костянтина Бондарєва та Сергія Пашинського, обласних депутатів, лідерів політичних сил та журналістів до участі у сесії обласної ради. Тоді чотири кордони міліції відтісняли депутатів та журналістів від сесійної зали. Олександру Сінгаєвському («Батьківщина») виламали пальця, і вчора він упізнав у своєму кривдникові полковника міліції Івана Корсуна.

Так само під час мирних акцій від правоохоронців отримували тяжкі травми Ігор Сичов, Микола Булатецький та інші черкащани. Нардеп Костянтин Бондарєв свідчив про те, що міліція 22 березня погрожувала йому фізичною розправою.

Поки Сінгаєвський та Бондарєв були на допиті у слідчого, лідери опозиційних партій Анатолій Бондаренко, Леонід Даценко, Микола Булатецький, Юрій Ботнар, Наталія Старікова, Андрій Кондратенко та громадськість спілкувалася з начальником Соснівського РВ УМВС Русланом Івановичем Висоцьким. Правоохоронцю не сподобався плакат «Сьогодні міліція б’є нас, завтра вбиватиме наших дітей!» Він вимагав його прибрати, мотивуючи, що його працівники чесні та нікого не ображали.


«Ви ж самі зверталися до мене, коли вас обікрали», — апелював Руслан Висоцький до Миколи Булатецького. «А ви хіба знайшли тих, хто обікрав?», — спитав Микола Іванович, чим насмішив присутніх.

Згодом мітингувальники побачили зовсім поряд кількох спортивних молодиків. Дехто упізнав у них тих, хто перешкоджав депутатам та журналістам потрапити на сесію облради, та й на інших акціях деякі з тих хлопців часто «світяться» на боці захисників інтересів губернатора. Хлопців журналісти та активісти називають «тулубюгендом» за схожістю з організацією «Гітлерюгенд». Молодики стояли поруч з відділком міліції, поглядали у бік мітингувальників, нікуди не поспішали.

Опозиціонери зацікавилися, чого хлопці чекають. Ті відповіли, що вони тут у своїх справах. Впізнавши у декому з них «тулубюгендівців», Булатецький, Бондаренко та Даценко покликали начальника міліції, щоб він пояснив, що роблять ці молодики поблизу райвідділу.

 

Фото з мітингу 22 березня. Знайдіть знайомі обличчя...

Фото з мітингу 22 березня. Знайдіть знайомі обличчя...


Хлопці ж сказали, що йдуть на футбол. Згодом один з молодиків, якого упізнали по фотографіях, розповів чи то всерйоз, чи ні, що хлопцям же теж треба якось заробляти гроші. Зрештою суперечка згасла, молодики пішли начебто на футбол, але за 30-40 метрів спинилися і знову чекали з півгодини…

Як зазначає сайт «Про головне», Сінгаєвсього та Бондарєва допитували до пізнього вечора.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100