datsenko Сергій Одарич, як геніальний кон’юнктурник, напевне, відчуває, що терпець громади на грані зриву, тому поспішає якомога швидше втілити свої „рехворматорські” задуми в життя.  Ділити землю в Соснівці, ворохобити школи і комунальні підприємства йому вже нецікаво. Тим більше, що там не залишилось нічого вартого його оптимізаторської уваги, бо все „оптимізоване” і „економізоване” до ручки.

  Тепер мер взявся грати по-крупному, і вирішив в 2012 році одразу продати кілька привабливих міських об’єкти: готель „Черкаси”, кінотеатр „Мир”, приміщення музичної школи №2 та ще кілька шматків міської землі. Ділянку під „Азотом” він вже загнав за кругленьку суму, і йому сподобалось. Адже ті кілька десятків мільйонів гривень дуже гарно можна прогнати через підконтрольні підприємства, які надають різні послуги місту. Кажуть, це дуже прибутковий бізнес, бо більша частка тих бюджетних грошей осідає в кишенях. Згадайте хоча б 60 мільйонів гривень, отриманих від продажу муніципальних облігацій, які типу пішли на ремонт доріг: дороги ніскільки не змінились, зате Сергій Одарич помітно повеселішав…

Тож бажання міського голови провернути іще щось подібне є настільки великим, що його не зупиняє навіть можливість громадського спротиву проти продажу того ж „Миру” (нині тут розміщується міський будинок культури). Колись Одарич вже пробував це приміщення продати, але черкащани збунтувались, і мер відступив. Тепер знову дістає із шухляди старі чернетки, сподіваючись, що в настільки масованій атаці: закриття пологового будинку, дитячої поліклініки, знесення бульвару Шевченка, знищення освіти і культури, продаж майна і землі – щось таки пройде.

Поспішає Сергій Олегович ще й тому, що скоро парламентські вибори, і з губернатором у нього не передбачається довготривалого перемир'я, адже той не дозволить йому спокійно і без проблем провести по двох черкаських округах своїх людей. Перші гармати в майбутній війні вже гримнули, звісно, з боку мерії, бо Одарич, як ніхто, знає, що найкращий захист – це напад. І доки Тулубу за перекроюванням виборчих округів і формуванням адміністративних „штабів” під кандидатів Партії регіонів не буде коли дивитись на черкаську мерію, Одарич планує втілити свій „бліцкриг ” в життя.

Утім, хотілося б додати до задумів міського голови трохи більше креативу. Колись Одарич не був таким нудним, і кожну свою оптимізаторську ідею загортав у яскравий піарний фантик. А це ніби видихалась фантазія… Тому ми пропонуємо йому свіжий піар-хід: виставити на аукціон ще й приміщення мерії, і запропонувати зробити те ж саме губернатору з приміщенням облдержадміністрації. Правда, з обов’язковою умовою - не змінювати цільового призначення будівель. Вони вже давно перетворились на політичний бордель, де в неймовірних позах переплелись несумісні партнери, типу диктаторська Партія регіонів і Вільні демократи Одарича, де грубо нахиляють бізнес і, по суті, показують жителям області непристойні жести замість виконання передвиборних обіцянок. То нехай вже й форма відповідає змісту! До речі, перед Євро – 2012 це буде особливо актуально, оскільки в Україні більше ніде не буде легальних повій. А тут ще й грошенят зароблять… На переможні набори з гречкою під вибори...

Леонід Даценко, письменник, громадсько-політичний діяч

реклама

Коментарі  

 
+1 #26 федор принципиальный 06.03.2012 19:34
хватит эмоций гнать недоучку из нашего города и крапка
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #25 Прометей. 21.02.2012 13:25
Костенка ,УНП та Доценка -все ще фінансує власник "Миронівського хлібопродукту" Ігор Тарасюк.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #24 Антиодарич 17.02.2012 16:19
Цитую Володимир:
Цитую Антиодарич:
Я, взагалі-то, лікар...

Тоді я космонавт... :lol:
Цитую Антиодарич:
І не треба маскуваться під "пересічних черкащан", бо вас всі вже по-іменно знають.

І вам також не треба, бо і вас всі знають. На всіх новинних інтернет ресурсах ви використовуєте своє неповторне Ги -ги. І банили вас там разів з десять... Тепер і мені можна ги-ги. :lol:

Оте ги-ги, до речі, загальновживане , і ніхто на нього монополію не оголошував. А якщо ви дезінтеграцію процесів мислення і емоційних реакцій плутаєте з дедуктивним методом встановлення особи, то, погодзуюсь, - ви космонавт. В таких випадках ми з людьми завжди погоджуємось, щоб не нервувать зайвий раз. Інші лікарі мене зрозуміють. ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #23 Оксана Колісник 17.02.2012 14:40
Щодо "Юності". Колись я спробувала "читати" міста в яких буваю. Тобто звертати увагу на вивіски магазинів, закладів гром. харчування і т.д. Так от! Черкаси не мають власного "голосу". Тут всуціль вивіски зайшлих торгових мереж, включно з тими, про які Ви говорите. Поїдьте до Полтави, Чернігова, Переяслава - свої мережі продуктових супермаркетів, дрібного фаст-фуду. Одразу відчуваєш, що це місцеві мешканці працюють для своїх же сусідів. У Чернігові мені, щоправда, казали, що таку ситуацію дуже важко зберігати. Але ж! Тобто, я вважаю, що "Юність", аби її цинічно не прихапали, могла би презентувати місто значно краще, ніж ті брендовані "виставки досягнень капіталістичног о господарства".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #22 Оксана Колісник 17.02.2012 14:32
"Ужасть" яка цікава дискусія виходить! Звісно, що кожна із заявлених тем потребує окремої публікації. І все ж. Про каштани. Які дерева доцільніші для міського середовища, думаю, краща скажуть фахівці. Але ж мова тут про наявність дерев та зелених насаджень в принципі. Будь-яке місто старається не поступатися своєю зеленню. А розробники нашого генплану мені казали, що Черкаси дефіцитні в плані озеленення. До того ж зелень має розташовуватися не тільки у "зелених зонах", а більш-менш рівномірно територією міста. І коли пропонують поміняти бульвар на смужку саксаулу, тобто барбарису...(продовжу)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #21 Ужасть 17.02.2012 12:31
Цитую Галина:
Нарушения есть, они покрываются тем же Одарычем и Беззубенком***

Нарушения были, есть и будут. Даже дедушка Ленин клеил бороду и незаконно пересекал границы. Да, что Ленин, 90% черкащан переходят дорогу на красный цвет пешеходного светофора. А если Вы такая справедливая, пожалуйста отыщите деньги которые сдавали мои дети и их одноклассники на памятник Симоненку. А вместо памятника получили какое-то одоробло из гипса, которое успешно через полмесяца разрушилось. Спросите о этом у пана Волошина :P Или он для Вас родной, черкащанин и у Вас в фаворе? :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #20 Ужасть 17.02.2012 11:02
[quote name="Оксана Колісник"]
що мав би робити міський голова, окрім того, що Ви ото написали?
Жизнь не стоит на месте. Каштаны мне тоже очень нравятся, но они не мавзолей на Красной площади, рано или поздно они пропадут и тем более сейчас летом больно смотреть (чем только "зеленые" занимаются кроме лечения каштанов?)на их гибнущие листья. Дубы нужно было сажать, они дольше простояли бы :-) Да еще эти автолюбители, маршруточники с их выхлопными газами куда их деть не подскажите? А эти сараи-по-полдома по центральной улице, а гадюшники вокруг ц.рынка? А как "местные" умирали и кляли Одарича за снос стихийных торговых точек на асфальте? Или Вы считаете что маг Юность презентовал Черкассы лучше чем сегодняшние спортивные магазины? Ребята никак вы не можете вырасти из мировозрения местечкового сельского райцентра. Это напоминает ситуацию когда ребенка пытаются научить мыть руки а он считает это злом
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #19 Галина 16.02.2012 22:52
Нарушения есть, они покрываются тем же Одарычем и Беззубенком***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #18 Володимир 16.02.2012 19:44
Цитую Антиодарич:
Я, взагалі-то, лікар...

Тоді я космонавт... :lol:
Цитую Антиодарич:
І не треба маскуваться під "пересічних черкащан", бо вас всі вже по-іменно знають.

І вам також не треба, бо і вас всі знають. На всіх новинних інтернет ресурсах ви використовуєте своє неповторне Ги -ги. І банили вас там разів з десять... Тепер і мені можна ги-ги. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #17 Оксана Колісник 16.02.2012 19:05
Цитую Ужасть:
[quote name="Антиодарич"]О, прокинулась свора Одарича! /quote]
Я не адвокат Одарича, я житель г.Черкассы
Вже "ужасть" як час представитися громаді. Ви такі емоційні, що просто "ужасть"! Ще трохи і Ви мене в чомусь переконаєте. Ну хіба тільки об'єкт Вашого захоплення Вам чергової свині не підкладе... А у нього, крім анонсованих (напр. тотального пиляння дерев на бульварі Шевченка), ще, думаю. і в запасі є:) І, скажіть, шановний, а що мав би робити міський голова, окрім того, що Ви ото написали? Танцювава би для нас, грав би на тубі, на барабані? Що?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100