13 січня 2014 року помер колишній губернатор Черкаської області Володимир Лук’янець. Яким був Володимир Лукич, «Вечірні Черкаси» пропонують згадати за допомогою цитат, зібраних із його інтерв’ю та матеріалів різних років.

Я ЗВИК мати свою думку.

Я НЕ ПРИХОВУЮ, що політично мене зробив Іван Кіндратович Лутак. При ньому я з голови колгоспу пішов на першого секретаря обкому комсомолу й одинадцять місяців завзято ним керував. Потім він мене відправив першим секретарем у Христинівку.

МАЮ ТРИ ЦЕРКОВНІ ОРДЕНИ, але в церкві не хрещусь. 1990-го року у Христинівці люди зібралися на площі на Водохреще, бо заборонили привезти батюшку. Я дав доручення, щоб привезли. До обкома партії дійшло. Викликали, питали, як я таке собі дозволив. А тоді, коли закривалася партія, як ломанули всі молитися, щоб тільки посади зберегти. І я до цих пір не можу змиритися.

Я КРАСТИ НЕ ВМІЮ і не можу, через це й пішов із посади губернатора. При мені ніхто не платив за посади, за звання та нагороди.

СЬОГОДНІ ПРОДАЄТЬСЯ УСЕ. На зустрічі політичного бомонду я бачився із Василем Кременем. Питаю його: «Чи є ще в Україні ненаціональні університети?», на що він відповів: «А є ще керівники сільгосппідприємств – негерої?»

ГУБЕРНАТОРСТВО ЗГАДУЮ, ЯК КОШМАР. Робочий день починався о 07.15, закінчувався близько десятої вечора. Іноді лишався ночувати в кабінеті.

Єдине, про що хвилювався під час звільнення, – як сприймуть звістку мати й донька. Після зустрічі з Кучмою заходжу до свого кабінету, а там донька чекає. Говорю, що звільнили. Вона мене обняла. Каже: «Це – на краще». Мені аж від душі відлягло. Забрав речі з сейфа і через годину залишив адміністрацію.

ПІСЛЯ ЗВІЛЬНЕННЯ з голови адміністрації мені пропонували стати заступником міністра по сільському господарству або поїхати послом у якусь державу. Ледве впросився, щоб призначили директором сільгосппідприємства. Кажу: «Головою колгоспу починав – ним і закінчу».

У ДУШІ Я – АДМІНІСТРАТОР. У владі повинна бути диктатура дисципліни і технології. А зараз – демократія.

СПРАВЖНІ ДРУЗІ – тільки ті, з якими ти познайомився на звичайній роботі. Коли ти начальник, є тільки підлеглі.

У НАС НЕМАЄ ОПОЗИЦІЇ. Там немає жодного солідного чоловіка, який би міг проаналізувати зроблені чинною владою кроки і запропонувати своє вирішення тієї чи іншої проблеми.

ТЕ, ЩО РОБИТЬ СЬОГОДНІ ОБЛАСНА ВЛАДА, – РЕКЕТ. Не треба нам установлювати таксу, не треба забирати гроші у бюджет із виробників, а потім проводити оці тендери про людське око. Сільгоспвиробники своїм коштом і своїми працівниками зроблять та допоможуть селу, у чому зможуть.

Я ВВАЖАЮ, якщо ти державний службовець і живеш в Україні, то маєш знати державну мову. А вивчати можна й російську.

Я ПРОТИ земельної реформи, яку у нас хочуть запровадити, і сподіваюся, що вона безславно закінчиться.

ЯКЩО МИ ЗІБРАЛИСЯ В ЄВРОПУ, то як можна диктувати, кому продавати землю, а кому ні? Важливо не те, хто купить землю, а як нею будуть розпоряджатися.

Вродило для наших селян чи не вродило – все одно біда. Влада займається дерибаном зерна. Було б краще, якби чиновники не влазили у сільське господарство і не заважали працювати.

СЕЛО ДЕГРАДУЄ. Воно й далі деградуватиме, поки не буде робочих місць у селі і мужики питимуть, бо їм нічим більше зайнятися. Разом із тим у селі немає кому працювати. Ви скажіть у центрі зайнятості, що вам не вистачає телятниць, та вас і слухати ніхто не буде!

НЕ РОЗУМІЮ призначення вертолітного майданчика під Каневом. Коли Шевченко для нас – святиня, то до нього треба йти пішки.

Донька хотіла віддати онука в елітний дитсадок. Мовляв, що люди скажуть: онук Лук’янця і в звичайний садок ходить! А я їй кажу: раз його наб’ють, удруге, – так і пристосується до життя. Он я на пустирі виріс, без будь-яких елітних садків і все ж чогось добився в житті.

Володимир Лук'янець, колишній губернатор та голова Черкаської облради

* уривки з інтерв'ю газеті «Вечірні Черкаси»

Нагадаємо, прощання з колишнім головою облдержадміністрації, головою обласної ради Володимиром Лук’янцем, який помер 13 січня, відбудеться сьогодні, 15 січня, з 10.00 год. до 11.30 год. у фойє першого поверху Будинку рад (вхід від вул. Хрещатик). Поховають колишнього керівника області на І кладовищі Черкас (вул. Одеська).

реклама

Коментарі  

 
+1 #17 Гонта 2 17.01.2014 23:17
Лукянця знав особисто, не один раз пересікалися у справах. Але про мертвих або добре, або нічого, я з тих, що в даному випадку - нічого.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #16 нейм 16.01.2014 14:27
Цитую Наталья:
Светлая память Владимиру Лукичу! Действительно,п режде чем поливать кого-то грязью,подумайт е,будет ли кому прощаться на похоронах с вами! Чего вы добились в жизни,сделали кому-то добро или нет!Вот они и занимаются ***ней(простите !чтобы не сказать хуже)Где же модераторы?Должны быть модераторы не только слов,но и сути выражений! Нет культуры общения!
!

Пані Наталя, не можу не погодитися з тою думкою, що багатьом користувачам не вистачає такту і культури спілкування, але і вони також мають право на власний погляд(навіть, якщо він іде врозріз з вашим). Я не був знайомий з Володимиром Лук'янцем, тому утримався від коментарів по цій темі. Та все ж, схильний вважати, що під будь-якою критикою є доля об'єктивного грунту. А з приводу кількості людей на похоронах...не хочу проводити жодних паралелей, але і за Сталіним, і за Суллою теж було багато щирих сліз.
Світла пам'ять померлому!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #15 Наталья 16.01.2014 13:35
Светлая память Владимиру Лукичу! Действительно,п режде чем поливать кого-то грязью,подумайт е,будет ли кому прощаться на похоронах с вами! Чего вы добились в жизни,сделали кому-то добро или нет!Жаль,что в инете есть люди ,которым нечего по жизни делать.Вот они и занимаются ***ней(простите !чтобы не сказать хуже)Где же модераторы?Должны быть модераторы не только слов,но и сути выражений! Нет культуры общения! Вот что обидно!
!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #14 панас 15.01.2014 19:04
Цитую Махновський вогник:
Цитую панас:
Цитую Махновський вогник:
Пишiть про позитивнi речi

про які?

не про смерть Омара Хайяма, а про життя

А ше можна писать про дослідження космічним апаратом "Кассіні" супутникової системи Сатурна. Теж тема непогана, думаю владу влаштує.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-15 #13 Махновський вогник 15.01.2014 18:07
Цитую панас:
Цитую Махновський вогник:
Пишiть про позитивнi речi

про які?

не про смерть Омара Хайяма, а про життя
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-21 #12 Максим 15.01.2014 16:25
Дивуюсь: чому стільки од виспівують відвертому х*му, комуняці до мозга кісток. Довго ще будемо йти в Європу, коли ТАКІ *ЕРОЇ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #11 панас 15.01.2014 16:20
Цитую Махновський вогник:
Пишiть про позитивнi речi

про які?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #10 Варвара 15.01.2014 16:19
Цитую Олег Сиротчук:
"Найкращим здобутком" Лук`янця була Черкаська Ресурсна кампанія, через яку десятки мільйонів доларів перекачали дяді Васі. До сих пір ніхто не знає - де вони :D . Накрались всі обласні чиновники, а родичі Лук`янця отримала ще й квартири. Класика розкрадання бюджетних грошей...

А вас жаба давит что с вами не поделились? Еще скажите что вы фонарь держали когда "десятки мільйонів доларів перекачали дяді Васі".
В основном пишут такие комментарии ущербные люди, которые в жизни ничего не добились и только то и могут, что сидеть и перекачивать свою желчь. Вы человеком станьте в первую очередь. Достойный человек не опуститься до уровня того, что бы в интернете писать подобные комментарии про умершего человека. Задумайтесь прийдут ли с вами попрощаться хотя бы 10 человек и стоите ли вы этого. И посмотрите сколько людей сегодня пришло попрощаться с Лукичем. Светлая память.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #9 Олег Сиротчук 15.01.2014 15:55
"Найкращим здобутком" Лук`янця була Черкаська Ресурсна кампанія, через яку десятки мільйонів доларів перекачали дяді Васі. До сих пір ніхто не знає - де вони :D . Накрались всі обласні чиновники, а родичі Лук`янця отримала ще й квартири. Класика розкрадання бюджетних грошей...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #8 Mazarini 15.01.2014 14:57
Був на похороні Лукича.Людища було невидимо... так давно нікого не хоронили.
Нехай буде йому земля пухом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100