mernash Спільно із міським головою Львову Андрієм Садовим звернулися до наших колег - мерів українських міст - з проханням об'єднатися довкола проблеми обмеження продажу алкоголю і тютюну.
Підписали спільне звернення. Ознайомтеся. Чекаю на ваші коментарі.

 «Ми, міські голови Черкас та Львова, звертаємося до своїх колег – мерів українських міст – з проханням не стояти осторонь проблеми, пов’язаної з продажем спиртних, слабоалкогольних напоїв у нічний час, «підпільною» реалізацією цих товарів підліткам та дітям; продажем алкогольних напоїв у малих архітектурних формах та інше. Ми звертаємося до вас з пропозицією ухвалити рішення про обмеження продажу алкогольних та тютюнових виробів у своїх містах.

Таким чином ми не лише зробимо реальні кроки до оздоровлення української нації, але й покращимо комфорт проживання у наших з вами містах та знизимо рівень злочинності.

Ми вже маємо досвід ухвалення подібних рішень. Наші міста одні з перших в Україні зробили реальні кроки по боротьбі з надмірним вживанням алкоголю та тютюну. У Львові та Черкасах обмежили продаж алкогольної продукції у нічний час. Більше того, Львівська міська рада виступила з ініціативою заборонити продавати спиртне в малих архітектурних формах. Також Львів пропонує заборонити рекламу алкоголю.

Такі кроки дають суттєві результати. Як приклад, у Черкасах протягом двох місяців з моменту ухвалення рішення про заборону продажу алкоголю в нічний час на 30% зменшився рівень злочинності, оперативна служба мерії не зафіксувала жодної скарги на порушення тиші у нічний час, за даними правоохоронних органів значно зменшилася кількість хуліганств, п’яних дебошів тощо. У Львові заборона продажу алкоголю вночі діє вже більше року. Як підтверджують соціологічні дослідження, більше 80% мешканців Львова вважають, що у Львові потрібно залишити в силі заборону продажу алкоголю у нічний час.

Ми звертаємося до вас з пропозицією об’єднатися довкола розв’язання цієї проблеми. Переконані, що проблему продажу алкоголю та тютюну варто розв’язувати на державному рівні. Зокрема необхідно ініціювати внесення змін до деяких законів України:

- вилучити із закону, який регулює продаж спирту, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, поняття «слабоалкогольний напій»;

- добитися визнання права міської влади самостійно вирішувати питання обмеження продажу алкогольних напоїв в магазинах, супермаркетах, малих архітектурних формах;

Ми звертаємося до колег з проханням ініціювати через міські ради відповідні звернень до Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів України.

Не залишайтеся осторонь проблеми, яка «з’їдає» Україну із середини».

Сергій Одарич, міський голова Черкас

* передрук, пост на персональному блозі

реклама

Коментарі  

 
+3 #6 Володимир МАМАЛИГА 29.12.2011 09:14
КИНУВ ПИТИ :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 veter 28.12.2011 00:37
за свое здоровье переживал бы,благодетель мля
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 sergo 27.12.2011 21:04
может надо начать с рекламы этой гадости?А то по телеку о одно а вы про другое.или просто понты гоняете олегович?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Оксана Колісник 27.12.2011 20:01
Ех, Львів! Хоча до Садового там також є питання, але жодна людина так, як у Черкасах :( про міську владу не висловлювалася. Я спеціально провокувала на розмови таксистів, пасажирів "маршруток", продавців - за 5 днів жодного жорстко осудливого слова. Знайомство з представниками міської влади тільки підтвердило налаштованість на обраний девіз "Відкритість Світові". Незважаючи на організаціюі нформаційних "дуетів", Сергійю Одаричу не стати тотожнім Андрієві Садовому. Хоча б з огляду на те, що для Садового Львів - місто рідне, а не захапані угіддя для укосу "зеленої маси".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Не лохторат 26.12.2011 16:46
Щодо обмеження продажу алкоголю в нічний час - ініціатива дуже правильна. І знайдіть все-таки управу на Лисаків, а то люди бунтують на ЮЗР проти їхніх ларьків, а їм хоч би що, - невже Тулуб і досі їх кришує 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 Дмитро 25.12.2011 21:56
Було б ще добре розвинути вело транспорт, як це робить львівський голова..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100