5555 Керівника аудіовізуального засобу масової інформації призначають та звільняють виключно на пленарних засіданнях сесії ради (пункт 8 частина 1 стаття 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні"), КОЛЕГІАЛЬНО НА СЕСІЇ, бо радіо – це власність громади та ще й потужна стратегічна складова інформаційної безпеки держави, і дуже цінна ланка системи оповіщення про загрози населенню. І лише депутати на сесії можуть вирішувати, хто очолить радіо. Але Мацюк зі Сторожуком давно вирішили, що вони і є вся міська рада, яка у цьому скликанні, на жаль, стала зразком беззаконня і безкарності.

Учора Мацюк зі Сторожуком вручили мені повідомлення про розірвання контракту через 14 днів.  Ще раз наголошую: секретар міської ради Мацюк не має права незаконно одноосібно звільняти керівника ЗМІ, а виконком, який незаконно перетягнув на себе повноваження сесії, не має права рекомендувати Мацюку порушувати закон. Мої зауваження  потонули у болоті самовпевненості та безкарності цих «діячів», які на інерції і далі відкривають свою суть. Їхні «сира юристка»  та  «бита» фахівчиня з кадрових питань, що теж  вже відзначилися невмінням правильно готувати документи та давали безграмотні поради, на інерції разом з ними. Про наші збитки та заборгованість із зарплати нагадав Сторожук, забувши принагідно, що міська рада  за його ж ініціативи сама ж і призвела до них своєю недолугою політикою руйнування та нищення радіо. От ніяк не второпають: радіо - не водоканал, не тепломережа, не вжреу (а навіть вони в час кризи потребують підтримки і отримують її). Наше підприємство теж не бідний родич, і заробляє, і сплачує податки, а не поїдає бюджет. Насправді нам  не так і багато потрібно, порівняно з іншими комунальними підприємствами.  Але справжня реальна підтримка дійсно потрібна, адже криза не обминула і рідне радіо.

Для цих же «діячів» і їхніх під’яремних  — неписані закони. Не зважають вони і на наші профільні Закони «Про телебачення і радіомовлення», «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів». Ігнорують  важливий Закон місцевого самоврядування  «Про місцеве самоврядування в Україні».

Корсунська чинна влада повитирала ноги об людей, не зважаючи ні на честь, ні на гідність, ні на совість, ні на мораль,  ні на закон. Загнали свідомо радіо у борги, інформаційну співпрацю з радіо спеціально припинено.

Сторожук давно заявляв скрізь і багатьом про те, що фінансової підтримки радіо не отримає, доки Добровольська його очолює. Вчора Мацюк це підтвердив: на найближчій сесії проголосують програму підтримки (мені ж уже вручили повідомлення про звільнення через 14 днів, смачно плюнувши на пункт 8 частини 1 статтї 26 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», де зазначено, що виключно сесія ради на пленарному засіданні вирішує питання звільнення керівника  ЗМІ). Але секретар  висловився: "Незаконно діємо? А подасте в суд, Галина Яківна, поновитеся."  І це сказав посадовець! Ох і місцевий чиновничок…

Правоохоронні органи з усім розберуться. Але я чудово розумію, відчуваю на собі, знаю, чому у нас в державі процвітає безкарність. Ну не хоче наш працьовитий люд витрачати час, оббивати пороги байдужості у пошуках правди! У негоду нахилити голову, сховатися в першу-ліпшу нору значно легше, аніж з високо піднятим відкритим чолом  таки подолати холодний вітер і знайти надійний щит.

Галина Добровольська, директор телерадіоорганізації «На хвилі Корсуня»

*допис з "Фейсбуку"

реклама

Коментарі  

 
-6 #5 Степанич 06.02.2022 14:02
Цитую Один дурень:
що на них не відповість і сотня мудреців.

По суті є що відповісти?
В тексті чітко все було написано.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Один дурень 05.02.2022 23:29
Цитую Степанич:
Цитую Лейба:
Чтобы дотянуть до пенсии надо было иначе себя вести

Чукча не читатель? Или вы лично знакомы с Галиной?
може задати стільки питань, що на них не відповість і сотня мудреців.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #3 Степанич 05.02.2022 22:03
Цитую Лейба:
Чтобы дотянуть до пенсии надо было иначе себя вести

Чукча не читатель? Или вы лично знакомы с Галиной?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Лейба 05.02.2022 18:26
Чтобы дотянуть до пенсии надо было иначе себя вести :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Та йди вже! 05.02.2022 15:58
Засновник вирішив змінити керівника, який у нього на контракті. Все інше - метушня не варта уваги.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100