Будь-яка влада не буде всіх влаштовувати  і завжди будуть критичні зауваження на її адресу. Але чим більше людей підтримує владу в демократичній країні, тим ця влада більш ефективно працює, вирішує питання людей. За таким принципом працюють європейські країни. Якщо подивитися на досвід США, то там не лише мери, а й прокурори, судді, керівники податкової адміністрації, керівники правоохоронних органів, керівники казначейства, служби комунального господарства міста, навіть метрополітену – це виборні посадові особи.

Наша нинішня влада повторює невдалий комуністичний досвід – створює вертикалі за принципом особистої відданості. І  набирають людей, які влаштовують особисто Тулуба чи особисто Одарича. Але ці керівники не користуються повагою людей. Тому така практика призначення сюди донецьких, цюрюпинських, макіївських, харцизьких – приречена на провал і відставання України на шляху демократичного розвитку.

Я нічого проти цих людей особисто не маю. Вони можуть мати прекрасні ділові якості, але, працюючи в державних органах влади чи органах місцевого самоврядування, кому вони служать?

Вони служать не виборцям, не їх інтересам, якою б демагогією вони не прикривалися, а служать тим, хто їх призначив.

Тому проблеми регіону не вирішуються, а ще більше заходять у глухий кут. Маю досвід спілкування з заступником губернатора Рябцевим. Як депутат обласної ради працюю з ним по використанні коштів природоохоронного фонду. З 10 мільйонів гривень, передбачених на 2012 рік, за 5 місяців використано лише 18 відсотків! Нічого не вирішується. Йому не болить, що у річку Суха Згар у Золотоноші продовжуються шкідливі викиди підприємств, що не будується муфельна піч у Черкасах, і досі коти й собаки розтягують людські органи по всьому місту… Товариш Рябцев займаній посаді не відповідає. У бюджеті на 2012 рік, який він формував, не були враховані кошти на лікування ниркових хворих. І з цього приводу проводилася позачергова сесія. 8,5 мільйона забрали з місцевих бюджетів. Це безпрецедентна практика. Але я повторюю, справа не в їхніх особистих якостях, а в хибності цієї системи призначень.

Що стосується нового заступника Одарича Зарічної, вона може розповідати про те, що вона дуже гарний фахівець, але я думаю, що її діяльність приречена так само, як і всіх її попередників. Одарич уже привозив до нас і киян свого часу… За 6 років його мерства він заступників змінив, мабуть, осіб 30. І де вони всі поділися? А жодна проблема в місті не вирішена. Крім «Фейсволу»,  я не можу назвати нічого, що б він зробив для цього міста…

Я свого часу була заступником з гуманітарних питань, і була звільнена без усяких пояснень. На сьогодні немає гуманітарного заступника, хоча міський бюджет на 90 відсотків – це соціальна галузь. Такого немає в жодній міській раді! Як наслідок, ми бачимо повний провал гуманітарної політики.

Між державною владою та органами місцевого самоврядування  і підприємництвом є дуже велика різниця. А Тулуб і Одарич намагаються керувати містом і областю як підприємством. А це безперспективний шлях.

В Європейських країнах команда – це команда людей зі спільними цінностями і спільним баченням розвитку регіону. А в нас команда Одарича – це люди, від нього залежні. Дві третини депутатів міської ради – це або працівники бюджетних установ, або працівники виконавчих структур. І за 6 років перебування на посаді мера його егоїстичні риси загострилися до непізнаваності. Будучи молодим хлопцем, він декларував повагу до думки іншої людини, казав, що хтось має бути розумніший. Але на практиці багато хто не витримує випробування владою, в тому числі і він. Підлеглим Одарич відводить одну роль – бути провідником його особистого бачення будь-якої проблеми, навіть коли сам у цьому не фахівець. Наприклад, мені на нарадах він розповідав, яке треба купувати медичне обладнання. Я, будучи лікарем, не дозволю собі нав’язувати головному лікарю будь-якого закладу думку про те, що йому купувати. Навпаки, я бачу завдання кожного керівника допомогти тим, хто внизу… Тому треба іти цивілізованим шляхом – обрання посадових осіб. Але для цього треба прийняти вольове рішення і ухвалити відповідні закони.

Любов Майборода, депутат Черкаської обласної ради

реклама

Коментарі  

 
-1 #16 Юрій Сичов 31.05.2012 08:52
Для можновладців Любов Майборода - заноза, для простих людей - захисниця. Розумна, смілива, вольова - чотири скликання гідно представляє Черкаси в обласній раді. Якби таких депутатів було більше, ми жили б в іншій країні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #15 karmen 29.05.2012 19:05
Люба - Жанна Дарк місцевого розливу.Що б там не говорили,а приручити її не вдалось ще нікому.І не вдасться - перевірено часом.
Вона б давно могла мати шикарну квартиру та живе у хрущовці.
Інші плещуть язиком і себе не забувають,вона - інша.
Революціонерка, правда без руля і вітрил :sigh:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #14 Іван 28.05.2012 14:23
Висловлювання Любові Володимирівни аргументовані і логічні. Чужинцям Тулубу та Одаричу байдуже, що буде з містом. Вони приїхали і поїдуть, як тільки однадять від бюджетного пирога :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #13 Оксана Колісник 26.05.2012 18:41
Цитую Володимир:
Пані Люба! Навіщо Вам ця влада,як Ви плануєте перемогти їх на виборах? ВО Свобода Вас не прийняла,дуже дурне рішення! У ВО Свободи немає більше нікого,хто б міг хоча наблизитися до провладних кандидатів!
А от буде витягнутих і кислих мармиз, якщо Любов Володимирівна їх таких крутих і того... Для того, щоб отримати кайф від цього видовища, усій активній тусні (ну я не кажу про тих, хто позиціонує себе патріотами міста)варто було б і допомогти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #12 Володимир 25.05.2012 22:37
Пані Люба! Навіщо Вам ця влада,як Ви плануєте перемогти їх на виборах? ВО Свобода Вас не прийняла,дуже дурне рішення! У ВО Свободи немає більше нікого,хто б міг хоча наблизитися до провладних кандидатів!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #11 Холодний Яр 25.05.2012 15:22
НАСТАВ ЧАС, ЗДАТНИХ НА ВЧИНОК, :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #10 Оксана Колісник 25.05.2012 12:03
Цитую Ужасть:
Никого не хочу обидеть, но вспомните мои слова...опозиционеры сами "загрызут" друг друга. А на извечный вопрос "Кто виноват..?" почаще смотрите в зеркало
Ага і ввижатиметься вам "Ужасть".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #9 Ужасть 25.05.2012 10:54
Никого не хочу обидеть, но вспомните мои слова...опозиционеры сами "загрызут" друг друга. А на извечный вопрос "Кто виноват..?" почаще смотрите в зеркало
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #8 Оксана Колісник 25.05.2012 10:26
Цитую федор припципиальный:
люба вспомни как ты недавно взасос целовала одарича ходила в его маечке из за таких как ты одарич и проскользнул второй раз в кресло мэра а мы черкащане теперь хлебаем......

Ну, скажімо, "ми черкащане" "хлєбаєм" далеко не тільки з означеної Вами причини, а через власний пофігізм. Чому ж не вишикувалися стрункими колонами і не сказали рішуче "ні"? Не агітували самозречено за інших кандидітів? Воно ж завжди легше пнути когось за власні проблеми. То Ющенко соплі не витирав, то Майборода мера сама особисто вибрала, Януковичу&Co сказати, що і де неправі - коліна трусяться. Ото так і живемо, дорогі колеги...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #7 Оксана Колісник 24.05.2012 19:33
Абсолютно згідна з пані Майбородою, особливо в тому, що містом не можна керувати як підприємством, особливо так, як керують сьогодні підприємствами в Україні, витискаючи прибутки за всяку ціну. А до Сергія Одарича звертатися і совістити його - сенсу немає. Він ішов до посади міського голови зовсім не за тим, щоб зробити добро городянам. То ж послідовно, судячи з оприлюднюваних декларацій про доходи, домагається своїх цілей. Так, як, зрештою, і команда обласної влади. Їм, використовуючи шахтарську аналогію, треба "дОбичу" давати за будь-яку ціну. Навіть, якщо кріпити за собою не встигатимуть і зростатиме ймовірність завалів, але ж вони дуже сподіваються до того дати драла. І це у них, можливо, й вийде. Заручниками ж залишаємося ми.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100