index Історія про те, як вчора, під час приїзду Володимир Зеленський на відкриття арт-об'єкту, мене просто так і без пояснень посадили в автозак і повезли в Звенигородський відділ поліції.

Почну з того, що я знаходився посеред звичайного натовпу, який очікував початку заходу. В якийсь момент, навколо мене почали з'являтися представники СБУ, які перешіптувалися, що нібито я кудись можу вибігти.

Ситуація була на скільки абсурдною, що коли Зеленський дійсно приїхав і уже пішов собі, я ходив вздовж натовпу, а хлопці рухалися за мною туди-назад, що викликало лише сміх у людей, які за цим спостерігали.

Далі почався ще більший абсурд. Коли Дмитро Кухарчук, за метрів 200 від Зеленського, просто почав говорити у мікрофон, міліція одразу взялася топтати апаратуру і всіх навколо, бити кийками та запшикувати балонами, відтісняючи людей до обриву, де ті падали.

Отут і починається моя історія.

Я прибіг, коли міліція уже усіх змістила, а на землі затримували Ігор Зайчук та Олег Толмачов. Розуміючи, що процес безповоротній, я намагався хоча б донести до так званих поліціантів, що не треба топтатися по нозі ветерана, в яку він отримав поранення на війні.

За спробу допомогти, мені теж почали крутити руки і потягли в автозак.

Що цікаво, пам'ятаю, Зоя Вовк (прес-служба ГУНП в Черкаській області – ред.) була там із камерою і я думаю, може підтвердити, що ніяких протиправних дій я не вчиняв.

Який тут висновок?

Коли з вулиці в автозак хапають будь кого, ми спостерігаємо в двох сусідніх країнах. А це значить, що ми рухаємося в зворотньому до правової держави напрямку.

Рухаємося до ідеалів кремля та мінська?

Відсутність свободи слова - цьому лише підтвердження, коли за спробу сказати щось Президенту, ветеранів затоптують у землю сотні міліцейських.

Навіщо такий Зеленський? Де його серіальна версія із велосипедом?

Костянтин Мірошниченко, активіст Нацкорпусу

*допис з "Фейсбуку"

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-23 #6 Василь 27.08.2021 19:15
НК остаточно перетворено на збіговисько маргіналів. Нарешті поліція починає адекватно реагувати на цих вискачок. Можна десь поцікавитися, скільки відсотків в складі черкаської організації атовців? Бо що не трапиться, вони відразу вой піднімають, що ветеранів зобіжають. Годі цих маніпулювань. Он, Бондаренко навіть данину сплачує Кухарчуку. Скільки місту еоштує утримання штабу і тренувального залу для цих бойовиків? Маю на увазі Амброс-хаб та спортзал. :oops:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-23 #5 справедливий 26.08.2021 12:18
Цитую Лейба:
Хлопчик хочет, чтобы ему посочувствовали ? Вот что значит безграмотность! Читай третий закон Ньютона. :P

Таких ... потрібно саджати, а не співчувати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-22 #4 Лейба 25.08.2021 18:22
Хлопчик хочет, чтобы ему посочувствовали ? Вот что значит безграмотность! Читай третий закон Ньютона. :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #3 Степанич 24.08.2021 21:42
"під час приїзду Володимир Зеленський"
Журналісти такі журналісти.
Правила мови не змінювались.
Хештеги не відміняють відмінків!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #2 Стас 24.08.2021 18:57
Починай з себе!Хіба не ти стареньких топтав за їхні нагороди?Не ти кидав файєри у поліціянтів? Не ти руйнував те,за що ми заплатили податки?Чи,може то ти вийшов на захист від тарифів,зубожін ня? За що платили,за те й виходив.От тобі й здали решту...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #1 007 24.08.2021 16:35
Навіщо публікувати розповіді недоактивістів?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100